AlemiSir Oluşturma zamanı: Nisan 22, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 22, 2012 …işte elim! Gönülde aşk ahde vefa Budur işte derde deva Varsa sevginde bir cefa Ahdî olsun ahde vefa Aşka ne söz gönüldedir Güller açan âlemdedir İki gönül bir yerdedir Aşka sevgi verendedir Aşk gülünde âşık bülbül Bağlanmışlar iki gönül Nasıl der bırak da çözül Çözemezsin haline gül Alem-i Sır der; vay halim! Ben derim ki, ne cahilim Hani benim ey sevgilim Var mı tutan işte elim! Alem-i Sır * * * AHDE VEFA: (devletler hukukunda) devletlerin, katıldıkları milletler arası antlaşmalara uyma zorunluluğunda olduklarını. AHDÎ: Antlaşmaya göre olan, antlaşma gereği olan. CEFA: Büyük sıkıntı, üzgü, eziyet. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlemiSir Yanıtlama zamanı: Mayıs 2, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 2, 2012 (düzenlendi) DERDİM! Var! Bende derdim (DERDİM!) var Der-Dim; DER-DİM-VAR Sevmek-Sevilmek-Sevilebilmek! Evet, derdim; YAR!..YARİM!..YARİMLE! El ele, kucak kucağa, gönül gönül’e! İç içe, bir beden olmak! Alem-i Sır der ki; Ben Seni Seviyorum Sevmeyi, seninle biliyorum Sevgiyle, sevilmek istiyorum! Ne olursa olsun; Ben Seni Seviyorum! Alem-i Sır * * * DER: Bir şeyin söylendiğini anlatır. DİM: 1. anlamı (s). (mer, mest) (f). ioş, donuk, sönük, bulanık, belirsiz, müphem; (f). donuklaştırmak, karartmak, bulandırmak: kararmak, donuklaşmak: out ile ışıkları kısmak, karartmak, maskelemek. dimly (z). donuk bir surette, duman içinde gibi, bulanık olarak. 2. anlamı loş. sönük. bulanık. belirsiz. ahmak. budala. salak. sönükleşmek. loşlaşmak. belirsizleşmek. kararmak. loşlaştırmak. karartmak. Mayıs 2, 2012 AlemiSir tarafından düzenlendi Punto küçültüldü Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Teslim Yanıtlama zamanı: Mayıs 2, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 2, 2012 Saolasın güzel paylaşım Tasavvufla ilgileniyormusun Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlemiSir Yanıtlama zamanı: Mayıs 2, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 2, 2012 Saolasın güzel paylaşım Tasavvufla ilgileniyormusun Çok teşekkür ederim, sağ olasın. Tasavvuf ile sade bir vatandaş, insan olarak acemice elimden geldiğince ilgi duyarım. Tasavvuf; Tanrı'nın niteliğini ve evrenin oluşumunu varlık birliği anlayışıyla açıklayan dinî ve felsefi akım, bu dil derindir ve birçok tasavvuf deyimleri ile zengindir. Bunu okumak, yazmak ve anlamak çok güç ve zengin bir anlayış, bilgi ister. Bizler sadece okuyup anlamaya çalışmak ve benzeri bir şeyler yazabilir isek ne mutlu bizlere. Saygılarımla. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlemiSir Yanıtlama zamanı: Mayıs 2, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 2, 2012 …bîçare! Yârim oldu bana yârem İlâcım yok ben neylesem Bir sözünle beni eden Tedavidir bana senden Sevilip de sevilmemek Sevdiğine gönül vermek Sevmese de sevebilmek Budur yâre bunu bilmek Derdini kime söylesen Çare bulunmaz neylesen İlâcın yok bulabilsen Tek ilâcın yârin bilsen Alemi Sır der; o yâre Çekilmesi zor ne çare Yakalarsa seni hele… Kavuşması zor bîçare! Alem-i Sır * * * YÂRE: Hasret kalınan uzakta özlemi çekilen. Yürek sızısı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlemiSir Yanıtlama zamanı: Mayıs 4, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 4, 2012 SIRRINI Sevginin sırrı kalbimde saklıdır Göremezsin onun vebali vardır Âlem-i Gönlümde başka hal vardır Anlatamam yalnız içimde kalır Sevgin Âlem-i Gönlümde bir destan