Jump to content

Türk Oyunu "At ve Kılıç" ın Büyük Başarısı

serpentine

Önerilen Mesajlar

Benim de bu aralar severek oynadığım bir oyun olan Mount & Blade (At ve Kılıç), Türkiye, Birleşik Devletler ve İskandinav ülkelerinde büyük beğeni topladı. Bilkent Üniversitesi mezunu Bilgisayar Mühendisi Armağan Yavuz ile eşi İpek'in geliştirdiği oyun, 1 milyonun üzerindeki satış rakamı ile büyük bir başarı sağladı.

Oyun, orta çağ savaşlarını konu alıyor. At sırtında elinizde yay, kılıç, balta, mızrak gibi silahlarla ve emrinizdeki adamlarınızla kaleleri ve şehirleri kuşatıp fethediyorsunuz. Oyunda Kergit (Türk ve Moğol), Rodok (Bizans/İtalya/Yunan), Svadya (Almanya, Fransa), Nord (İskandinav) ve Vaegir (Rus) ülkeleri bulunmakta ve her birinin kralları, lordları, kale ve şehirleri bulunuyor. Hiçbirine bağlı olmadan doğuyorsunuz ve isterseniz krallardan birine sadakatinizi sunup paralı asker, lord hatta kral olabiliyorsunuz. Zırh ve silahlarınızı geliştirip güçleniyor ve yanınıza daha fazla adam alarak güçlü ordular kuruyorsunuz. Oyun oynanabilirlik açısından oldukça güzel. Büyük bir bütçeyle hazırlanmış çoğu oyun bana aynı zevki vermedi. :)

İlgili haber http://ekonomi.milliyet.com.tr/dunya-turk-gencinin-hayaliyle-savasiyor/ekonomi/ekonomidetay/12.02.2012/1501336/default.htm

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdiye kadar 3 oyun çıkarıldı Mount&Blade, Mount&Blade Warband, Mount&Blade with Fire and Sword. Warband ve with Fire and Sword'da multiplayer desteği var.

Oyunu/oyunları sevmediyseniz bile satın alın derim. Türklerin oyun yolunda gelişmesine katkı sağlayacaktır. Fiyatı 10TL'ye kadar düştü zaten.

2012 Martında oyunun yeni versiyonu(yeni oyun daha doğrusu) bekleniyor. 2012 sonu için bir kaç proje daha var.

Warband en çok oynanan 20-30 oyun arasında yer alıyor. Grafik olarak bir CoD, Battlefield olmasada TeamSpeak eşliğinde multiplayer oldukça zevkli. En azından ben multiplayerdan 2 yıldır bıkmadım:D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...