Berith Oluşturma zamanı: Temmuz 9, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 9, 2012 http://g1207.hizliresim.com/z/9/9k5jk.jpg Kartal İle Deve Kuşu Birleşimine Benziyor Çok Eski Yorum Sizin Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serverous Yanıtlama zamanı: Temmuz 9, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 9, 2012 tabağı döven birisinin yaptığı motife benziyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GunduzGezen Yanıtlama zamanı: Temmuz 9, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 9, 2012 Tıpkı eski çift başlı kartalda olduğu üzere arkasındaki kuyruğunun tüyleri 13 adet. Tavus kuşu ile kanarya veya kartal karışımı bir hayvana benziyor. Simurg kuşunun kabartmasına benziyor. Doğu mitoloji ve efsanelerinde sıklıkla yer alır. Kültürel değerlerden kaynaklı, anlamı bilinmeksizin süs olarak bakır levha üzerine kabartma olarak çizilmiş zannedersem. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Croks Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 2012 aslında kabartma şekline bakarsanız çok eski olmadıgını anlayabilirsiniz milattan sonra 4.yy civarı diye düşünüyorum kabartmalar farklı ama bakırın durusu beni millad tan önceye atıyor neyse üstünde durdugu dal zeytin dalı olarak düsünüyorum çünkü kartal motifi çogu zaman zeytin dalı ile yan yana olur zeytin dalı barısı simgeler ama burda barısın simgelenmedigi belli bas kaldırmıs çünkü savası temsil ediyor mançurya zamanında yapıldıgını düşünmeye itiyor bu mançurya mö 37 yılı civar olmustur ama diger bi şecenek bu durumlara baktıgımda kartal ve zeytinin yogun kulladıgı pek yer yok kabartması 4yy cıvarını isaret etse bile ben mö oldugun düşünüyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Infinitas Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 2012 Ama çok hoş Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
felidae Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 2012 çok net kartal bence Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
promethe333 Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 2012 Resimde gördüğün Kutsal Anka kuşu kuyruğunda ki tüylerin 12 yolu var sanırım 12 anlamını tarif etmeye gerek yok. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Berith Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2012 tamam tamam ama 2 farklı hayvanın karıştığı açıkca belli Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hoke3333 Yanıtlama zamanı: Temmuz 22, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 22, 2012 merhaba kardeşim anlaması güç ama güzel bir resim saygilar... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SihirliEnerji Yanıtlama zamanı: Temmuz 22, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 22, 2012 tavuğun fantastik çizimi.. bence bir anlamı yok. sadece süs eşyası.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Libitina Yanıtlama zamanı: Temmuz 22, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 22, 2012 Bence horoz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
talat99 Yanıtlama zamanı: Temmuz 23, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 23, 2012 anka kuşu olarak gözüküyor tarihi ve kültürel degeri olmakta ve ayrıca motif işlemelerinde yer almaktadır Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.