Dilimle sayıklarım seni her an Aşkın gönlümde eylemem onu ayan Sevgin bedenimi ateşle yakan İçtim bir kez o aşkın şarabını Sırrıyla kapattı dudaklarımı Aşkımın yoluna koydum başımı Ömür boyu tutacağım sırrını! Alem-i Sır Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlemiSir Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2012 İki Sır! Olurda, bir gün bir yerde Yollarımız, bir köşede Kesişir olur birlik de… İki sır, bir olur âlemde! Sırları, kimse çözemez Açıp, içini göremez Nerde başladı, bilemez Anlamı nedir, sezemez! Şu âlemde var, nice sır Âlem-i sır da ki, o sır Nerdeler ki, nice asır Bilinmezler, sadece sır Alem-i Sır der; kaç yol var Kesişip birleşmiş, ey yâr! Sevip, aldatan duysun ar! Yada, yanıp kül olsun nar! Alem-i Sır Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlemiSir Yanıtlama zamanı: Mayıs 22, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 22, 2012 ÇOK ŞEY VAR! Her yürekte, çok şey var! Arşivinde bulunur, bunlar. Kimi sevgiden doğan aşk… Kimi üzüntü, neşe ve anılar! Gönül dünyamızda ki… Kütüphanemizde bunlar! Hep güzel olsun arşivimiz Sevelim ve sevilelim biz Huzur dolu olsun hayatımız Barış, hoş görülü yaşantımız! Alem-i Sır Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlemiSir Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 2012 Aşkımla Yoğruldum! Kalpler atar hızlı hızlı… Nefes kesilir durur bazı Soluk alınmaz ne acı Neden, bilinmez derin sırrı Âşık olana yardım edilmez O’da zaten yardım istemez Neden, nasıl oldu bilemez Aşka âşık olan sönemez Alem-i Sır der; âşık oldum Âlem-i gönül benim yurdum Bugün varım, yarın yoğum Var isem aşkımla yoğruldum! Alem-i Sır * * * Sönmek: Yanmaz, aydınlatmaz, parlamaz olmak, parlaklığını; ışığını yitirmek; (duygular için) dinmek, yatışmak, etkisini yitirmek. Yoğrulmak: Yoğurmak eylemi yapılmak ya da yoğurmak eylemine konu olmak: hamur yoğruldu . Kimi konularla sürekli uğraşma sonucu deneyim sahibi olmak, pişmek. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
felidae Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 2012 o kelimlerin şiir içinde ne ifade ettiğini anlamayanlar mı var... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chesterfield Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 2012 Kaç yıldır yazıyorsun ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlemiSir Yanıtlama zamanı: Temmuz 14, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 14, 2012 o kelimlerin şiir içinde ne ifade ettiğini anlamayanlar mı var... ...var, malesef var!..ve var olacaklar! Var - Yok - Evet - Hayır - Yanlış - Doğru - Eksi - Artı...v.b..olmasa hayat da olmaz ve olamaz zaten!..? Teşekkür ederim sizlere! --------- Kaç yıldır yazıyorsun ? Otuz yedi yıldır. Teşekkür ederim sorduğun için! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlemiSir Yanıtlama zamanı: Ağustos 28, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 28, 2012 Aşkımla Yoğruldum! Kalpler atar hızlı hızlı… Nefes kesilir durur bazı Soluk alınmaz ne acı Neden, bilinmez derin sırrı Âşık olana yardım edilmez O’da zaten yardım istemez Neden, nasıl oldu bilemez Aşka âşık olan sönemez Alem-i Sır der; âşık oldum Âlem-i gönül benim yurdum Bugün varım, yarın yoğum Var isem aşkımla yoğruldum! Alem-i Sır * * * Sönmek: Yanmaz, aydınlatmaz, parlamaz olmak, parlaklığını; ışığını yitirmek; (duygular için) dinmek, yatışmak, etkisini yitirmek. Yoğrulmak: Yoğurmak eylemi yapılmak ya da yoğurmak eylemine konu olmak: hamur yoğruldu . Kimi konularla sürekli uğraşma sonucu deneyim sahibi olmak, pişmek. