ArpiA Oluşturma zamanı: Şubat 11, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 11, 2012 http://www.gidahareketi.org/Images/News/gdo-9.jpg İngiliz ve Kanadalı bilim adamları, Microbial Ecology in Health and Disease isimli bilimsel dergide yayınladıkları makalede, GDO’lu gıda ve yemlerin kanıtlanmış zararlarını ortaya koydular. Makaleye göre GDO’ların bilimsel deneylerle kanıtlanmış zararları şunlar: ERKEN ÖLÜM http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTaEBNcbn7FYuzjwRj89RQzyHb63x0XIYoDYCt9gAuuBAEU-L73 1. 2005 ve 2006 yılları arasında, Rusya Bilimler Akademisi’nden bilim adamları Genetiği Değiştirilmiş (GD) soya ile fareleri beslediler. Bu fareler, aşırı derecede küçük yavrular doğurdu. Yavruların yarısından fazlası 3 hafta içinde öldü. Sonuçlar bilimsel dergi ve konferanslar olmak üzere yedi ayrı yerde yayımlandı. ALERJİ http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT0WMNyZWJgFw5VJoT-GNiRRZ0ywk2ffTixqf6AikKiPZab0I4buw 2. 2004 ve 2005 yılları arasında, Hindistan'ın Madya Pradeş bölgesinde GDO’lu pamuğa mâruz kalan yüzlerce tarım işçisi ve pamuk üreticisi, Madya Pradeş, Hindistan, pamuk işleyicileri ciddi alerjik rahatsızlıklar yaşadı. Vaka incelemesi ve sonuçları Science and Society isimli dergide 2006’da yayımlandı. GDO'LU ÜRÜN YİYEN KOYUNLAR ÖLDÜ http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRQUc9jIRI8ejQ6W4hKJ6K9Sk3_fKmYVjPeYHTHbK9ELj2Iw4Fvpg 3. 2005 ve 2006 yılları arasında, Hindistan'ın Andra Pradeş şehrindeki Warangal bölgesinde, dört ayrı köyde GDO’lu pamuk hasat artıklarını yiyen binlerce koyun öldü.Vaka incelemesi ve sonuçları Science and Society isimli dergide 2006’da yayımlandı. AKCİĞER VE TESTİSLER DE SORUN http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQzKxNJeksws_tbMzqbvQr6er3cnA6rlJnFdYcHedAa5JgJoMJLwA 2005 yılında, Canberra, Avustralya’daki Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization‘daki bilim adamları, normalde zararsız bir protein içeren bir transgenik fasulyeyi farelerde test ettiler. GDO’lu fasulye, farelerin akciğerlerinde iltihaplanmaya neden olmuş ve fasulyenin içine dahil edilen yabancı proteinin, diğer besinlerdeki proteinlere karşı da hassasiyeti kışkırttığı ortaya çıktı. Deney sonuçları 2005 ve 2006’da iki ayrı bilimsel dergide yayımlandı. AKCİĞER, PANKREAS VE TESTİSLER DE SORUN http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTINxO8IGPH_Kbw2jrwVJRVcqOrNPbdPF6QfuSec4gk1VzdllSn 5. İtalya’daki Urbino, Perugia ve Pavia Üniversitelerindeki bilim adamları, 2002'den 2005'e kadar yayınladıkları raporlarda GDO’lu soyalarla beslenen genç farelerin pankreas, akciğer ve testis hücrelerinin etkilendiğini ortaya koydular. Sonuçlar dört ayrı bilimsel dergide yayımlandı. 5 KÖYLÜ ÖLDÜ BİRÇOĞU DA HASTA http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTF2aGu-mDcLGjlxaDIm__CqL6U-zIBwsE3yOhKIZGa_n5TxTx-QQ 6. 2003 yılında, Filipinlerin güneyindeki köylüler, Monsanto'nun GDO’lu ve hibrit mısırları çiçeklenmesiyle, gizemli hastalıklara yakalandılar. Köylülerin kanlarında bu ürüne karşı koyan antikorlar tespit edildi. Nedeni belirsiz en az beş ölüm vakası yaşandı. Bazılarının hastalıkları hâlen devam etmektedir. Vaka incelemesi ve sonuçları Science and Society isimli dergide 2006’da yayımlandı. BÖBREK VE KANDA ANOMALLİKLER http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS1S3G_Qu-ouCK-1PwbP8L_R_3eg2CngUcbmlITCQ-00Gofk7jE 7. 2004 yılında Monsanto'nun gizli araştırma dosyası, GDO’lu mısırlarla beslenen sıçanlarda ciddi böbrek ve kan anormallikleri olduğunu gösterdi. İNEKLER ÖLDÜ http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT2miTZAw1Ysr-DDPfpHGQCA7y-iq-qggBOAEdwM3U0E5GM1vmW 8. 2001 ve 2002 yılları arasında, Almanya’nın Hesse bölgesinde GDO’lu mısır yedirilen bir düzine inek öldü. Ayrıca ineklerde pek çok hastalığa sebep oldu ve hasta hayvanlar kesilerek telef edildi. Vaka incelemesi ve sonuçları Science and Society isimli dergide 2004’te yayımlandı. ORGAN YETMEZLİĞİ GÖRÜLDÜ http://www.sosyalbeyin.com/wp-content/medya/patates.jpg 9. 1998 yılında, İskoçya’da Arpad Pusztai ve arkadaşları GDO’lu patatesle beslenen farelerin tüm organ sistemlerinde hasar meydana geldiğini tespit ettiler. Sonuçlar 2003 yılında İskoçya’da, uluslararası bilimsel bir dergide yayımlandı. BARSAKLARDA SORUN http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSAD4nsFDPHBEH3qtv7rFvrjEV4_ReFKiZ1lHXDsE-liXal58pB 10. Aynı sene (1998) Mısır’daki bilim adamları benzer etkileri GDO’lu patatesle beslenen farelerin barsaklarında da buldular. Sonuçlar 1998’de Nat Toxins isimli bilimsel dergide yayımlandı. MİDELERDE DELİK http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTf8JzT9XYAJ_zwkbIJOccck1BE8lYaRUJj-mxz_xDbhGbVdzeHKw 11. ABD Gıda ve İlaç Kurumu’nun (FDA) 1990'ların başına tarihlendirilen verilerinde, GDO’lu domatesle beslenen farelerin midelerinde küçük delikler açıldığını ortaya koymaktadır. TAVUKLARI ÖLDÜRDÜ http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSivKmy4FiUc0vUOul3bie9C9b8fq-Y52aIesn8OmNzFoLBin3BUQ 12. 2002 yılında, Aventis firması’nın (daha sonra Bayer CropScience) İngiliz karar mercilerine gönderdiği veriler, GDO’lu mısırla beslenen tavukların ölme ihtimalinin diğerlerine göre iki kat daha fazla olduğunu gösteriyor. Bilgiler, Science and Society isimli dergide 2004’te yayımlandı. internet derleme. ek bilgi --> http://www.gnoxis.com/g-d-o-depremi-34789.html Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Atamertes Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2012 Gdoyu ile ilgili yaptığımız en büyük yanlış onu sadece ürünlerde aramaktır. asıl aranması gereken yer ürünü oluşturan maddelerdir. Mesela çikolatada gdo yoktur dimi ? peki ya içerisine kullanılan glikoz şuruplarında yada dengeleyici maddelerde ? köftede gdo yoktur dimi ? peki ya içerisindeki soya da ? Gdo çok büyük bir tehlikedir ve ne yazık ki tohumu dahil olmak üzere neredeyse her bitki ve üründe mevcuttur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.