Jozea Oluşturma zamanı: Mayıs 4, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 4, 2012 Ben şans diye bir şeye inanmıyorum. Bence şans dediklerimiz rastlantılardan oluşmaktadır. Örneğin: Olmayacak bir olayın olması; bir olayın iki kere, üç kere olması . Olaylar böyle denk gelince ''ben şanslıyım'' denilmesi bana çok mantıksız geliyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Mayıs 4, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 4, 2012 http://e1205.hizliresim.com/x/5/5b82g.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chesterfield Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2012 http://www.itusozluk.com/image/bahtsiz-bedevi_209488.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Xian Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2012 chesterfield güldürürken düşündürdü. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MrColt Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2012 tanrı kadar hesap yapabilseydik geleceği görürdük.Şans diye birşey vardır.Ama rastlantı yoktur Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kaoss Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2012 Şans benim üniversite sınavını kazanmamdır ya:D vize sınavında yanına en çalışkan çocugun denk gelmesidir bana göre şans bu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
apocalypse Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2012 Hayat belli bir planın dışında hareket etmez. Dolayısı ile şansa inanmıyorum.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lee Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2012 Ne yazık ki şansa da inanıyorum tesadüflere de... Her şeyin kontrolü bizde değildir.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sphynxinator Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2012 Bence şans vardır, ben de şansa inanıyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kardelenn Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2012 Evet bende olmadığı için hep inanmışımdır Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ScreamingoftheRap Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2012 Bence asıl merak edilmesi gereken şansın olup olmadığı değil, şans varsa bunun ne olduğudur. Dolayısıyla şans, ne olduğu asla bilinemeyecek olan bir şeydir. 100'lerce teori uydurulabilir hakkında. Lotodan para çıkması, ölümden son anda kurtulmanız, sınavı 1 puanla geçmeniz vs. her şey kaderede bağlanabilir. Bu yüzden şansı tartışmak her şeyi tartışmaktır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MonsTer47 Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2012 Şansa inanmam,genellikle kendim yapmayı severim Şans acizlik gibime gelir her zaman,bir tür yalvarış gibime gelir.Rastlantıya da inanmam,bir yapbozun parçası gibi;herşeyin bir nedeni vardır,yapbozu tamamlamak da istediğimiz parçaları da yerine koymak bizim elimizdedir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
electra Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 Şans, güçsüzler içindir. Umarım yeterli olmuştur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Wasteland Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 Bence Şans Yokdur İnsan Kendi Şansini Kendi Tercihleriyle Belirler Ama Kısmet Ve Kadere İnaniyorum.......... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
b_e_k Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2012 Bence şans , kader ve kısmet kavramları ; algılayamadığımız hayat yollarının ( her an her saniye yaptığımız seçimlerinin ) birer sonucudur. Yani bence yoktur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
HiDDeTxLG1 Yanıtlama zamanı: Ekim 26, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 26, 2012 Madem konu hortlatıldı bende yazayım .Şans vardır. Bu arada bir dergide bunun tartışması olmuştu. Şansın tanımı buyurun:İhtimallerin gerçekleşme olasılığı,olabilirlik ihtimali. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
caveler Yanıtlama zamanı: Ekim 26, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 26, 2012 Raslantı=Şans Bunu hiç düşündün mü ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Thyke00 Yanıtlama zamanı: Ekim 26, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 26, 2012 Kelebek etkisi... En küçük detay bile bir şeyin sonunu hazırlamakta Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
HellBlazer Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 2012 Bana göre herşey olasılık hesabına dayalıdır. Bir duruma en uzak olgu veya öğe bile olasılıklar dahilindedir. Kişisel hayatımda da olasılık hesabına dayandığım için hiç birşeye şaşırmıyorum, şans veya rastlantı olarak da adlandırmıyorum. Selamlar, Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ameliee Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 2012 bence şans bilmeyerek yaptığımız olumlu işlerin adlandırılması.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
iso789 Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2012 Şans Şimdi size şöyle açıklayım:Ben engelli bir insanım ''Serebral Palsi'' Denen bir rahatsızlığım var.Dışardan bakıldığında ''Şansız'' biriyim çünkü diğer insanlara göre kusurlu bir yaratılışa sahibim fiziksel olarak.Ama gittiğim rehabilitasyon okullarında gördüğüm ve şahit olduğum olaylar bana ne kadar şanslı olduğumu açık ve net yüzüme vuruyor. Ben gezebiliyor, hiç bir sosyal aktiviteden uzak durmuyorum yürüyebiliyor düşünebiliyorum şimdi size sormalıyım sizce hala şans yok mu ? veyahut şans yoksa şansızlık niye var? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
OenZeoz Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2012 Şans var elbette.Ancak olasılık şansı etkiler.Şöyle ki 20 kartlık bir kart destesi al.Alfabenin harfi olsun bunlar.A'yı çekme olasılığın 1/20'dir.Ancak arka arkaya 5 kere A'yı çekebilir misin onca kartın arasından, çekebilirsin.1/20 olasılığının 5 kere üst üste gelmesi şu sebeplerden olabilir.. A - Ya kandırıldınız.. Bütün kartlar A harfi idi.. B - Çok şanslısınız..A kartını çekiyorsunuz her seferinde. Başka bir açıklama yok.Bu 100 kere de olabilir.Olamaz diyemezsiniz.Şans elbette var.Ancak ne kadar büyük bir etken bilemem.Şans ve olasılık çok karıştırılır.Şansı şu sanmayın sakın; Eviniz aynı çevrede bir kıza aşıksınız.Habire karşılaşıyorsunuz..Aynı çevredesiniz yahu.. Karşılaşmanız şans değil.Gidebileceği 5 yer varsa 1/5 şans var 5 güne bir karşılaşırsınız demek bu da.. Şans var ancak olasılıkla karıştırılmasın.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
HiDDeTxLG1 Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2012 QenZeoz çok güzel yazmışsın senin bu örneklerin süper sen felsefe ile ilgileniyormusun veya ne ile ilgileniyorsun? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
OenZeoz Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2012 Biraz ilgilendim çok değil.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
HiDDeTxLG1 Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2012 Belli ama düşünme yönteminde normal insanlara göre bir farklılık var ve bol örnek kullanıyorsun sanırım en azından güzel örnekler ikisi bir arada olması tesadüf olamaz zaten.Platon da böyle biri çok fazla örnek kullanıyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.