legolas Oluşturma zamanı: Nisan 30, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 30, 2012 Şefkât Peygamberi (s.a.v) Hadis-i Şerif'lerinde şöyle buyuruyor: “Öyle ki Yahudiler taşların ve ağaçların arkasına saklanacak ama ağaç ve taş dile gelerek 'Ya Müslim! Ey Allah (c.c.) kulu! Gel, bak benim arkamda Yahudi var, buraya gizlendi, benim arkamda, gel onu cezalandır.' diyecek. Sadece 'Gargat Ağacı' bunu söylemeyecek, çünkü o Yahudi ağacıdır.”(Kitab-ul Fiten H. 2239) İlginçtir, hadis-i şerif daha çok kıyamet alametlerinin zikredildiği bölümlerde geçiyor Kaynaklarda kıyamet alametleri sıralanırken, fitnenin artması, Yahudilerin Müslümanlara yönelik taşkınlık ve zulmü inanılmaz boyutlara varınca, sabır sınırı taşıp artık bu zulme bir dur demek isteyen Müslümanların kendilerini bulup cezalandırmasından çekinen Yahudilerin bulabildikleri her yere kaçıp saklanacağından söz ediliyor. Hadis-i Şerif’te, Yahudilerin taşların ve ağaçların bile arkasına saklanacağı, buna karşın Gargat ağacından başka bütün taş ve ağaçların: “Ey Müslüman, Ey Allahın kulu, Yahudi arkamdadır, gel onu öldür” diyeceği ifade ediliyor (Buhârî, Tecrid, IX, 73; Tirmizî, Birr, 25; Fiten, 2; et-Tâc, I, 25) (Kitab-ul Fiten H 2239) Bahsi geçen hadis-i şerif Sahih-i Müslim’de; “Öyle ki Yahudiler taşların ve ağaçların arkasına saklanacak ama ağaç ve taş dile gelerek ‘Ya Müslim! Ey Allah (cc) kulu! Gel, bak benim arkamda Yahudi var, buraya gizlendi, benim arkamda, gel onu cezalandır diyecek Sadece ‘gargat’ ağacı bunu söylemeyecek çünkü o Yahudi ağacıdır” buyuruluyor. (ALINTIDIR) ---------- Post added at 18:37 ---------- Previous post was at 18:34 ---------- ve israil ülkenin her yerine gargat ağacı ekmekteymiş okuduğuma göre ( bu konuyu açarken değişik niyetlerle açmadım sadece rivayet böyle bu yüzden yazdım ) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Jestem Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2012 israil ülkenin her yerine gargat ağacı ektiği doğru. demek ki böyle bir rivayet kendi inançlarında da var ki böyle yapıyorlar. yoksa ezdikleri müslümanların inancını ciddiye alıp böyle bir şey yapmazlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.