sidarta Oluşturma zamanı: Mayıs 22, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 22, 2007 öüm sonrası vs....herşey hakkında polemik yapılıyor...peki ruh ölünce çeşitli yerlerde bekliyor..cezalandırılıyor... mükafatlandırılıyor da bir canlı doğmadan önce onun ruhu nerde oluyor...yanii baştan mı yaratılıyor... bu soruyu özellikle dini inancı olan arkadaşlara yöneltiyorum...umarım cevap gelir... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
buskas Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 Varolmayan bir canlının ruhunu nasıl bir bekleme konumuna sokabilirsin, ? Aklında "ruhların sıraya geçip sırası gelenin varolması için dünya'ya gönderildiği "hayalimi belirdi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
elfstitan Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 bi kere senin ruhun benim ruhum falan dersen baştan falso yaparız.ruh birdir.onunki bununki yoktur.hepimizde ki aynı ruhtur. sen sanırım bu soruyu klasik islam inancına göre sormuşsun.bu sistemde bu soruları sorarsan sana "fazla düşünme kafayı yersin" diyeceklerdir. benim cevabım tasavvufi niteliktedir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lighthouse Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 elfsistan'a katılıyorum. Ruhu, -filmlerde görüldüğü şekilde- kendi bedeninin görünmez boyuttaki yansıması şeklinde tasavvur edersen yanılırsın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vhercle Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 sırası gelen dünyaya gitsin gibisinden değil ama ruh bedenden önce yaratılır ve ana rahminde bebekle buluşur Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sidarta Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 şimdi ruh birse ölüm sonrası nasıl yargılanıcaz peki...günahlar sevaplar vs....yanii birimiz yanıcaz diğerimiz cennette takılıcaz yaa...nasıl ayrılıcaz...onun haricinde bu işler için bekleyip çocuk olacak hemen bir ruh daha üretmeliyiz diyen bir ekip mi var acaba melekler arasında ...bir de sorgulamazsam kafayı yerim der benim içimdeki bilgin....sorgula ki doğrunu da yanlışını da bil... cehalet benim için mutluluk değil...körü körüne unutup susmaksa hiç tarzım değil yani... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
buskas Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 şimdi ruh birse ölüm sonrası nasıl yargılanıcaz peki...günahlar sevaplar vs....yanii birimiz yanıcaz diğerimiz cennette takılıcaz yaa...nasıl ayrılıcaz...onun haricinde bu işler için bekleyip çocuk olacak hemen bir ruh daha üretmeliyiz diyen bir ekip mi var acaba melekler arasında ...bir de sorgulamazsam kafayı yerim der benim içimdeki bilgin....sorgula ki doğrunu da yanlışını da bil... cehalet benim için mutluluk değil...körü körüne unutup susmaksa hiç tarzım değil yani... Tasavvuf açısından bakarsan herkes yaratan'ın parçasıdır ruh aynıdır denilebilir bu çok derinlemesine düşünüldüğünde mantıklı gelebilecek bir düşüncedir (ama çok derine inip kafa karıştırmaya gerek yok) , ama herkes'in ruhu tabiki ayrıdır beden nasıl ayrıysa o bedene can veren dinamo görevi yapan ruh'ta ayrıdır.. Asolan beden değil ruh'tur, öz ruh'tur yani.. Hayatta pozitif ve negatif kutuplar eşittir , insan iki tarafada eşit meyillidir burada önemli olan özgür irade ile doğru kararı verebilmektir, günah ve sevaplarda kişinin özgür seçimlerinde vereceği kararlara bağlıdır, tanrı kendi sorumluluğunda olan her türlü ihmal ve günah için samimi bir tevbe ile bağışlanma garantisi verirken, başkasına yapılan kötülük için ondan özür dilenmesini dilemektedir. Burada bakış açıları farklı olabilir ama , bana göre islam'da tanrı inancından sonra en önemli şey güzel ahlak ve sevgiye yönelik davranışlardır.. Yoksa insanın içki içmesi, namaz kılmaması vb.. davranışlar tabiki uygun görülmemiş ama insan melek değildir hataya meyillidir , en önemli şey kalbi sevgiye açabilmektir.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sidarta Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 peki ruh bir midir yoksa herkeste var olan parçalar mı bir bütünü oluşturur...bu parçalar hazır mıdır ve ya sonradan mı yaratılır...bu noktada reenkarnasyon mümkün müdür... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
