Jump to content

Genpet!

10urteker

Önerilen Mesajlar

Arkadaşlar 2004 yılının başlarında bio-genica adlı genetik firmasının tanıtımını yaptığı bu genpetleri sanırım çoğunuz duymuşsunuzdur, duymayanlarınız varsa genpets olarak google, youtube a bakarak ne olduğu hakkında bilgi sahibi olabilir.. benim merak ettiğim konu şu, vitrinde yerini almış olarak çekilen videoları reklam tanıtımları var.. ama ne piyasada var, ne fiyatı, nede satın almış görünen birisi.. kutusundan çıkarılmış bir videosu dahi yok, 2004 ten çok daha önce temeli ve çalışması olan bi projenin tanıtımını yapıp aynı yıl içerisinde satışa sunulacağı açıklandığı halde hala hiçbiryerde bulunmaması benim biraz garibime gitti.. şüphelenmeme neden oldu.. bu konu hakkında düşüncelerim var ama ilk önce sizin düşüncelerinizi öğrenmek isterim

-Mesajı yanlış yere açmamışımdır umarım.

10urteker tarafından düzenlendi
yazım hatası
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben de baktım da dolandırıcılık gibi geldi. Paketi dışında koşan oynayan bir tane bile genpet yok. Hiç mi kullanıcısı olmaz bu ürünün :D . Neyse bu ürün gerçekse bile çok çirkin zaten. Yapay zeka filmindeki gibi güzel hatun şekline olanlarından yapılırsa alınabilir :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aşağıda, firmanın sitesindeki soru-cevap bölümünde yer alan sorular ve cevaplar;

Genpetler gerçekten canlı mı? Bu nasıl oluyor?

Genpetler, canlı, nefes alan memelilerdir. BioGenica firması, Genpetin DNA dizisini oluşturmak için, bazı farklı DNA'ları birleştirmiş ve DNA'lar üzerinde değişiklikler yapmıştır. Genpetlerin kanı, kemikleri ve kasları vardır. Keserseniz, kanarlar. Kötü bakarsanız, ölürler. Aynen diğer hayvanlar gibi. Genpetler tamamen canlıdır.

Genpetler neden paket içinde o halde?

Paketlenme sebepleri, büyük perakende satış noktalarında satılacak olmalarıdır.

Pakette nasıl nefes alıyorlar?

Paketin özel delikleri sayesinde.

Pakette nasıl hayatta kalıyorlar?

Doğal olarak kuzey canlıları soğukta uykuya geçerler. Bu özellik, Genpetlere firma tarafından eklendi. Özel bir proteinle de sürekli besleniyorlar.

Genpetler acı hisseder mi?

Evet, ancak sizi rahatsız etmemek için fazla ses çıkaramayacak şekilde dizayn edildiler.

Genpetler büyür mü?

Paketteki halleri en büyümüş halleridir.

Genpetler konuşur mu?

Ebeveynlerin rahatsız olmaması için sadece sınırlandırılmış bazı sesleri çıkarabilirler.

Genpetler duygu hisseder mi?

Evet tabiiki. Bu yüzden onları 7 farklı model olarak satıyoruz. Örneğin meraklı, oyuncu, maceracı, enerjik gibi.

Genpetlerin saçı uzar mı?

Çok az miktar uzama olabilir.

Genpetler ısırır mı?

Aslında ısırmamaları gerekir, ancak biz yine de dişlerini çıkarma takımını size paketle veriyoruz.

Genpetler gözlerini açar mı?

Paketten çıktıktan 20 dakika sonra gözlerini açarlar ve ilk gördükleri çocukla bağ kurup sahiplerini tanırlar.

Genpetlerin farklı karakterleri nasıl kontrol edilebiliyor?

Bu onlara verilen ilaç karışımı ile ilgili bir şey. İnsanın, Ritalin ilacı almasında olduğu gibi Genpeti,ilaçlarla sakinleştirebiliyor ya da farklı yönde etkiliyebiliyoruz.

Genpetler yürüyebiliyor mu?

Genpetler çok sınırlı hareket kabiliyetine sahip. Sadece sürünür gibi kıpırdayabiliyorlar.

Genpetler üreyebiliyor mu?

Hayır üreyemiyorlar.

Öldüğünde Genpetimi ne yapmalıyım?

Onu evcil hayvanınız gibi gömebilirsiniz, ya da fabrikaya iade edip geri dönüşüme kazandırabilirsiniz.

BioGenica kendini Tanrı mı sanıyor?

Bu soruyla ne yazik ki çok sık karşılaşıyoruz. Binlerce yıldır insanlık, fino köpeği gibi köpekleri ve kedileri, farklı türleri birleştirerek türetiyor.

