serpentine Oluşturma zamanı: Mart 28, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 28, 2012 Mustafa Kemal Paşa'nın TBMM Başkanlığına Başkomutanlık Yasası ile ilgili verdiği önerge Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına, Meclis yüce üyelerinin, umumi surette beliren arzu ve istekleri üzerine Başkomutanlığı kabul ediyorum. Bu vazifeyi şahsen üzerime almaktan doğacak faydayı süratle elde edebilmek için ve ordunun maddi ve manevi kuvvetini azami süratle çoğaltmak, tamamlamak ve sevk-i idaresini bir kat daha pekiştirmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin haiz olduğu yetkiyi, fiilen kullanmak şartıyla üzerime alıyorum. Hayatım boyunca, milli hakimiyetin en sadık bir hadimi olduğumu milletin gözünde bir defa daha teyit için bu yetkinin, 3 ay gibi kısa bir süreyle kısıtlanmasını ayrıca teklif ederim. 4 Ağustos 1921 Türkiye Büyük Millet Meclisi Reisi Mustafa Kemal Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.