Jump to content

Farkindalik

Wall

Önerilen Mesajlar

Merhaba

Farkındalığım arttıkça korkmaya başlıyorum ve bu kendimden bile suphe etmeme sebep oluyor.ne yapmam gerektiğinden emn değilim bazen kendimi toz parçasından farksız hissediyorum sanki benliğimi kaybedicekmisim gibi,baskalarına bakınca boş cabalar gorutyorum,bunun bir sonu var mı?yani alisilabilir mı?fikri olan?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bazen kendimi toz parçasından farksız hissediyorum

Bende bazı zamanlarda kendimi o kadar önemsiz bir nesne olarak görüyorumki , taş bile bana oranla birgün bir işe yarar elbet diye düşünmekten kendimi alamıyorum...

baskalarına bakınca boş cabalar gorutyorum

Bu durum yolda yürürken yola değilde yolda yürüyen insanları gördüğüm çoğu anlarda banada oluyor, boş amaçlar boş hayallerler dolu insanlar silsilesi işte naparsın :)

bunun bir sonu var mı?yani alisilabilir mı?

Sen düşünce tarzını değiştirmediğin, hislerini kapamadığın sürece bu çark böyle döner, ama alışırsın...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bahsettiğiniz şeylerin farkındalıkla alakası yok.. farkındalık demek ne kendinden şüphe etmek demek ne özel hissetmek demek ne de diğer insanları küçümsemek demek.. Bunlar kendiniz sandığınız egonun işi. Farkındalık bu değildir. Farkındalık bunların hiçbirini düşünmemek (zihni susturmak) ve anda kalmak şu dakikayı yaşamak demektir.. Yorumsuz bir şekilde çevreyi insanları kendi hareket düşünce ve duygularını izlemek demektir. Ego huzursuz eder, senmiş gibi davranır, pişman eder, haklı çıkmaya bayılır.. ego şeytandır, bilinçaltıdır. Sürekli fısıldayan o sestir, geçmişi kafanızdan çıkarmaz, mutsuz eder, kendinizi üstün görmenizi ister.. ego budur. Farkında olmak demek ise hepsinden arınmak demektir. Oshonun farkındalıkla ilgili yazılarını, düşüncelerini okumanızı tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bahsettiğiniz şeylerin farkındalıkla alakası yok.. farkındalık demek ne kendinden şüphe etmek demek ne özel hissetmek demek ne de diğer insanları küçümsemek demek.. Bunlar kendiniz sandığınız egonun işi. Farkındalık bu değildir. Farkındalık bunların hiçbirini düşünmemek (zihni susturmak) ve anda kalmak şu dakikayı yaşamak demektir.. Yorumsuz bir şekilde çevreyi insanları kendi hareket düşünce ve duygularını izlemek demektir. Ego huzursuz eder, senmiş gibi davranır, pişman eder, haklı çıkmaya bayılır.. ego şeytandır, bilinçaltıdır. Sürekli fısıldayan o sestir, geçmişi kafanızdan çıkarmaz, mutsuz eder, kendinizi üstün görmenizi ister.. ego budur. Farkında olmak demek ise hepsinden arınmak demektir. Oshonun farkındalıkla ilgili yazılarını, düşüncelerini okumanızı tavsiye ederim.

Hatta bu bilgiyi bi kenara yazın :) teşekkürler Laikha..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...