Xian Oluşturma zamanı: Haziran 26, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Haziran 26, 2012 Deja vu demek yaşanılmamış bir olayı daha önce yaşadığınızı hissidir. Benim de merak ettiğim konu bunun tam tersi olup olamayacağı Yani binlerce kez yaptığınız bir işi hiç yapmamış gibi hissetme durumu. Örneğin binlerce kez kapı açtınız ya da bir bardağa su doldurdunuz ama bunu daha önce yaptığınız hissine kapılmadığınız gibi. Çok araştırdım fakat elle tutulur bir sonuca varamadım.Bunun bir adı var mı ? Bilen varsa lütfen yardımcı olsun, teşekkürler şimdiden Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
legolas Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 evet bununda tersi var. mesela ben bazen her zaman yaptigim b ir işiyaparken cok saçma buluyorum o anda o işi. bazen bildigim bişeyi anlık olarak hiç bilmiyormusum gibi oluyor. bazen bazı isimler bana cok saçma geliyor. bazi kelimeleri hic duymamis gibi hissediyorum ama birkac saniye sonra geçiyor ve gene normal algılıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
VictoRia Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Uv ajed Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lee Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Jamais vu Jamais vu (Fransızca telaffuz: [ˈʒɑːmeɪ ˈvuː] [jame vü]), Dejavu'nun zıttıdır. Fransızca hiç görmedim anlamına gelir. Yaşanan bir durumun, tamamen yabancı geldiği, sanki hiç yaşanmamış gibi hissedildiği bir bellek yanılması. Kişi kendini anlık olarak daha önce bulunduğu mekânlarda hiç bulunmamış, daha önce konuştuğu insanlarla hiç konuşmamış gibi hisseder. Genellikle amnezinin belli tiplerinde ya da epileptik durumlarda gözlenir. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
carment Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 aslında gözlerin bi yere odaklanması ve tekrar gerçekliğe dönülmesi anını hatırlattı bu bana. her seferinde ilk kez gözüm dalıyormuş gibi hissediyorum, Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Khuizo Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Aslında bu oldukça normal birşey.Tamamen beynimizin çalışma sistemiyle ilgilidir.Mesela her zaman su içersiniz bu bir alışkanlık haline gelir.Alışkanlıklar insanlara garip gelmez.Yürümekte öyle.Bunlar beyin sisteminin birer parçaları olduğu için insan hiç düşünmez bile. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sphynxinator Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Jamais vu Jamais vu (Fransızca telaffuz: [ˈʒɑːmeɪ ˈvuː] [jame vü]), Dejavu'nun zıttıdır. Fransızca hiç görmedim anlamına gelir. Yaşanan bir durumun, tamamen yabancı geldiği, sanki hiç yaşanmamış gibi hissedildiği bir bellek yanılması. Kişi kendini anlık olarak daha önce bulunduğu mekânlarda hiç bulunmamış, daha önce konuştuğu insanlarla hiç konuşmamış gibi hisseder. Genellikle amnezinin belli tiplerinde ya da epileptik durumlarda gözlenir. Bende oluyo bu. Depersonalizasyon da sık sık olur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lee Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Bende oluyo bu. Depersonalizasyon da sık sık olur. Hayatımda hiç olmadı diyebilirim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sphynxinator Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Yok aslında bende de olmuyormuş bu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lee Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Mesela ben bir yere gittim diyelim. Aradan zaman geçti, tekrar gittim oraya ama daha önceden gittiğimi unuttum, ilk defa gittim sanıyorum. Bunun Jamais vu olduğunu nasıl anlayacaksın ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sphynxinator Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Bilmiyorum hiç yaşamadım. Belki gittiğin anda anlamıyorsun da sonra aklına geliyor olabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Wasteland Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Dejavu Dejavu, (Fransızca telaffuz: [deʒa vy] (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/21/Speaker_Icon.svg/13px-Speaker_Icon.svg.png listen) [deja vü], Fransızca; déjà (daha önceden) ve voir (görmek), daha önceden görülmüş) yaşanılan bir olayı daha önceden yaşamışlık veya görülen bir yeri daha önceden görmüş olma duygusudur. Ânı daha önceden yaşamışlık halidir. Nedenleri Beynin, yorgunluk veya başka sebeplerden dolayı bir görüntü, ses, vb. herhangi bir girdiyi, giriş anı sırasında algılayamamasındankaynaklanabilir. Beyin bu girdiyi algıladığında kişi bu olayı daha önce yaşadığı hissine kapılabilir. Ayrıca, beynin sağ lobu ile sol lobunun milisaniyeden daha küçük bir zaman farkı ile çalışmasından da kaynaklanabilir. Bir taraf diğer taraftan önce algıladığı için, geç algılayan taraf bu olayın daha önce yaşanmış olduğu yanılsamasına kapılır. Bu durum siniraksonlarındaki küçük bir sapmadan kaynaklanır. Yoğun miktarda alkol alımının ertesi sabahı (akşamdan kalma iken) gerçekleşme ihtimali yüksektir.