Jump to content

Reiki Tedavisi Sırasında Özel Algılar ve Tepkiler


nevermore

Önerilen Mesajlar

Reiki enerjisi aracılığıyla algılama yeteneğimiz ve hassasiyetimiz artmakta ve arılaşmaktadır. Tedavi sırasında özel algılar yaşamamız ve alıcıya dair bilgiler edinmemiz mümkündür.

Reiki bizi özel ilgiye ihtiyaç duyan yerlere sezgisel olarak götürmektedir. Böylece sadece bedensel semptomları tedavi etmekten ziyade şikâyetlerin asıl sebeplerine ulaşmamız mümkün olmaktadır.

Reiki vericisinde olduğu kadar alıcısında da tepkiler ortaya çıkabilmektedir. Reiki kanalı olarak görev yapan kişi de tedavi sırasında bu enerji ile dolmakta ve şifa gücü onun içinden geçmektedir. Bu sırada "verici" olan şu duyguları yaşayabilmektedir: Ellerde güçlü ısı, sıcaklık, karıncalanma, titreşim, sarsılma (bazen "elektrik çarpması" gibi), tüm vücutta sıcaklık duygusu, bir hayli ısınan ve buna göre çok enerji "çeken" bazı bölgelerde ter basması. Enerji dalgalar şeklinde ve ara ara seriler hâlinde akmaktadır. Her seri veya devir birkaç dakika sürebilmektedir, bu arada enerjinin "içeri çekilmesi" azalana kadar eller aynı pozisyonda kalmalıdır.Ellerin sanki aynı noktaya "yapışıp kalması" gibi bir duyguya kapılındığında her halükârda o yerde daha fazla durulmalıdır. Bu bazen 10 ilâ 20 dakika olabilir. Bunu kendimizden ve "transformatör" gibi enerji dö­nüştüren ve "rahatsız" veya bloke edilmiş yerlerde esneme, öksürük, gaz çıkarma, hıçkırık, enerji sarsmaları, ellerin güçlü titreşimi ve sarsılması, susama v.b. tepkiler oluşturan bazı kişilerden bilmekteyiz. Reiki verme sırasında bu ve buna benzer duyguları olan herkese bunları bastırmaması­nı tavsiye ederiz.

Reiki alıcısı tedavi sırasında ağlamaya veya gülmeye başlarsa, bu duygunun patlak verdiği noktada sakinleşme meydana gelinceye kadar beklemek gerekmektedir. Aynı şey sıcaklık hisleri için de geçerlidir. Bu tip durumlarda da normale dönme başlayana dek aynı pozisyonda kalınmalıdır. Soğukluk algılarında daha uzun bir tedavinin yanı sıra daha sık Reiki verme gerekliliği doğabilmektedir. Çünki o bölgede kronik bir problem mevcut olabilir.

Reiki alıcısında şu duygu ve tepkiler mümkündür: Kafada basınç hissi, bedenden geçen anî sancılar (örneğin bir bacak seğirmesiyle), verici ile alıcı arasında bazen farklı olarak algılanan sıcaklık, başka bir değişle soğukluk duygusu, ağlamak veya gülmek gibi duygular, ışık ve renklerin resimlerin ve vizyonların görülmesi.

Tedaviden sonra alıcıda mümkün olan kendi kendini tedavi tepkileri: Yaklaşık 10 dakika sonra hoş bir sıcaklık duygusuna dönüşen hafif bir üşüme, tuvalete gitme isteği, açlık ve susuzluk duygusu, kronik belirtiler akut hâle gelebilir, baş ağrısı, basınç hissi, duygular (çoğu zaman 3. tedaviden sonra), dışkı ve idrar mahiyetinde değişiklik (toksin atma! Çok su içmek bu süreci desteklemektedir), ağrıların artması, örneğin kemik kırılmalarında. Bu durum fizyoterapide "başlangıç kötüleşmesi" denilen duruma benzetilebilmektedir. Bu kendi kendini tedavi tepkileri genelde 12 ilâ 24 saat arasında ortadan kalkmaktadır. Rahatsızlıkların bedeni tamamen terk etmeden önce son hadlerini bulmaları gerekebilir.Birkaç (bu sayı kişiye göre değişmektedir) Reiki tedavisinden sonra kişi kendini "yeni doğmuş" gibi, enerjetik olarak yüklenmiş, sancısız, uyumlu ve gevşemiş, güçlenmiş, dengelenmiş, mutlu bir yaşama duygusu ile hafiflemiş ve hayatında değişiklikler yapma cesaretine kavuşmuş hissetmektedir.( Reiki, Uygulamalı Şifacılık Teknikleri - Brigitte Müller / Horst H. Günther )

