Jump to content

Bunun ne Olduğu hakkında Bilgisi Olan Varmı?

Berith

Önerilen Mesajlar

Tıpkı eski çift başlı kartalda olduğu üzere arkasındaki kuyruğunun tüyleri 13 adet. Tavus kuşu ile kanarya veya kartal karışımı bir hayvana benziyor. Simurg kuşunun kabartmasına benziyor. Doğu mitoloji ve efsanelerinde sıklıkla yer alır. Kültürel değerlerden kaynaklı, anlamı bilinmeksizin süs olarak bakır levha üzerine kabartma olarak çizilmiş zannedersem.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

aslında kabartma şekline bakarsanız çok eski olmadıgını anlayabilirsiniz milattan sonra 4.yy civarı diye düşünüyorum kabartmalar farklı ama bakırın durusu beni millad tan önceye atıyor neyse üstünde durdugu dal zeytin dalı olarak düsünüyorum çünkü kartal motifi çogu zaman zeytin dalı ile yan yana olur zeytin dalı barısı simgeler ama burda barısın simgelenmedigi belli bas kaldırmıs çünkü savası temsil ediyor mançurya zamanında yapıldıgını düşünmeye itiyor bu mançurya mö 37 yılı civar olmustur ama diger bi şecenek bu durumlara baktıgımda kartal ve zeytinin yogun kulladıgı pek yer yok kabartması 4yy cıvarını isaret etse bile ben mö oldugun düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...