10urteker Oluşturma zamanı: Mart 10, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 10, 2012 Rusya;nın Güney Sibirya bölgesinde 75 yıl önce ölen Budist Lama Daşi-Dorjonun çürümeyen bedeninin sırrı çözülemedi. Rus gazetelerine görede dünyaya gelen Dorjo, 1927'te Lotüs; duruşu adı verilen pozisyonda can verdi. 1955de mezarı ilk defa açıldığında Daşi-Dorjonun bedeni en ufak değişime uğramamıştı. Son iki yıldır Rus tıp uzmanları bedeni incelemek istedi. Rus Adli Tıp uzmanı Dr.Viktor Zvagin,;Daşi-Dorjonun bedeni canlı bir organizma gibi doku sıvısını kaybetmiyor. Bunun yanısıra eklemler de deformasyona uğramamış. Kol ve bacakları rahatça hareket ettirilebiliyor. Lamanın bedeninde mumyalanmış olduğuna işaret eden hiçbir kimyasal maddeye rastlanmadı dedi. Kaynak: hurriyetim.com Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Qetesh Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Eğer gerçekse cidden çok ilginç ama eğer bir oyunsa ... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sabrina Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Bu herif. Ve gerçek. http://img93.imageshack.us/img93/6396/xac0gz7ow.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Khuizo Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Iyşh uyumadan önce niye baktımki şimdi rüyama gircek gece gece uyancam. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nakreb Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Çüremese nolacak o adam göreceğini görmüş zaten Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
musti4591 Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2012 Çürümemesi normal sibirya yılın büyük bölümünde sıcaklığı sıfırın altında geçiriyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
10urteker Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2012 Buna benzer birçok örnek var.. enteresan bir durum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ged Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2012 Bozulmaması için vücutta sıvı kalmaması ve mümkünse havayla temas etmemesi gerekir ama bakın nasıl ölmüşse öyle görünüyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
apocalypse Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2012 Bunun sebebini bir kitapta okumuştum ama az çok hatırlıyorum bilgiyi. Hatırladığım kadarını yazayım. ''Budist rahipler yaşarken kendilerini tamamen hayat ile barışık hale sokarlar, yani bedenlerine sürekli ''ben yaşıyorum,ben diriyim, ben sonsuzum'' gibi telkinler verirler ve bu motivasyon onun hücrelerine bilgi olarak veya bir komut olarak aktarılır ve öldükten sonra bu komut bir süre devam ettiği için beden öldüğünü kabul edemez..'' Mantıklı veya saçma bir açıklama olabilir, sadece hatırladığım bu.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ged Yanıtlama zamanı: Mart 12, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 12, 2012 Japon Budist rahipler önce 1000 gün yoğun antremanlar arasında sadece fındık fıstık ve tohum yiyorlar. Akabinde 1000 gün meditasyon yapıp sadece çam ağacı kabuğu ve kökü yiyorlar.Bütün bunlar vücutta en kolay çözünebilen kısım olan yağları büyük ölçüde yokediyor. 1000 günün sonuna doğru rahip Urushi Ağacı özünden yapılan bir çay içmeye başlıyor. Bu özsuyu japon çanak ve eşyalarını boyamakta kullanılan oldukça zehirli ve allerjik bir madde... İçen kişide terleme, kusma ve idrara çıkma gibi etkiler yapıyor. Bu şekilde çürümenin bir diğer nedeni olan fazla su da vucüttan atılıyor. Bu çayın en önemli etkisi ise vücutlarında biriken zehir sayesinde öldükten sonra kurtçuklarca yenmelerini engellemesi... En sonunda büyük gün gelip çatınca, kendilerini canlı canlı bir deliğe gömdürüyorlar. Nefes alabilmeleri için mezardan dışarıya bir boru uzatılıyor. Yanlarına bir çan veriyorlar ve yaşadığı müddetçe çanı günde bir kez çalıyorlar. Artık çan çalmaz olduğunda boruyu çıkarıp mezarı kapatıyorlar. Bir süre sonra mezarları açıldığında bir kısmı çürümüş oluyor, bunları tekrar mezarlarına koyuyorlar. Bir kısmı ise mumyalaşmış olarak Buda makamına erişiyor ve tapınılmaya başlanıyor. Neden sadece bir kısmının mumyalaştığı araştırıldığında ise ölmeden önce Yudonu dağındaki kutsal sudan içtikleri anlaşılıyor. Yapılan araştırma bu suyun bir insanı öldürecek derece arsenik taşıdığını ortaya çıkarıyor. Arsenik vücuttan atılamayan bir zehir ve kişi öldükten sonra dahi bu zehir vücudda bulunuyor. Bu şekilde çürümenin en büyük etkeni olan bakterilerin de üremesi engellenmiş oluyor. Alıntıdır... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ginger Yanıtlama zamanı: Mart 12, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 12, 2012 Bu yazıya göre Budist rahipler neden kendilerini öldürmek için bu kadar uğraşıyor anlamadım. Bedenin çürümemesinin bir anlamı mı var onlar için? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
purplewind Yanıtlama zamanı: Mart 13, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 13, 2012 Bu yazıya göre Budist rahipler neden kendilerini öldürmek için bu kadar uğraşıyor anlamadım. Bedenin çürümemesinin bir anlamı mı var onlar için? Bir süre sonra mezarları açıldığında bir kısmı çürümüş oluyor, bunları tekrar mezarlarına koyuyorlar.Bir kısmı ise mumyalaşmış olarak Buda makamına erişiyor ve tapınılmaya başlanıyor. Bir anlamı varmış demek ki Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.