Jump to content

Coriolanus

boynuzsuzgeyikler

Önerilen Mesajlar

coriolanus-wallpaper-01.jpg

Sinemalar Puanı 8.4/10

Yapım: 2011 - İngiltere,

Tür: Dram, Gerilim, Tarih,

Süre: 122 dakika

Yönetmen: Ralph Fiennes,

Oyuncular:

Gerard Butler,

Ralph Fiennes,

Brian Cox,

Vanessa Redgrave,

Jessica Chastain,

Lubna Azabal,

Ashraf Barhom,

Slavko Stimac,

Paul Jesson,

Dragan Micanovic,

John Kani,

Slobodan Ninkovic,

Danijela Vranjes,

James Nesbitt,

Marko Zivic,

Görüntü Y.: Barry Ackroyd,

Senaryo:

William Shakespeare,

John Logan,

Yapımcı:

Ralph Fiennes,

John Logan,

Colin Vaines,

Yapım Tasarımcısı:mark Geraghty,

Gabrielle Tana,

Kevan Van Thompson,

Julia Taylor-Stanley,

Andjelija Vlaisavljevic,

Filmin Özeti

Roma'dan sürülen ve intikamını almak için Volsci ordusuna katılan Caius Martius Coriolanus'un hikayesini anlatan ünlü Shakespeare trajedisi, İngiliz Hasta ile şöhreti yakalayan oyuncu Ralph Fiennes tarafından sinemaya aktarılıyor

Fragman ;

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dün bunu da izlemeye çalıştık... Shakespeare'in parmağı olduğunu insanlardaki şiirsel konuşmadan anlamalıydım.. Savaş filmlerinden hiç hoşlanmıyorum sanırım bu yüzden savaş ve şiirselliğin bir arada olması beni açmadı hiç. Şehre tek başına girip çıkması, diğer elemanla teke tek dövüşmesi vs sevmedim filmin yarısında kapattırdım...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Peh :ermm: o kadar kötüledin taş gibi film çıktı :punish2: tamam tiyatro oyunu daha mantıklı olurdu ya da en azından eski dönemde çekilmiş olsa ama yine de ben beğendim filmi ve özellikle soneleri ellemeden aktarmaları çok güzel olmuş :) Yani senaryo nereden alınma bakmak lazm :D elbette şiirsel konuşmalar olucak ama dediğim gibi gece 3 e kadar izledim filmi ve tavsiye ediyorum William Shakespeare hatırına.

Not : Konsül muhabbeti ve kılıçlarımız muhabbetleri , şehirden sürülme muhabbetleri çok saçmalamış kabul ediyorum fakat bunun sebebi de yönetmenin denyoluğu tamamen. Eski roma döneminde çekilse bana göre hiç bir kusur bulunamayacak ve ödülleri leblebi gibi toplayabilecek bir film olabilirsi. Fakat şu halinde diyorum ki ''tiyatronun işini tiyatroya bırakın''.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben filmi shakespear'in olduğunu bilmeden izlemeye başladım... bu 1. hataydı :D ümit her zamanki gibi filmin adını bile söylemeden tıkladı açtı filmi ön bilgi olmadan izleyince adamın kanlı kel kafasıyla şiirsel cümleler kurması anlamsız geldi bana... 2. hata ise dediğin gibi filmin bu zamana uyarlanmış olması... eski romada geçse şiirsellik vs bu kadar abuk kaçmayacak. Romeo & Juliet'in bu tarzda çekilmiş olan filminden de haz almadım ki ben bundan alayım :D Böyle konuşunca aklıma rte'nin kahramanmaraş'taki konuşmasından bir cümle geldi; "bunlarrrr sanatı sanat için yapıyorlar! toplum için yapmıyorlar!" :rofl: neyse... siyasete bağlamayalım alakasız noktalarda... ben sevmedim tekrar izlemem için 10 tb'lık hdd'lerin çökmesi ve sadece bu filmin kalması gerekir :D öyle de inatçıdır benim önyargılarım :rofl:

---------

ha bir de kılıçtan bahsedip silahlarla bombalarla dalmaları ayıp ya :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hmmm o zaman ben düğünden sonra biraz sizde takılayım de bi hard disk sabotaj olayına girişeyim :rofl:

Haklısın amma velakin izlenmeli yine de :D o kelin kel olmadığı zamanlar var filmde bildiğin saçlı :rofl: ama yine tipsiz :rofl: izle bir hele sabredip :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...