boynuzsuzgeyikler Oluşturma zamanı: Mayıs 22, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 22, 2012 Sinemalar Puanı 8.4/10 Yapım: 2011 - İngiltere, Tür: Dram, Gerilim, Tarih, Süre: 122 dakika Yönetmen: Ralph Fiennes, Oyuncular: Gerard Butler, Ralph Fiennes, Brian Cox, Vanessa Redgrave, Jessica Chastain, Lubna Azabal, Ashraf Barhom, Slavko Stimac, Paul Jesson, Dragan Micanovic, John Kani, Slobodan Ninkovic, Danijela Vranjes, James Nesbitt, Marko Zivic, Görüntü Y.: Barry Ackroyd, Senaryo: William Shakespeare, John Logan, Yapımcı: Ralph Fiennes, John Logan, Colin Vaines, Yapım Tasarımcısı:mark Geraghty, Gabrielle Tana, Kevan Van Thompson, Julia Taylor-Stanley, Andjelija Vlaisavljevic, Filmin Özeti Roma'dan sürülen ve intikamını almak için Volsci ordusuna katılan Caius Martius Coriolanus'un hikayesini anlatan ünlü Shakespeare trajedisi, İngiliz Hasta ile şöhreti yakalayan oyuncu Ralph Fiennes tarafından sinemaya aktarılıyor Fragman ; Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AurorA Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2012 Dün bunu da izlemeye çalıştık... Shakespeare'in parmağı olduğunu insanlardaki şiirsel konuşmadan anlamalıydım.. Savaş filmlerinden hiç hoşlanmıyorum sanırım bu yüzden savaş ve şiirselliğin bir arada olması beni açmadı hiç. Şehre tek başına girip çıkması, diğer elemanla teke tek dövüşmesi vs sevmedim filmin yarısında kapattırdım... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2012 Ben de gece izleyecektim lakin uyku ağır bastı Bu gün izler akşam söylerim sana izlemeye devam et ya da dünkü film gibi bırak elleme diye Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2012 Peh o kadar kötüledin taş gibi film çıktı tamam tiyatro oyunu daha mantıklı olurdu ya da en azından eski dönemde çekilmiş olsa ama yine de ben beğendim filmi ve özellikle soneleri ellemeden aktarmaları çok güzel olmuş Yani senaryo nereden alınma bakmak lazm elbette şiirsel konuşmalar olucak ama dediğim gibi gece 3 e kadar izledim filmi ve tavsiye ediyorum William Shakespeare hatırına. Not : Konsül muhabbeti ve kılıçlarımız muhabbetleri , şehirden sürülme muhabbetleri çok saçmalamış kabul ediyorum fakat bunun sebebi de yönetmenin denyoluğu tamamen. Eski roma döneminde çekilse bana göre hiç bir kusur bulunamayacak ve ödülleri leblebi gibi toplayabilecek bir film olabilirsi. Fakat şu halinde diyorum ki ''tiyatronun işini tiyatroya bırakın''. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AurorA Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2012 ben filmi shakespear'in olduğunu bilmeden izlemeye başladım... bu 1. hataydı ümit her zamanki gibi filmin adını bile söylemeden tıkladı açtı filmi ön bilgi olmadan izleyince adamın kanlı kel kafasıyla şiirsel cümleler kurması anlamsız geldi bana... 2. hata ise dediğin gibi filmin bu zamana uyarlanmış olması... eski romada geçse şiirsellik vs bu kadar abuk kaçmayacak. Romeo & Juliet'in bu tarzda çekilmiş olan filminden de haz almadım ki ben bundan alayım Böyle konuşunca aklıma rte'nin kahramanmaraş'taki konuşmasından bir cümle geldi; "bunlarrrr sanatı sanat için yapıyorlar! toplum için yapmıyorlar!" neyse... siyasete bağlamayalım alakasız noktalarda... ben sevmedim tekrar izlemem için 10 tb'lık hdd'lerin çökmesi ve sadece bu filmin kalması gerekir öyle de inatçıdır benim önyargılarım --------- ha bir de kılıçtan bahsedip silahlarla bombalarla dalmaları ayıp ya Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2012 Hmmm o zaman ben düğünden sonra biraz sizde takılayım de bi hard disk sabotaj olayına girişeyim Haklısın amma velakin izlenmeli yine de o kelin kel olmadığı zamanlar var filmde bildiğin saçlı ama yine tipsiz izle bir hele sabredip Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AurorA Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2012 bu adam sanırım ingiliz hasta'da hasta ingiliz rolünü oynayan adam değil mi? hep böyle filmlerde oynuyor nedense tipsiz de bir şey... bu arada sana diyorum nikahtan sonra gel bizde kal diye Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2012 Tamam tamam işten izin alabilirsem kalıcam sen filmi izle bir hele ama hayal et biraz böyle eski dönemlerde geçtiğini yoksa cidden çekilecek çile değil Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AurorA Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2012 bir ara denerim ama o ara bu ara değil biraz önyargılarımı unutayım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.