Sepia Oluşturma zamanı: Mayıs 28, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 28, 2007 Coca Cola'yı bulan şahıs bu işe başlarken tüm dünyanın tadını seveceği bir şerbet yapmayı kafasına takmış. Tüm servetini buna yatırmış. Sonunda da ünlü Coca Cola formülünü hazırlayıp piyasaya sürmüş. Ama sonuç tam bir fiyasko olmuş. Yılların emeği boşa gitmiş. Fakat daha sonra şirketin bir ortağı formülde hiç değişiklik yapmadan Coca Cola'yı bugünkü satış rakamlarına ulaştırmış. Ne mi yapmış? Sadece şerbeti soğutup satışa sunmuş! Bu nedenle tüm Coca Cola şişelerinin üzerinde "Soğuk içiniz" yazıyormuş. Formülü açıklansa isteyen herkes evinde çay yapar gibi Coca Cola üretebilirmiş. Formül işte bu yüzden dünyanın en önemli sırrı gibi gizli tutuluyormuş. Kimyayla alakası olan herkes bilir ki Coca Cola asidik yapıdadır. Bundan ötürü de dışarıya ısı verdikçe, yani soğudukça, daha "kararlı" hale gelir. Böylece de lezzeti artar. Coca Cola soğuk sevmemizin ve şişelerin üstünde "soğuk içiniz" yazmasının nedeni bu "asid-baz" ilişkisinden kaynaklanmaktadır.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon-ex Yanıtlama zamanı: Mayıs 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 28, 2007 Tamamen gazlarda çözünürlükle alakalıdır.Isı ile ters orantılı olan gaz çözünürlüğü etkendir.Isısı azaldıkça birim hacimde çözünen CO2 miktarı artacaktır.Karbondioksit asidik oksit olduğundan hem kolaya ekşimsi bir tat verir hemde gaz olduğundan o sevdiğiniz insanın içini "hoş" yapan hissi uyandırır;) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
lyrix Yanıtlama zamanı: Mayıs 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 28, 2007 selam winston yanlis anlama ama yazdiklarinin hepsi dogru degil. colayi üreten öncelikle bas ve depresiona karsi bir ilac arayisindayken tesadüfen coca cola meydana gelmis. üreten bir John Stith Pemberton adli eczaci 1886. icerisinde kokain vardi 1906 senesinde yasaklandi ve yerine cocacicegi ile devam üretildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
coldhellangel Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2007 Coca Cola'yı bulan şahıs bu işe başlarken tüm dünyanın tadını seveceği bir şerbet yapmayı kafasına takmış. Tüm servetini buna yatırmış. Sonunda da ünlü Coca Cola formülünü hazırlayıp piyasaya sürmüş. Ama sonuç tam bir fiyasko olmuş. Yılların emeği boşa gitmiş. Fakat daha sonra şirketin bir ortağı formülde hiç değişiklik yapmadan Coca Cola'yı bugünkü satış rakamlarına ulaştırmış. Ne mi yapmış? Sadece şerbeti soğutup satışa sunmuş! Bu nedenle tüm Coca Cola şişelerinin üzerinde "Soğuk içiniz" yazıyormuş. Formülü açıklansa isteyen herkes evinde çay yapar gibi Coca Cola üretebilirmiş. Formül işte bu yüzden dünyanın en önemli sırrı gibi gizli tutuluyormuş. Kimyayla alakası olan herkes bilir ki Coca Cola asidik yapıdadır. Bundan ötürü de dışarıya ısı verdikçe, yani soğudukça, daha "kararlı" hale gelir. Böylece de lezzeti artar. Coca Cola soğuk sevmemizin ve şişelerin üstünde "soğuk içiniz" yazmasının nedeni bu "asid-baz" ilişkisinden kaynaklanmaktadır.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Depressive Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2007 siz hala coca-colamı içiyorsunuz???? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
coldhellangel Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2007 içtiğim için değil anlatılan ilgi çekiciolduğuiçin paylaştım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest AnunnaKi Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2007 Ben içiyorum :)Soğuk daha güzel oluyor..) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon-ex Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2007 Hayır ben hak yolu seçtim kola turkaya geçtim:D:D:D Ya bu arada asit baz dengesiyle alakasını çözemedim ama neyse Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2007 bence iğrenc tadını gizlemek için soğuk içiliyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tugcemgul Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2007 valla ben günde bi bardak içmezsem krize giriyorummm... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
belfalas Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2007 Hayır ben hak yolu seçtim kola turkaya geçtim:D:D:D Ya bu arada asit baz dengesiyle alakasını çözemedim ama neyse :rofl: hayırlı olsun rimmon ne diyim:D:D cenneti garantiledin sen o zaman:rofl: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
heRnan coRtes Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2007 abd ye tamamen karşıyım ama 2 3 tane markası hariç nescafe coca-cola alışmışım bırakamıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
IsOLe Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2007 ßendede ßağımlılılk yaptı eskiden ßeri coca coLa ictiimden dolayı suan kola turkanın veya pepSinin tadı deisik qelio icmeye calissam ßiLe yapamiorm Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon-ex Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2007 Koka bitkisinden kaynaklanıyor o;) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
IsOLe Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 Koka bitkisinden kaynaklanıyor o;) ilk defa duydum ßitkiyi oLaßilir cünkü ciddi ciddi ßağımlılık yapıo Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon-ex Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 Amerika coca bitkisinden 2 büyük üretim yapar Kolombiyada Biri coca-cola diğeri kokain Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
The Dark Rider Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 gazoz için :D kolayı unutturuo Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Dolunay Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 Gazozun koladan farkı içinde ki coca bitkisi yok. O da asitli. Asitli olan hiç birşeyi içmeyin. En sağlıklısı. Cola yeirne vişne suyu içiyorum ben. Aynı hissi veriyor. Tadı da daha güzel. Soğuk da ılık da içilebilir. Tavsiye ederim. Kola tarzı şeyleri içerken yudum yudum değil de su gibi içiyorum ama meyve sularını tadını ala ala tüketiyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hexagram Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 Meyve sularını ekşimiş ve çürümüş meyvelerden yapıyorlar Dolunay. En sağlıklı üreten de böyle üretir,çünkü üretim biçimi budur.En kalitelisini de alsan taze meyvenin suyunu içemezsin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Dolunay Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 olsun. Sonuçta coladan daha iyi. En taze meyvesuyunu portakal mevsiminde prtakal sıkarak elde edebiliyorum zaten. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hexagram Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 Ben de onu dicektim,meyvenin gerçeği varken hazır meyve sularına da gerek yok Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kinyas Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 Coacolanın açılımını ve getirisinin nelere gittiği bilen hiç bir insan cocacolayı içmemeli...Bu konuda haberleri duyanlar beni anlayacaktır..OLmadı kolasız olmaz diyorsanız kola turka için...Bu kadar zor değil Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
heRnan coRtes Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 siLent cola turka içiceğime öleyim daha iyi fetoşlarla aynı b...tan insanların yaptığı bi marka ülker! asla ve asla kullanmayacağım tek marka.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
009 neslihan Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 bence ülker markası bir hata sonucu oluşan bir isim... adamlar ismi yazdırmaya giderken yazan adamın ilker adını ülker sanmasından ibaret...tabiiiki bence. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sepia Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2007 arkadaşlar bişi sormak isterim coca cola yazısının tam ortasında neden apostrof şeklinde bi'nokta var nedenini bileniniz var mı? nedeni yoksa gerçekten gizli bir anlam taşıyor. http://img218.imageshack.us/img218/2913/11kk1.png Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.