Genpetler sinirli olabilir mi?

Genpetler sakin olacak şekilde üretilmişlerdir ve besinleri de bu dengeyi sağlamaktadır. Eğer besininden ayırırsanız, zaten çok kısa sürede sinirlenmeye bile vakit bulamadan ölürler

.http://www.yaklasansaat.com/resimler/2008haberresimleri/haber_kasim_resim/kasim6res.jpg

Alıntıdır

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yok yalan. Bakın burada bu heykelcikleri nasıl yapmış gösteriyor. :D

http://www.brandejs.ca/portfolio/Genpets/How

Zaten sitesinde de yazıyor yalan olduğu.

dostum bu video ile genpetin alakası yok araştıranlar bilir, bkz.

bunlar yapılmış heykel gibi duruyor mu sizce ? :) genpet ilk olarak büyük bir reklam ile 2004 te dünya ya tanıtıldı ve o tarihten bu yana hiçbir şekilde satışı olmadı, fiyatı açıklanmadı.. bunların belirli sebebi olabilir izin alamamak yada toplumun aşırı tepkisini çekmesi gibi.. toplum bilincinin dışında şuan bilimkurguyu aratmayan şeyler zaten gerçekleştiriyorlar, gerçekliği konusunda bi şüphem yok :) yanlız bu olayın daha derin olduğunu düşünüyorum. şöyleki ,

http://www.genpets.com/index.php bu resmi internet sitesi bi göz atın derim.. ayrıca Sphynxinator kardeşimin dediği gibi sahte de olabilir, ama öyle olsa bile bu böyle bi proje üstünde çalışıldğını gösterir. http://www.gurbetport.com/site/modules.php?name=News&file=articleNew&sid=15928&flag=haberDevam benim genpetlerde ilgimi çeken yer bu linkte yazan

"Tüm genpet'lerde uzaktan iletişime imkanı veren bir iletişim ve kontrol çipi takılı. Böylece Bio-Genica ağına doğrudan bağlı olarak güncelleme işlemi sizi meşkul etmeden yapılabiliyor. LCD takılı modellerinde hayvanın üzerindeki LCD ekrandan durumunu izleyebiliyorsunuz. Yakında marketlerin raflarını süslemesi beklenen bu garip yaratıklar için şimdiden tartışmalar başladı. işte bu kısım... şimdi biraz teori biraz biraz da.. isterseniz hayal gücü diyebilirsiniz :) ama şuan bunu yapabilecek teknoloji zaten mevcut. yani böyle bir ağ sistemi mevcut olursa ve bu yaratıklar tüm dünya ya yayılırsa, herkesin evinde bulunacak kadar populer olursa sizi her an izleyebilir, her adımınızı uzaktan görebilir bir casus yaratığınız olmuş olucak yakında.. ki böyle bişi olsa kesinlikle almam gece gelir boğazımı keser diye korkarım :D lafın kısasına gelirsek, eğer günün birinde böyle birşey çıkartırlarsa, kesinlikle almayın :) ve şuanda varsa da piyasaya sürülmüyorsa kesinlikle birşeyin hazırlığında olduklarını gösterir bu :) ( kişisel fikrim tabiki:))

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@10urteker

Şaka yaptığını varsayıyorum. :) Galiba verdiğim bağlantıyı tam okumamışsın. O sayfanın aşağısında Genpet'leri nasıl hareket ettirdiğini ve ses çıkarttırdığını da anlatıyor. Adam içine mikroçip falan koymuş, ses çıkartacak şeyler eklemiş ve bunları da bi güzel kodlayıp yedirmiş.

http://www.genpets.com/about.php

Adamın kendi sitesindeki yazıya bak:

The quick explanation: Genpets is an award winning sculptural work of art that since 2005 has been displayed in art galleries and museum displays around the world and has had millions of hits to it's website.

Türkçesi:

Hızlı açıklama: Genpet'ler, ödül kazanmış, sanatsal bir heykel çalışmasıdır. 2005'ten beridir sanat galerilerinde ve müzelerinde sergilenmiş ve ayrıca sitesi de milyonlarca tıklama almıştır.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dostum dedğim gbi sahtede olablir diye belirttim orada ama bu böyle bşeyin hazrlğı içinde olunmadığını da göstermez 2004 te ki reklamlarda belirtmişlerdi gerçeği ile aynı olan heykelcikleridir diye ama aklımdan çıkmış tamamen o haklısın videodakiler vs sahte olablir :) ama bu benim dedğim konuyu değiştiren birşey zaten değil dedğim gbi sahte de olsa böyle bir teknolojye zaten sahipler önümüzdeki yıllarda gerçeğini piyasaya sürmeyecekeri ne malum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bi ara kanatları yaprak gibi olan peri, uzaylı benzeri yaratık ve garip canlılar bulunmuştu ben bu olayların da genetikçilerin işi olduğunu düşünüyorum :)

