Deaths_Expulsion Oluşturma zamanı: Şubat 13, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 13, 2007 SESSİZ GEMİ Artık demir alma günü gelmişse zamandan, Meçhûle giden bir gemi kalkar bu limandan. Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol; Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol. Rıhtımda kalanlar bu seyâhatten elemli, Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli, Bîçare gönüller! Ne giden son gemidir bu! Hicranlı hayâtın ne de son mâtemidir bu! Dünyâda sevilmiş ve seven nâfile bekler; Bilmez ki giden sevgililer dönmiyecekler. Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden, Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden. Yahya Kemal Beyatlı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Firdevs Yanıtlama zamanı: Şubat 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 13, 2007 hümayrayı büyük bi hayranlıkla dinliyorum sessiz gemiyi çok güzel bi ses tonuyla söylüyo ... paylaşım için teşekkürler ... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Who Yanıtlama zamanı: Haziran 1, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 1, 2012 Bana kimse sormaz Atarlarken düğümü Ben bir dilsizim Silkemem ki yükümü Gözlerimde ürkeklik Kimse bilmez küsümü Çünkü adım kadın Dinletemem sözümü Bana herkes sahip Benim hiç hakkım yoktur Ben akıldan yoksun Ama vazifem çoktur Adem'in yediği elma Hep benden mi sorulur ? Çünkü adım kadın Kadınım hükmüm yoktu http://www.youtube.com/watch?v=LJQIUOpGKuY Kadının gelişimi, bağımsızlığı özgürlüğü kendisinden gelmelidir. İlk olarak kendisini bir seks objesi değil, bir kişilik olarak ortaya koymalıdır. İkincisi, hayatını basit, fakat zengin ve derin kılarak; kendi bedeni üzerinde başkalarının iddia ettiği tüm haklara karşı koymalı, istemediği sürece çocuk yapmamalı, tanrının, devletin, kocasının, ailesinin bir kulu olmaya karşı çıkmalıdır. Bu da hayatın tüm karmaşıklığını ve özünü anlamaya çalışarak, yani kendini toplumun fikirlerinden ve yargılarından özgürleştirerek olur. Kadını, "kadının içinde" özgürlüğe kavuşturmalı.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.