redewon Oluşturma zamanı: Şubat 17, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 17, 2012 Arkadaşlar 3 haftadır lucid rüya ile uğraşıyorum ama ne yapsam lucid olamadım. Rüya günlüğü, renk tutma nefes tutma hiçbiri olmadı. En son i doser lucid dream dozu denedim birkaç kere ama o da olmadı ne yapabilirim yardım ederseniz sevinirim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nakreb Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2012 çakralarda problem olabilir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
redewon Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2012 Çakra nedir? Ne yapabilirim? ---------- Post added at 19:11 ---------- Previous post was at 18:28 ---------- Birisi yardım etsin lütfen bekliyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nakreb Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2012 [h=2]Çakra ve türleri[/h]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/293138_273541552674856_126014800760866_1059391_1195284165_n.jpg Çakralar aynı zamanda bilinç seviyeleri, arşetip elemanlar, yaşamsal aşamalar, renkler, sesler ve beden fonksiyonları ile de bağlantılıdırlar. 1.KÖK ÇAKRA Varlığın sürdürülmesine ilişkin fiziksel kimlik Omuriliğin alt ucunda yer alan bu çakra, çakra sisteminin temelini oluşturur. Bağlantılı olduğu element "toprak"tır ve yaşama içgüdüsü, bedene ve fizik plana bağlılık eğilimi ile alakalıdır. Dengeli çalışması, bedensel sağiık, güvenlik duygusu ve yaşama sevinci olarak tezahür eder. 2.SAKRAL ÇAKRA Kişiliği yücelten duygusal kimlik Karın bölgesinin alt kısmında yer alır. Bağlantılı olduğu element "su"dur ve cinsellik duyumları ile alakalıdır. Dengeli çalışması, duyumsal yoğunluk, cinsel doyum ve değişimi kabul etme becerisi olarak tezahür eder. 3.SOLAR PLEKSUS ÇAKRA Kişiliği tanımlamaya ilişkin ego kimliği Güç çakrası olarak da bilinen üçüncü çakra, solar plexus denen bölgede yer alır. Bağlantılı olduğu element "ateş"tir. Kişisel güç, irade ve otonomi prensiplerinin merkezidir. Dengeli çalışması, enerji, verimlilik, çabuk karar verebilme ve güç faktörünü baskıcı olmadan kullanabilme yetisi olarak tezahür eder. 4.KALP ÇAKRASI Kişisel kabül haline yönelik sosyal kimlik Çakra sisteminin tam ortasında yer alan kalp çakrası, sevgi merkezidir. Bağlantılı olduğu element "hava"dır. Bu çakra insan psişesinde yer alan zihin-beden, dişil-eril, asıl-gölge, ego-vicdan gibi zıt öğelerin dengeleyicisidir. Sağlıklı çalıştığında, sevgi, şefkat, barış ve güçlü bir adalet anlayışı olarak tezahür eder. 5.BOĞAZ ÇAKRASI Kişisel ifadeye yönelik yaratıcı kimlik Gırtlak bölgesinde yer alır. İfade ve sanatsal yaratıcılık merkezidir. Bağlantılı olduğu element "ses"dir. Bu çakrada evren, bir titreşimler alanı olarak sembolik düzeyde deneyimlenir. 6. ALIN ÇAKRASI Kişisel yansımaya yönelik arşetip kimlik Aynı zamanda "üçüncü göz çakraı" olarak da bilinen bu çakra, iki kaşın ortasında yer alır. Bağlantılı olduğu element "ışık"tır. Hem fiziksel, hem de sezgisel boyutta "görme" duyumu ile alakalıdır. Bu çakranın açılmasıyla arşetip elemanların yorumlanmasına yönelik psişik yetiler devreye girer. Dengeli çalışması, "manzaranın tümünü" görebilme olarak tezahür eder. . 7. TEPE ÇAKRASI Kişisel bilince yönelik evrensel kimlik Taç çakra olarak da bilinen bu çakra, saf farkındalık olarak bilinen bilinç seviyesine karşı gelir. Bağlantılı olduğu element "düşünce"dir. Tepe çakrası, beş duyunun algılayamadığı, zaman - mekan ötesi birlik alemiyle bağlantı noktamızdır. Bu çakranın açılmasıyla kozmik bilginin, bilgeliğin, birlik bilincinin tezahürü olarak vecd hali deneyimlenir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
redewon Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2012 Peki bunları yaptıktan sonra ne gibi şeyler oluyor? Acı çekmek vb. böyle şeyler varsa zaten yapamam Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Laikha Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2012 Sürekli teknik değiştirmek yanlıştır bi kere. tek bir tekniği en az bir ay süresince deneyin. Örneğin; totem tekniği olabilir. Sürekli teknik değiştirirseniz zihniniz bir şeye alışamadan diğerine geçmiş olur bu da sizi başarısız yapar. Birde tabii sabır çok önemli, olmuyor deyip pes etmek yok mutlaka olur Olayın çokta çakralarla ilgisi olduğunu sanmıyorum ayrıca. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nakreb Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2012 tamamen nasıl çalıştığına bağlı ama böyle konular da zaten biraz mazoşist olman lazım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
redewon Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2012 Sabırlıyımdır. Ama totem nedir ne kullanabilirim? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nakreb Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2012 Sürekli teknik değiştirmek yanlıştır bi kere. tek bir tekniği en az bir ay süresince deneyin. Örneğin; totem tekniği olabilir. Sürekli teknik değiştirirseniz zihniniz bir şeye alışamadan diğerine geçmiş olur bu da sizi başarısız yapar. Birde tabii sabır çok önemli, olmuyor deyip pes etmek yok mutlaka olur Olayın çokta çakralarla ilgisi olduğunu sanmıyorum ayrıca. bence çakraların rolü büyk diye düşünüyorum ama senide dedğin gibi sabır çok önemli tabi bide teknikleri nasıl bir ortamda ve nasıl bir ruh halinde yaptığı da Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
redewon Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2012 Totemi anlatırsanız sevinirim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Laikha Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2012 Sabırlıyımdır. Ama totem nedir ne kullanabilirim? İnception filmini izledin mi bilmiyorum her neyse totem kendine ait her şeyini senin bildiğin ama başkasının dokunmadığı bir cisimdir. Bu cismi kendinde hazırlayabilirsin veya alabilirsin. Örneğin, mavi bir düğme olsun bu cisim. Sen bu cismi sürekli yanında taşıcaksın. Artık tamamen benimsiceksin onu, sonra rüyada bilinçaltı bu cismi sana rüyada göstercek. Tabii rengini ya da belki başka bir şeyini farklı görebilirsin cismin ama anlıcaksındır onun olduğunu ve işte o an rüyada olduğunu anlıcaksın =) Çok teknik var daha ama en yüksek başarı şansı olan bu tekniktir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MrColt Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2012 sitede biraz dolaş Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nakreb Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2012 dur şimdi çocuğun aklı iyice karışmasın Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.