Genetikçiler, bilim adamları zaten mutlaka deniyorlardır bu tarz şeyler. Çeşitli hayvanları hatta hayvan-insan karışımı şeyler bile yapıyorlardır.. İlginç canlılar çıkıyordur ortaya eminim ama tabii ki bunlardan bizim haberimiz yok. İnceledikten sonra da ölüme terkediyorlardır o canlıları. Deney filmini izleyenler bilir. O sadece bir film değil bence gerçekte de o tarz şeyler deniyorlardır..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İngiltere'nin önemli üniversitlerinden College London, Newcastle College ve Warwick University'de son üç yılda sayısı 155'e varan insan-hayvan karışımı embriyo üretildiği ortaya çıktı.İngiltere İnsan Kısırlık ve Embriyoloji Birliği tarafından verilen izinle insan hayvan melezi embriyoların üretildiği tek ülke olan İngiltere’nin bu uygulaması tepki çekti. İngiliz bilim insanları, yapılan deneylerin insan ve hayvan türlerinde istenmeyen değişikliklere yol açabileceği konusunda uyardı. Embriyolar insan sperminin hayvan yumurtasıyla döllenmesiyle oluşturuluyor. Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara çare bulmak için üretilen insan hayvan karışımı embriyolar yüzde 99.9 insan, yüzde 0.1 hayvan bileşiminden oluşuyor.

İNSAN KLONLANMASININ YOLUNU AÇIYOR

Milliyet'in haberine göre, insan hücrelerinin hayvanlardan alınan yumurtalara katılması ile üretilen melez (hibrit) embriyolar, özellikle genetik nedenlerden ötürü görülen Alzheimer, Parkinson gibi hastalıkların tedavisinin bulunmasında kullanılmak isteniyor. Yalnız yaşayan ya da lezbiyen evlilik yapmış vatandaşların yapay döllenme ile çocuk sahibi olması da böylece daha kolay hale gelecek. Hastaları kurtarmak amacıyla genetik olarak uyumlu “Kurtarıcı Kardeş”yaratmanın da önünü açan araştırmalar,“insan klonlanması”nın önünü açtığı için muhafazakar çevrelerin tepkisini çekiyor.MELEZ (HİBRİT) EMBRİYOLAR NASIL ÜRETİLİYOR?

İnsan hücresinin temel bileşeni olan çekirdek, bulundurduğu tüm genetik geçmişini taşıyan DNA’sıyla birlikte dişi hayvan (inek ya da tavşan) yumurtasına enjekte ediliyor,Enjeksiyonun ardından dişi hayvan yumurtasının tüm genetik özellikleri yok ediliyor. Bu aşamada hayvan yumurtası, insan DNA’sı için konukevi haline geliyor.Konukevi haline gelen hayvan yumurtası, bu andan itibaren vücut dokuları kromozom farkı gösteren, iki ayrı türe ait özellikler gösteren bir embriyo haline geliyor. Bu evrede dişi hayvan yumurtası % 99.9 insan hücresi özelliği gösteriyor.Embriyo, elektrik akımları uygulanarak, yapay olarak mitoz bölünmeye uğratılıyor ve laboratuvar ortamında beklemeye bırakılıyorlar, bu şekilde doku oluşumuna olanak tanıyacak kök hücreler yaratılmış oluyor. Mevcut yasa, bu sürenin 14 günden daha uzun olamayacağını belirtiyor.

Başlığı yetkili arkadaşlardan biri genpet yerine biyolojik deneyler olarak çevirirse daha makbule geçebilir şayet bu yolda ilerliyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Katılıyorum gidişat gereği başlık değiştirilse iyi olur :) amerikada olduğum yıllarda çok ilgimi çekiyordu bu biyolojik deneyler epey araştırma yapmıştım o zamanlar, bi 3. dünya savaşı çıkarsa bilimkurgu tarzı yaratıklar robotlar görüceğiz gibime geliyor benim :D çok fazla gizli olarak yürütülen ve başarılı olunan proje var çünki :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

biyolojik deneyler hakkında düşüncelerinizi, bilgilerinizi paylaşmaya devam edebilirsiniz.

konu başlığının değiştirilmemesi, diğer üyelerin de genpet hakkında görüşlerinize ve verdiğiniz bilgilere ulaşmalarında kolaylık sağlayacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...