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlemiSir Yanıtlama zamanı: Kasım 8, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 8, 2012 …bu hayatında! Gönül seninle ancak sohbet zamanı Nerde o geçen zaman, hani o anı Anmak var, nerde onu yaşamak var mı? Bir bilsem; yaşadık mı, yaşamadık mı? Hep o aşk-ı zamanı, kalpler vuruyor Bilinen o sevgi, aşka can veriyor Sensiz hayat bir yana, yaşam olmuyor Sanki hayat git diyor, beni kovuyor Sensiz geldim, seni buldum hayatımda Seni sevdim ben, sana âşık oldum da… Sen oldun benim, canım ile kanımda Sensiz tadı olmuyor, bu hayatında! Alem-i Sır Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlemiSir Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2012 …olmak isterdim! Unut beni benden kalanları, diyorsun Nasıl unutayım, bunu benden mi istiyorsun Olsun bir tesellidir yine unut, diyorsun Unutmakla mı, teselli bulurum zannediyorsun Tüm kalanları bir kadeh şarap gibi nasıl içerim İçip de kendimi nasıl sarhoş ederim Zaten bir şarap gibi bu isteklerin Delicesine sarhoş, deli divane olan benim Bu şarabı böyle değil de… Âşık-ı Didâr-ı Pâkımda Güzel bir anımda Paki ‘’Âlem-i Gönül’’ dünyamızda Seninle bir olduğumuzda Aşkımızın sarhoşu olmak isterdim! Alem-i Sır * * * Didar: Farsça / Mülakat, görüş. Görünme. Yüz. Çehre. Görüş kuvveti, göz. Açık, meydanda. Pak: Farsça / Temiz, saf, katıksız. Hep, Tamam, mübarek. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlemiSir Yanıtlama zamanı: Kasım 25, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 25, 2012 RUH-İ NEFESLE - SİNE-İ SÜRUR Ruha can dediğimiz âlem-i dünyada Her an nefes alır veririz ruhumuza Ruh-i Nefesle yaşıyorsak hayatta Sevgi ve neşeyle çekelim sineye onu da! İmansız bir ruh, nasıl çeker nefesi ruha Her nefesin, sorumluluğunu anlamazsa Yarı uyur, yarı uyanık olur bu dünyada İman eyle desen ona, duymaz ki onu da! Çok dikkat gerek, iki ağızlı bir baltaya Dikkat! Rastgele her yere onu savurma O anda desende bu nasihati sen ona.. Halidir, uyuklama ile uykuya dalma! Bir tebessüm, bin mevhibe olurda.. Kabil değil, onu tavzihe bulunmakta İmanlı gönülde kalır, lâle gibi oda.. Ancak, yaparsan aşk-ı meşk onu da! İlâhi bir aşk vardır, her çekilen nefeste Sinende uyumla vurur, daim oda kalpte Sevgisiz, insan dökemez aşkını meşke İmansız bir insan, ben seviyorum dese de! Ruh-i Nefesle, Sine-i Sürur iki âlem arası Çekilen insanoğluna, o hayat macerası Bazen olur sefâhetli, bazen de nezaketli Çekilen her nefeste, buna dikkat eylemeli! Ruh-i nefeste, bazen zorda kalınırsa.. Na’r eyler, oda gelir bir anda galeyana Kaçıp gitmek, firar eylemek ister ya.. Anlamsız istekler, düşürür insanı nar’a! Ruhsuz nefes, nefessiz de ruh olmaz İmansız aşk da, hiçbir işe yaramaz Yaratanını tanımayandan, hayrolmaz Sine-i Sürur’dan ise, ona fayda olmaz! Alem-i Sır der; Ey! Ruh-i Nefes seninle.. Şu Sine-i Sürur da, olmak birlikte.. Çağırmak, Allah tekbirini dil ile.. Yatacak yerimiz olur, Cennet-i İlâhide! Alem-i Sır * * * Sine: Uyuklama, uykuya dalma başlangıcı. Uyku ile uyanıklık arası. (O anda insan, sesi duyduğu halde anlamaz.) Sine: An. Bir lahzacık. İki ağızlı balta. Sine: (Farsça) Göğüs. Sadır. Kalb. Sürur: Sevinç. Neşe’li olmak. Sürur: (Serir. C.) Tahtlar. Yatacak yerler. Na’r: Çağrımak, haykırmak. Burun içinden çıkan ses. Gitmek. Firar. Kaçmak. Galeyan. Nar: Ateş. Cehennem. Allahın gazabı. Yakıcı, azab verici her şey. Dalâlet. Sefâhet. Bir meyve adı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.