buskas Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 peki ruh bir midir yoksa herkeste var olan parçalar mı bir bütünü oluşturur...bu parçalar hazır mıdır ve ya sonradan mı yaratılır...bu noktada reenkarnasyon mümkün müdür... Herkes'in ruhu farklıdır, herşey tanrı'dan geldiği için felsefi olarak bir bütünüz yorumu yapılabilir belki... İster rearnke inancı olan birisi olsun, isterse cennet-cehennem inancı olan biri için ruh'un bütün olması mümkün değildir, her iki açıdanda bakılacak olursa ruh'ların ayrı ayrı olması gerekiyorki ceza ve mükafat'ın işlemesi veya ruh'un tekrar reearnke olması gerekiyor. Ezelden ebedi var olan sadece tanrı'dır , diğer ruhlar varolma sürecinde oluşur.. Reerkarnasyon konusuyla ilgili ise ben inanmıyorum , konumuz bu olmadığı için ayrıntılarına girmiyeceğim.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
elfstitan Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 şimdi ruh birse ölüm sonrası nasıl yargılanıcaz peki...günahlar sevaplar vs....yanii birimiz yanıcaz diğerimiz cennette takılıcaz yaa...nasıl ayrılıcaz...onun haricinde bu işler için bekleyip çocuk olacak hemen bir ruh daha üretmeliyiz diyen bir ekip mi var acaba melekler arasında ...bir de sorgulamazsam kafayı yerim der benim içimdeki bilgin....sorgula ki doğrunu da yanlışını da bil... cehalet benim için mutluluk değil...körü körüne unutup susmaksa hiç tarzım değil yani... tabii sorgulamak çok güzel bişey.bende bunun için söyledim o sözü.yanlış insanlara soruyosun sorunu yani.klasik islam inancına saygım sonsuz.yalnız onlar sorgulamanı istemiyeceklerdir muhtemelen(Kur'an 'a ters olarak).neyse bunu boşverelim. nasıl yargılanıcaz demişsin.yargılanacağımızı kim söyledi? ruh meselesi için bi metafor yapmak istiyorum.evlerimizde iş yerlerimizde kullandığımız bir çok elektrikli cihaz var.hepsinin kaynağı aynıdır:ELEKTRİK. elektrik birdir.elektriğin açığa çıktığı yerler ise farklı.ampulden ışık,buzdolabından soğuk olarak gösterir kendini. ve fişi çektiğimizde buzdolabı iş göremez hale gelir.oysa elektrik hala vardır.yalnız buzdolabından çekilmiştir.ve fişi taktığımızda buz dolabı yine çalışır.ve elektrik hala vardır ve hala birdir.ve yeni bir cihaz yaptığımızda çalışması için yapmamız gereken tek şey onu elektriğe bağlamaktır. bu verdiğim örneği buzdolabı yerine "insan"ı ,elektirk yerine "ruh"u ,ve "yeni bir cihaz" yerine "yeni doğacak bir insan"ı koyarak tekrar okursan sevinirim -------------------- İster rearnke inancı olan birisi olsun, isterse cennet-cehennem inancı olan biri için ruh'un bütün olması mümkün değildir ANCAK bu inanca sahip olanlar için ruh'un bir bütün olması imaknsızdır buskas. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sidarta Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 peki baraj nedir...ve ya su... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
buskas Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 tabii sorgulamak çok güzel bişey.bende bunun için söyledim o sözü.yanlış insanlara soruyosun sorunu yani.klasik islam inancına saygım sonsuz.yalnız onlar sorgulamanı istemiyeceklerdir muhtemelen(Kur'an 'a ters olarak).neyse bunu boşverelim. Sanırım sorunun gerçek hedefi sensin, araya giren klasik islam inanışına sahip insanlar olarak bağışla bizi.. Sorgulanmasını istemeyiz hıı , Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sidarta Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 ben sorguluyorum...ve inancınız bana cevap veremiyorsa üzgünüm ... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
buskas Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 ben sorguluyorum...ve inancınız bana cevap veremiyorsa üzgünüm ... Burada sana inanç empoze etmeye çalışan birileri yokki, savunmaya geçip "inancınız bana cevap veremiyor" deyip üzgünlüğünü belli ediyorsun. Kafanda oluşan sorular var konu açmışsın , bende cevaplıyorum , cevaplarımın seni tatmin etmesi beni bağlamasada bende düşüncelerimi belirtiyorum.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ArchangeL Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 Kendi fikrimi söylemem gerekirse. Herhangi bir dini inanca gerekesinim duymadan öncesi, şimdisi ve sonrasıyla hepsi bir bütünün zamanı geldiğinde iç içe geçecek olan bir bakış açısı.bir perspektifidir. Bu bilince"Şimdi" algısıyla ulaşıldığında bu ve bir çok sorunun cevabı içsel olarak algılanıp tam olarak paylaşılamasa bile bilinebilir. islamiyetteki rab,rahman ve rahim üçlüsü bunu açıklıyor sanırım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sidarta Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 anlıyorum ama sen bana sorgulama diyorsun...ben de sana değil bu konuda inancının cevap verdiği birilerini arıyorum...sana şahsi yazılmış bir yazı değildi kusura bakma yanlış anladın beni... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