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle eline sağlık çok güzel olmuş,Ben de konuyla ilgili nacizane deneyimlerden birkaç öneri de bulunmak istiyorum.Ben reiki uygularken vaktim çok yoksa (mesela dolaşırken arkadaşınız ağrım var iyi hissetmiyorum dedi) kişiye dokunuyor ve ağrısına odaklanmaya çalışıyorum,yine netleşmiyorsa ağrıyı birkaç saniyeliğine kendi üzerimde deneyimleyip,ona da ahsettiği ağrının benim tarif ettiğim ağrı olup olmadığını sorup öyle mudahale ediyorum(anlık rahatlama söz konusu olabiliyor)

Ayrıca reiki uygulamalarım sırasında karşımdaki kişiye odaklanıp onun kafasına taktığı yada psikolojik olarak takıntı yaptığı,düşündüğü ne varsa görüp dile getirebiliyor ve o konuda fikrimi söyleyebiliyorum.Bu sayede ağrısının temelinde psikolojik bir tetikleyici varsa ona da müdahale edebiliyorum.(Çoğu kişi problemi söyledikten sonra anlatmakta kendini rahat hissedip dile getirebiliyor bu sayede rahatlayabiliyor)

 

Son olarak,ben reiki yaparken solunum egzersizlerini sona doğru kullanıyorum çok etkili oluyor.Kendim uyguladığım bireyden ayrı olarak rahatlatma amaçlı yaptığm gibi ona da öğretip eş zamanlı ondan da derin solunum isteyebiliyorum.Bu şekilde vücutta enerji transferi daha rahat ve kabullenilebilir şekilde gerçekleşiyor,nacizane ilgilenen arkadaşlara tavsiyemdir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu konuya istinaden başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum:

 

Üst kat komşumuzun yıldırım çarpması sonucu bir bacağı felç olmuş ve hiç bir şekilde kullanamıyordu.. Ben de Reiki ile ciddi seanslar düzenlemek istiyordum. Sürekli seyahat ettiğim için komşumuzun durumunu biraz geçte olsa öğrendim.. Fırsat bu fırsat dedim ve komşumuza çıktım.. İlk önce reikinin temel bilgileri verildi önce soğuk baktı tabii olaya ama sonra kabul etti :) Her gün saat öğlen 12'den 1'e kadar 1 saat aralıksız reiki çalışması yapıldı.. Bunu hergün 1hafta boyunca kesinlikle aksatmadan ve tam saatinde olmak şartıyla tabii...Seyahate çıkmam gerektiği için komşumuza 2 hafta sonra döneceğimi ve devam edeceğimizi söyledim.. Neyse.. Komşumuz çalışmadan 1hafta sonra kesinlikle hissetmediği bacağını oynatmaya başlamış ama o kadar çok heyecana kapılmış ki acaba yürüyebilirmiyim diye ayağa kalkmaya çalışmış tabii akabinde yere düşüp diğer bacağınıda kırmış.. duyduğumda sevinsemmi üzülsemmi karmakarışık duygular içinde girmiştim :D :D

 

Yani benimde tavsiyem o ki; Reiki çalışmalarında uygulanacak seanslar kesinlikle hergün ve aynı saatte olduğunda müthiş etkileri oluyor. Hem kendimiz için hemde başkaları için saatlerimizi sabit tutmaya özen göstermeliyiz.. :cool:

 

Birde unutmadan; Metal, gümüş vb. takı, toka, kemer, iğne dahi olmamalı seans alacak kişinin üzerinde. Bu konu da da titizlik göstermek gerekir diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...