Atamertes Oluşturma zamanı: Mart 10, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 10, 2012 Yolda yürürken yerde gözüne bir ellilik takıldı ya da yüzlük belki 200 hatta deste! o anki davranışınız ne olur ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Khuizo Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Cebe atarım Attımda zaten 2 kez oldu bi kere 20lik bi kere 50lilik Cüzdansa geri veririm tabii ama paraysa cebe atarım ne yapcam sahibinimi arıcam iki saat Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mavi siyah Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Ne bileyim karakola götürünce sahibine ulaşacağına emin olmadığım için bulunduğum çevrede bakınırım .Sahibini bulamazsam ve cüzdan değilse paraları bir fakire veya bir yere bağışlarım Asla kendim yemem çünkü ihtiyacım yok ihtiyacım olmaya olmaya bu paraya el uzatırsam bu haram lokma demektir He cüzdansa eğer kimliği felan vardır muhtemelen içinde o zaman mutlaka sahibi bulunur Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Paranın miktarına bağlı yani 50 lira falansa günü kurtarırım daha yüklü bi miktarsa arkadasların da günün kurtarırırm:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mavi siyah Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Para , saat ve hatta makyaj malzemelerim çalındığı için ve kaybettiğim için çok hassasım bu konuda. Bana yapılmasını istemediğim için belki hiç dokunmayabilirim de Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Locked Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Para sürekli dolanımda olan bir ticaret aracı olduğu için, bir gün sendedir başka gün bir başkasında. O yüzden yerde bulunduğu anda, sıfır karşılıkla bulan kişiye ait olacaktır. Tabi, bu para çanta içinde veya cüzdan içindeyse koruma altında olduğu için sahibine iade edilmesi gerekir. Tek bir banknot ise eninde sonunda ya parçalanacak ya uçacaktır. Bu yüzden yerden alınıp hayırlı bir şey için kullanılması iyidir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emir869 Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Şimdi öyle bulunan para helal sayılmaz, e bunu da hayır işlerinde kullanmak doğru olmaz tabiki . 20 liraysa bira, 50 liraysa rakı, 100-200 arası ise viskimi alır gelirdim kafam rahat olurdu, yok bu para bana helal mi yok haram mı derdi olmaz hele de içtikten sonra zaten acaba sahibi kimdi la düşüncesi bile kalmaz akılda Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AmenrA Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Başkasının parasını ne yapayım? Empati kurmak gerekir, belki hasta annesinin masraflarını karşılamak için gece gündüz çalışan bir evladın alın teridir bu para, böyle düşünmek gerekir. Sahibini aramak, polis ile irtibata geçmek gerekir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hyppo Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 belki hasta annesinin masraflarını karşılamak için gece gündüz çalışan bir evladın alın teridir bu para hasta annesine bakmak için o kadar çalıştıysa parasını nereye koyduğuna dikkat edecek. cebine atıp devam etmeyecek. cüzdanına ya da güvende olduğunu düşündüğü bir yere koyacak. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mavi siyah Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 hasta annesine bakmak için o kadar çalıştıysa parasını nereye koyduğuna dikkat edecek. cebine atıp devam etmeyecek. cüzdanına ya da güvende olduğunu düşündüğü bir yere koyacak. Yok canım o kadar da değil şimdi Yani tamam dikkatsizlik iyi birşey değil bazen büyük kayıplara yol açabiliyor. Ama biri bir dikkatsizlik yaptı diye sen de duyarlı olma özelliğini hiçe saymamalısın Kafası dalgındır , sıkıntılıdır vs. düşürmüştür işte. Olabilir yani insanlık hali. Ama tabi ki bu devirde duyarlı olmak git gide zorlaşıyor . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hyppo Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Yok canım o kadar da değil şimdi Yani tamam dikkatsizlik iyi birşey değil bazen büyük kayıplara yol açabiliyor. Ama biri bir dikkatsizlik yaptı diye sen de duyarlı olma özelliğini hiçe saymamalısın Kafası dalgındır , sıkıntılıdır vs. düşürmüştür işte. Olabilir yani insanlık hali. Ama tabi ki bu devirde duyarlı olmak git gide zorlaşıyor . haklısın fakat benim demek istediğim eğer o kadar ihtiyacı varsa kaybetmemek için elinden gelen özeni gösterir zaten. ihtiyacı olanın 5 tl bile altın madeni kadar önemlidir gözünde. