mksubzero349 Oluşturma zamanı: Haziran 2, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Haziran 2, 2012 Haziran Ayı 1 Haziran - Satürn ile Ay yakın görünümde 6 Haziran - Venüs Güneş'in önünden geçiyor*** 17 Haziran - Ay, Venüs, Jüpiter yakın görünümde 21 Haziran - Yaz gündönümü (en uzun gündüz) 28 Haziran - Satürn, Spika ve Ay yakın görünümde Temmuz Ayı 5 Temmuz - Yer, Güneş'ten en uzak noktada (151,2 milyon km.) 9 Temmuz - Venüs ile Aldebaran çok yakın görünümde 15 Temmuz - Ay, Jüpiter'i örtecek (04:10 - 05:15) 24 Temmuz - Mars, Satürn, Ay ve Spika yakın görünümde 25 Temmuz - Satürn ve Ay yakın görünümde Ağustos Ayı 3 Ağustos - Jüpiter, Aldebaran ve Venüs yakın görünümde 13 Ağustos - Mars, Satürn ve Spika yakın görünümde 13 Ağustos - Venüs, Jüpiter ve Ay yakın görünümde 21 Ağustos - Ay, Mars, Satürn ve Spika yakın görünümde Eylül Ayı 8 Eylül - Ay ile Jüpiter yakın görünümde 12 Eylül - Ay ile Venüs yakın görünümde 19 Eylül - Ay ile Mars yakın görünümde 22 Eylül - Sonbahar gündönümü (gece-gündüz eşitliği) Ekim Ayı 5 Ekim - Ay ve Jüpiter yakın görünümde 12 Ekim - Ay ve Venüs yakın görünümde 18 Ekim - Mars ve Ay yakın görünümde Kasım Ayı 2 Kasım - Ay ve Jüpiter yakın görünümde 27 Kasım - Venüs ile Satürn çok yakın görünümde (sabah) 28 Kasım - Parçalı Ay Tutulması**** 29 Kasım - Ay ve Jüpiter çok yakın görünümde Aralık Ayı 1 Aralık - Merkür, Venüs ve Satürn yakın görünümde 10 Aralık - Satürn ile Ay yakın görünümde 11 Aralık - Merkür, Venüs ve Ay yakın görünümde 15 Aralık - Ay ve Mars yakın görünümde 21 Aralık - Kış gündönümü (en uzun gece) 26 Aralık - Jüpiter ve Ay çok yakın görünümde (gece) ***Bundan önce 8 Haziran 2004 te izlediğimiz Venüs geçişi bu sefer 6 Haziran 2012'de gerçekleşecek. Bundan sonraki ilk Venüs geçişi içinse yaklaşık bir yüzyıl beklemek gerekecek. Bu nedenle Venüs geçişinin yüzyılın en önemli gök olaylarından biri olduğu söylenebilir. ****Türkiye saati ile 14:15 - 18:51 arasında gerçekleşecek bu tutulmanın tamamı Asya ve Uzakdoğu ülkelerinden gözlenebilecek, fakat ülkemizde Ay doğduğunda tutulma önceden başlamış olacak. Göktaşı Yağmurları Delta Aquarid: 12 Temmuz - 19 Ağustos, en etkin 27-28 Temmuz, saatte en fazla 20 göktaşı Perseid: 17 Temmuz - 24 Ağustos, en etkin 12-13 Ağustos, saatte en fazla 90 göktaşı Orionid: 2 Ekim - 7 Kasım, en etkin 20-21 Ekim, saatte en fazla 20 göktaşı Leonid: 10 - 23 Kasım, en etkin 17-18 Kasım, saatte en fazla 15 göktaşı Geminid: 17-26 Aralık, en etkin 13-14 Aralık, saatte en fazla 120 göktaşı Kaynak - Bilim ve Teknik Ocak 2012 sayısının eki Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
delycochuk Yanıtlama zamanı: Haziran 3, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 3, 2012 mükemmel bir konu teşekkürler arkadaşım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DarkLadyHande Yanıtlama zamanı: Haziran 3, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 3, 2012 Teşekkürler emeğine sağlık Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mksubzero349 Yanıtlama zamanı: Haziran 3, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 3, 2012 Rica ederim. Beğenmenize sevindim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Wasteland Yanıtlama zamanı: Haziran 3, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 3, 2012 Paylasimini Cok Begendim Bu tur Konularda Bizi Bilgilendirmelerinin Devamini Diliyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mylitta Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2012 Sadece gök olayları sırasında yapılabilecek özel büyüler olduğunu duymuştum. Doğru mu? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mksubzero349 Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2012 Rica ederim Wasteland. Dolunayda yapılması gereken ya da tutulmalarda yapılması gereken büyüler var diye biliyorum Mylitta. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Northice Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2012 çoook teşekkür ederim 3 gündür bu bilgileri arıyorum tek tek bulmaya çalışıyordum ya Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mksubzero349 Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2012 Yardımcı olduysam ne mutlu bana. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.