buskas Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 anlıyorum ama sen bana sorgulama diyorsun...ben de sana değil bu konuda inancının cevap verdiği birilerini arıyorum...sana şahsi yazılmış bir yazı değildi kusura bakma yanlış anladın beni... Sorgulama kim dedi bilmiyorum ama (o kişiyi bulmak gerekiyor ) , mesajlarımdan bu anlamı çıkardıysan yanlış bir anlam çıkartmışsın.. Sorgulamana veya bunları tartışmaya açtığına bir şey demiyorum, bu düşündüğün şeyler çok uç şeyler değil herkesin aklına geldiği düşündüğü acaba neden böyle dediği konular sen sadece dile getirdin paylaştın, ama aşırı kibarlık adına fikirlermizi söylemekten çekinmemeliyiz değilmi.. Neyse devam edin, ben karışmıyorum artık konuya.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sidarta Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 tamam karışmış ortalık neyse ben hala cevap bekliyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest star67 Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2007 tamam karışmış ortalık neyse ben hala cevap bekliyorum çok profesyonelsin valla helal ...islami düşüncede reenkarnasyon yoktur öyle olsa herkesin ayrı ayrı hesaba çekileceği gün olmaz.. ruhları yaratmak ve kabzetmek içinde elbette görevliler vardır allah bazı insanlara bile yaratma gücünü bahşetmiştir ama herşey onun dilemesiyle olur (biz ona ruhumuzdan ruh üfledik ) herkesin ruhu ayrıdır ve ayrı hesaba çekilecektir bence sen islamı araştıyosan direkt bu konudan girme ....biraz kitap falan oku ..içindeki bilginede söyle istihareye yatsın gösterirler ona gideceği deliği oda sana anlatır:D bide alo diyanet i ara istersen çok darlamışsın arkadaşları ...anladın sen onu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
elfstitan Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2007 Sanırım sorunun gerçek hedefi sensin, araya giren klasik islam inanışına sahip insanlar olarak bağışla bizi.. Sorgulanmasını istemeyiz hıı , seni ithafen söylemedim.ben çok ham softa kara yobazla karşılaştım.onlar hakkında olumsuz düşüncelere sahip olmadığımı söyleyemem.bu yüzden biraz fevri konuşuyor olabilirim.seni kırdıysam özür dilerim -------------------- peki baraj nedir...ve ya su... gerçekten çok güzel sorular soruyosun.önceki mesajımda bahsettiğim elektrik konusu yalnızca bir örnekti.ve maalesef bu örnekteki herşeyin gerçek ile birebir yerine oturması beklenemez.örneğin bizi ilgilendiren yerinden bahsettim ben. hakikat şehri anlatılamaz ve seni oraya ben götüremem.yalnız tabelaları okumayı öğretebilirim.hakikat şehrine sen gidebilirsin.işte o tabelalar yukarda verdiğim türden benzetmeler,örneklerdir.(ki bu da bir benzetmedir) bu konuların sözle aktarılma imkanı yoktur.anlaşılması gereken kelimeye sığmaz ve akıl ile kavranamaz.bu yüzden ben sana tam olarak anlatamam yalnız örnek verebilirim.ama örnekler yeterli olacaktır. şimdi baraj ve su ne oluyo.bu örnekte onlara bi anlam yüklemeye kalkarsan onlar hiç birşey olmuyorlar.elektriğin bi kaynağı olmadan zaten varolduğunu düşüneceğiz.nasıl ki Allah'ın başka bir kaynağı olmadan zaten var olduğunu düşünüyorsak. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
azazil Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2007 herkesin ruhu ayrı ayrı yaratılmıştır ve de dünyaya gelecek insanların hepsinin ruhu kalu-bela da(yazım yanlışı yapmış olabilirim) beklemektedir buradan da sırası gelen dünyaya gönderilir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
elfstitan Yanıtlama zamanı: Mayıs 25, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 25, 2007 herkesin ruhu ayrı ayrı yaratılmıştır ve de dünyaya gelecek insanların hepsinin ruhu kalu-bela da(yazım yanlışı yapmış olabilirim) beklemektedir buradan da sırası gelen dünyaya gönderilir çok kesin konuştun azazil. -------------------- dewam etmiormu konu.sidarta ruhun ne olduğu konusuyla ilgilenmiyor musun yoksa artık Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
beelze Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2007 kur'an-ı kerimde bunla ilgili bi açıklama yok bildiğim kadarı ile ama hristiyanlığa göre doğmamış bedenlerin ruhları tanrının bekleme odasında sırada imiş şaka değil cidden hatta kıyametin kopmasının 7 sembolü var 7.tanrını bu bekleme odasındaki ruhların bitmesi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sidarta Yanıtlama zamanı: Mayıs 31, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 31, 2007 star 67...kitap okumayan biri olsaydım...gece gündüz bu teknoloji bozuntusu aletin başında forum yazıyor olurdum...merak etme yeterince bilgim var...istiareye yatmışlığım astrale çıkmışlığım da mevcut...sende olmayan cevapları arıyorum...bu yüzden bilmiyorsan lütfen üslubuna dikkat et... saygı duyulmak istiyorsan saygı duymayı da öğrenmelisin... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.