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mavi siyah Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 haklısın fakat benim demek istediğim eğer o kadar ihtiyacı varsa kaybetmemek için elinden gelen özeni gösterir zaten. ihtiyacı olanın 5 tl bile altın madeni kadar önemlidir gözünde. Tabi ki olması gereken öyledir ama her zaman olması gereken olmayabiliyor. Mesela fatura yatırıyorsun paranın üstünü o kalabalıkta topaklayıp cebine atıyorsun aklına bile gelmiyor. Sonra düşüyor işte bir şekilde Bazen de ne kadar önlem alırsan al kayboluyor işte Neyin ne kadar üstüne düşersen o derece zarar görür derler ya Ben okula kayıt gününde vesikalık resimlerimi kaybetmiştim Oluyor işte bazen Neyse memleket meselesi haline getirdik bu konuyu da . Hep senin yüzünden Ata Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AmenrA Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 hasta annesine bakmak için o kadar çalıştıysa parasını nereye koyduğuna dikkat edecek. cebine atıp devam etmeyecek. cüzdanına ya da güvende olduğunu düşündüğü bir yere koyacak. Hayatta olmayacak şey mi var? Senin başına hiç bu tür acı süprizler gelmemiş anlaşılan "Parasına sahip çıksaymış kardeşim, günah bizden gitti" mantığı ile yaklaşmak çok yanlış. Dediğim gibi biraz empati Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hyppo Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Hayatta olmayacak şey mi var? Senin başına hiç bu tür acı süprizler gelmemiş anlaşılan "Parasına sahip çıksaymış kardeşim, günah bizden gitti" mantığı ile yaklaşmak çok yanlış. Dediğim gibi biraz empati hayır, gelmedi. çünkü ben sahip çıkarım herşeyime. yolda düşürecek kadar dikkatsiz değilim. tamam yaptık empatiyi, gittik verdik polise. onlar ne yapacak sanıyorsun ki? :)ve ya gördüğümüz yerde bıraktık. bütün hepsi aynı yere çıkıyor ne yazık ki. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
redewon Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Para ne kadar olursa olsun polise verince bulacaklar mı sanki? İmkanı yok... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Brutal Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 eskiden olsa arardım sahibini. şimdiyse affetmem cebe atarım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cemsit Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Üstüne basar geçerim. Kim bilir neye basmış adamlar bastıda farketmedi. Gerçi cebimdeki para sanki çok temiz ya Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AurorA Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2012 okulda, ofiste vs. ise sahibini bulmak mümkün olabilir belki ama sokakta bulup karakola götürmem açıkçası eğer etrafta sorabileceğim kimse yoksa cebime atarım. ama mutlaka zor durumdaki birilerine yardım ederim o paradan... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sidar Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2012 malına sahip çık adamı günaha sokma derler ben yolda havada ne görsem araklarım her türlü ve kendim için harcarım:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lee Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2012 Önce etrafı kolaçan ederim. Tanıdık biri yoksa veya kalabalık bir yer değilse cebe indiririm. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
miko1634 Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2012 Geçen sene çokta olmadı aslında yerde altın küpe bulmuştum gevşemiş anlaşılan sağlam değildi çünkü cebe attım sahibini bulmak olanaksızdır yerde bıraksam başkası alır:ermm:O yüzden ben aldım işte:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sabrina Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2012 Tuttun cebine soktun. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ged Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2012 Atarım cebe en yakın alışveriş merkezi yada bara (giderim bir yere işte) ama 1 saat dayanmaz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ReaLPiLLS Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2012 Parayı alırım ve hemen araba kiralarım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rapit Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2012 benden düşmüş gibi alırım cebe atar hayır kurumuna bağışlarım hayır kurumu ben oluyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.