Jump to content

Küçük Bir Özetle Meditasyon

Mahfer

Önerilen Mesajlar

Sanırım artık herkes Meditasyonun ne olduğunu ve niçin yapıldığını biliyordur. Kısaca tekrar özetlemek gerekirse; meditasyon, düşüncelerin durduğu farkındalık anıdır. Meditasyon en yalın farkındalık tekniğidir. Din, meshep, öğreti vs. değildir, hiçbir yöreye veya millete ait değildir. O sadece farkındalığınızı yükseltmek için bir tekniktir.

Dikkat ederseniz, dünya üzerindeki bütün dini daha doğrusu kısacası RUH'a dair bütün herşeyin başı meditasyon içeriklidir. Tabii ismi farklı olarak geçer ama bir uygulamada düşünceleriniz yok, bilinciniz açıksa meditasyon yapıyorsunuz demektir.

Son olarak düşüncelerin ne olduğunuda açıklıyalım. İçinizden "Denge Sensin" diyin. Fark ederseniz, beyninizin içerisinde sanki bir ağız var ve konuşuyor. Amacımız bilincimiz açık bir şekilde bunları - yani kafamızın içindeki konuşan ağzın konuşmasını - en aza indirgemek, durdurmaktır.

Şimdi meditasyonun ne olduğunu tekrar öğrenmiş olduk. Nasıl yapıldığınıda öğrenelim. Anlamış olduğunuz gibi amacımız beynimizin içindeki sesleri durdurmak. (Tekrar belirtiyorum, bilincimiz açık bir şekilde. Çünkü beynimizdeki sesler trans halinde veya derin uyku esnasında da yoktur. Ama bunlar meditasyon değildir.) Peki bu sesleri durdurmak için ne yapmamız gerekiyor? Belki çok farklı teknikler olabilir ama benim bildiğim, okuduğum ve deneyimlediğim bütün düşünceleri durdurmaya dayanan teknikler İzlemek'ten geçiyor. Yani birşeyi sadece izlerseniz, düşünceleriniz azalmaya başlıyor.

Tabiki yeni başladığınız zaman izlerken bile düşünceleriniz araya girecek ama diz düzenli olarak uygulama yapmaya başladıkça, düşüncelerinizin gelişi arasındaki süre azalacak ve birgün hiç olmayacak.

Hiç düşünce olmadığı zaman Aydınlanmış olacaksınız. Tabii bu en üst nokta ama meditasyonun işleyişini çok kısa açıklamak gerekirse düşünceleriniz olmadığı ve bilinciniz açık olduğu zaman, tepe çakranızdan kozmik enerji dolmaya başlar, ordan alt çakralarınıza doğru iner. Bu yüzden meditasyon yaparken isterseniz oturun, isterseniz yatın ama kesinlikle omurganızın dik olması gerekir, düzgün enerji akışı için. İşte çakralarınız temizlenmeye başladıkça, gelişirsiniz. (Bu gelişmeyi yazıyı uzatmamak için burada açıklamıyorum.)

Hadi Meditasyon Yapalım

Öncelikle birşeyleri izleyeceksek, size en yüksek enerji getiren ve en kolay teknik olan Nefes Tekniğini öneririm. Nefes Tekniği Meditasyonunu düzenli olarak yaparsanız, 2 hafta sonra "Vay anasını!" diyeceğinizden şüpheniz olmasın.

Nefes Tekniği Meditasyonu

Sizi rahatsız etmeyecek kıyafetler giyin, sessiz bir ortam seçin. Oturun veya yatın fark etmez, sadece omurganız dik olsun. Gevşeyin ve gözlerinizi kapatın.

Nefesinizi burnunuzdan alacak, ağzınızdan vereceksiniz. (Dilinizi damağınıza yapıştırabilirsiniz.) Ve unutmayın, nefesinizi tamamen ve sadece izleyecek, takip edeceksiniz.

1. Şimdi nefesinizi burnunuzdan alın. Ve bütün farkındalığını ona verin, onu takip edin, izleyin.
  2. Sonra nefesinizi diyaframmıza kadar indirin ve alabildiğiniz kadar çok havayı içinize çekin. Unutmayın, hâlâ izleyeceksiniz.
  3. Sonra içinize çektiğiniz bütün havayı yavaşca ve takip ederek yukarı doğru çıkartın ve ağzınızdan verin, tamamen boşaltın havayı.

Ve tekrar ağzınızdan nefes alarak, tekrar aynı şeyi yapın. Tekrar tekrar. Önemli bir ayrıntı söylüyorum size, eğer bunun doğru yaptığınızdan emin olmak istiyorsanız, bu işlemi yaparken yani nefesinizi izlerkenbeyninizdeki o kocaman ağzın sustuğunu algılarsanız, bu işi doğru yapıyorsunuz demektir!

İmgelemeye Dayanan Meditasyonlar

Nefes tekniği meditasyonunu öğrendiniz ve uyguluyorsunuz diyelim. Biraz araştırdınız baktınız ki hiç bu nefes tekniğine benzemeyen meditasyonlar var. Nefes falan izlenmiyor, böyle adam diyor ki; "Şimdi suyun kalbinize doğru aktığını hayal edin. (Hayal etmek = imgelemek)" Ve sizde olayı garipseyebilirsiniz ama bunu açıklıyayım. Eğer bir meditasyonda hayal etmek varsa, o meditasyon enerjiyi yönlendirmek içidir. Yani sadece kozmik enerji alıp, bütün çakralarımıza dolmasını sağlamak değil de, aldığımız kozmik enerjiyi yönlendirerek istediğimiz bir özelliğimizi geliştirmek için kullanmamızı sağlar.

Daha Özel Meditasyonlar

Mesela özel birşeyler yapmak istiyorsunuz diyelim. Ruhsal Rehberler ile iletişime geçmek, psişik yeteneklerinizi geliştirmek vs. ama enerjiyi yönlendirmeyi bilmiyorsunuz. Hani Ruhsal Rehberiniz ile iletişim kuracaksanız, meditasyona başlamadan önce "Sevgili Ruhsal Rehberim Seninle İletişime Geçmek istiyorum, Lütfen Bana Yardım Et." diye niyet edin ve nefes tekniğini uygulayın. Bu oldukça işe yarar bir uygulamadır. Veya niyet "Telekinezi Yapmak için." gibide olabilir, bu sizin bileceğiniz iş.

---

Şöyleki Nefes Tekniği Meditasyonu aslında herşeye bedeldir diyebiliriz. Bunu Buddha bulmuş ve adına Vipassana demiş. Buddha'ya gerçekten hayranım bu arada! :-)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...