Jump to content

Biyonik Gözde Mucize

ArpiA

Önerilen Mesajlar

http://rsm.haber365.com/H/1336197928_68_gozz.jpg

İngiliz bilimadamları, retina rahatsızlığı yüzünden yıllardır, karanlıkta yaşayan Robin Millar ile Chris James'in dünyalarını biyonik gözle aydınlattı.

Bilim dünyası görme engellilere çare arıyor; biyonik göz araştırmaları umut veriyor.

İngiliz Chris James ile Robin Millar benzer bir kaderi paylaşmışlardı. İkisi de retinalarındaki rahatsızlık sebebiyle görme kabiliyetini kaybetmişlerdi.

İkisinin de karanlık dünyasına "biyonik göz mucizesi" umut oldu. Operasyonla, beyinlerindeki görme merkezine, dijital çip yerleştirildi.

Ve hem James, hem de Robin, çipe yerleştirilen bin 500 piksel çözünürlüklükamera sayesinde, görme engelini kısmen aştı.

Kısmen, çünkü henüz nesneleri karartı halinde ve siyah-beyaz olarak görebiliyorlar. Doktorlar, zaman içinde beynin görmeyi yeniden öğreneceğini ve cisimleri daha net görebileceğini belirtiyor.

25 YIL SONRA GÖRDÜ

Bir zamanlar Sade ve Randy Crawford gibi ünlü müzisyenlerle çalışan yapımcı Robin Millar, 25 yıl sonra yeniden görmeye başladı.

Millar, "Benim ve araştırma ekibi için en büyük sürpriz, çipin devreye sokulmasından iki gün sonra beynimin yıllardır uyuyan bir bölümü yeniden devreye girmiş, uyanmış gibi oldu" diyor.

Millar'ın görüş kabiliyeti artarken, operasyondan önce hiçbir şey görmeyen James'in hayalleri gerçek oldu.

James, "Yıllardır hep yeniden görmeyi hayal ediyordum. Şimdi çok net olmasa da etrafımı görebiliyorum... Ve bu kapkaranlık bir dünyada olmaktan çok daha iyi bir şey" diye konuştu.

Biyonik göz konusundaki çalışmalarını aralıksız sürdüren bilim dünyası operasyonları yaygınlaştıracak ve daha etkili hale getirecek çözüm arayışında...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...