[kaynak belirtilmeli] Araştırmalara göre insanların %50 den fazlası hayatlarında en az bir kere dejavu durumunu yaşamıştır. İnsanların çoğu bir süre sonra, en son ne zaman dejavu yaşadığını unutur. Ancak bazı kişilerde bu olaylar onlara çok sıra dışı olduğundan dolayı yaşadıkları dejavuları unutmayabilirler. Jamais vu Dejavunun zıttı jamais vu dur. Bu durumda insanlar tanıdığı bir çevrede yabancılık çekebilirler. Dejavuya benzer sebeplerle ortaya çıkar. Jamais vu (Fransızca telaffuz: [ˈʒɑːmeɪ ˈvuː] [jame vü]), Dejavu'nun zıttıdır. Fransızca hiç görmedim anlamına gelir. Yaşanan bir durumun, tamamen yabancı geldiği, sanki hiç yaşanmamış gibi hissedildiği bir bellek yanılması. Kişi kendini anlık olarak daha önce bulunduğu mekânlarda hiç bulunmamış, daha önce konuştuğu insanlarla hiç konuşmamış gibi hisseder. Genellikle amnezinin belli tiplerinde ya da epileptik durumlarda gözlenir. Kaynak Wiki.............. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lee Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Sphy; Deja vu da, ''yaşamadın ama yaşamışsın gibi'' oluyor. Bunda da, ''yaşadın ama yaşamamışsın gibi'' olası lazım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Wasteland Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Ben hiç yaşamadim ikisinide enteresan, nasil bir duygu merak ettim....... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lee Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Dejavu yaşadım ben iğrenç bir şey Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Wasteland Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 doktora gittinmi peki yukarda nedenin beyinden kaynaklandiği yaziyor........ Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lee Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Hayır gitmedim çok önemli bir şey değil bu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sphynxinator Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Makropsi ile mikropsi çok fena. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hortlana Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Dejavuyu habire yaşıyorum ayda en az 5 10 kez ama jamais vu'yu hiç yaşamadım galiba belki de yaşamışımdır bilmiyorum:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Xian Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Bende sürekli Jamais Vu olayını yaşıyorum eeh dedim yeter artık bir adı olsun Teşekkürler cevaplar için Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
BLaCKGuArD Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Mesela ben bir yere gittim diyelim. Aradan zaman geçti, tekrar gittim oraya ama daha önceden gittiğimi unuttum, ilk defa gittim sanıyorum. Bunun Jamais vu olduğunu nasıl anlayacaksın ? gerçekten çok haklısın yaşayıp yaşamadığımızı hatırlayamayız. belki binlerce kez yaşadık belki hiç yaşamadık Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sphynxinator Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2012 Az önce oldu galiba bende. Bir tane oyundan müzikler duyuyorum, bu oyunu öyle çok fazla oynamadığımı düşündüğüm halde birçok müziğini hatırladım. Yuh artık. Müzikleri bir kez duymam yetti. Hepsini ezbere söylüyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
saatdokuz11 Yanıtlama zamanı: Ağustos 7, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 7, 2012 bende deja vu ara sıra oluyor fakat birşey sorcam ben arada konusma sırasında duydugum bazı kelimelerin yazılışlarını bir anda gözünümün önüne getiriyorum.sanki kafamın içinde bunu tetikleyen birşey var bunlar her zaman duydugum kelimeler fakat yazılışları o sırada bana cook cook coook fazla garip geliyor harflerin o şekilde dizilişi hayli ilginç oluyor benim için fakat 5 dk sonra umrumda bile olmuyor bu da dejavunun tersi sayılırmı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
electra Yanıtlama zamanı: Ağustos 7, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 7, 2012 Deja vu demek yaşanılmamış bir olayı daha önce yaşadığınızı hissidir. Benim de merak ettiğim konu bunun tam tersi olup olamayacağı Yani binlerce kez yaptığınız bir işi hiç yapmamış gibi hissetme durumu. Örneğin binlerce kez kapı açtınız ya da bir bardağa su doldurdunuz ama bunu daha önce yaptığınız hissine kapılmadığınız gibi. Çok araştırdım fakat elle tutulur bir sonuca varamadım.Bunun bir adı var mı ? Bilen varsa lütfen yardımcı olsun, teşekkürler şimdiden Genellikle sağ gözün bazen sol gözünden geç algılar. Bu yüzden beynin sanki o olay yaşanmış hissi vs. ( deja vu yu nasıl tanımlıyor isen) yaşatır sana.O yüzden tam tersi sorusunun cevabı normal yaşam diyebilirim sanırım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Who Yanıtlama zamanı: Ağustos 8, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 8, 2012 Electra en olur cevabı vermiş benim görüşüm de bu yönde buna yakın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.