Demon Hunter Oluşturma zamanı: Temmuz 29, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 29, 2012 [h=1]Kroq Mösyö-Sandviç[/h] http://img.yemektarifleri.com/photos/16664/12932265658432919_400.jpg Tarif Sevgili Ufuk'un bloğundan denediğim tariflerden biri daha.Buna benzer bir tarif de sofra dergisinde görmüştüm,ama ben Ufuk'un tarifini denemek istedim.Kahvaltıda özellikle çocuklar çok beğendi.Malzemelerde ölçü yok,dilediğiniz miktarda kullanabilirsiniz.Tarifi aynen aktarıyorum.Tost ekmeğiDana jambonKaşar peyniri ( Tost yapar gibi dilimlenmiş olacak )Yumurta,SütGaleta unu.Kızartmak için sıvıyağTost ekmeklerinden bir dilim alın ve bu dilimin üstüne bir dilim kaşar peyniri, üstüne bir dilim jambon, onun üstüne bir dilim daha kaşar peyniri yerleştirip, ikinci dilim tost ekmeğini en üste kapatın.Hazırladığınız bu sandviçi çaprazlamasına kesin ve iki adet üçgen sandviç elde edin ya da benim yaptığım gibi önce kızartıp sonra kesin.Bir kase içinde hazırladığınız üçgen parçalara yetecek kadar süt ve yumurtayı çırpın.Herbir parçayı yumurtalı ve sütlü karışıma batırıp, yayvan bir tabağa döktüğünüz galeta ununa iyice bulayın.Kızdırdığınız sıvıyağda sandviçlerin her tarafı iyice kızartın ve kağıt havlu üstünde fazla yağını çektirdikten sonra herbirinin üstüne bir kürdan batırarak servis tabağına yerleştirin. Mümkün olduğu kadar sıcak yemeye özen gösterin. Afiyet olsun. [h=1]Tavuklu Sandviç Tarifi[/h]http://img.yemektarifleri.com/photos/16624/1299533945_0_400.jpg Tarif MALZEMELER6 adet sandviç ekmeği2 adet tavuk göğüs eti1 adet salatalık turşusu2 dilim marul yaprağı3 yemek kaşığı mayonez1 yemek kaşığı ketçap1 çay kaşığı tuz, karabiberHAZIRLANIŞISirkede bekletip, bol suyla yıkadığınız marul yapraklarını kıyın. Üzerine tuz, karabiber ekip, mayonez, ketçap ve dilimlenmiş salatalık turşusuyla karıştırın.Haşlanmış tavuk etlerini didikleyin. Sandviç ekmeklerini uzunlamasına açın, hazırladığınız salatayı ve tavuk etlerini içlerine paylaştırın. [h=1]Sandvic Pizza[/h] http://img.yemektarifleri.com/photos/23060/1308315394_400.jpg Malzemeler 3 sandviç ekmeği1 yumurta100-150 gr kadar yumuşak peynirsürmek için margarinbir miktar sucukbir miktar sosisbir miktar kaşaristenirse mısır tanesi Tarif Sandviç ekmeklerini ikiye bölün. Üzerlerine hafifçe margarin sürün. Yumurta ile peyniri karıştırın ve buna 1 çay kaşığı kadar kahvaltı baharatı ekleyin isterseniz. Bu karışımı 6 dilime paylaştırın. Üzerlerine sucuk ve sosis dilimlerini yerleştirip 200 derece fırına verin. Üzerindeki malzemeler pişince kaşarları koyun birkaç dakikada eriyince fırından alın. Ben bir tanesine de mısır tanesi serptim kendim için. Afiyet olsun. [h=1]Oktay Usta Çifte Peynirli Sandviç[/h] http://img.yemektarifleri.com/photos/21700/12988257632664457_400.jpg Tarif ÇİFTE PEYNİRLİ SANDVİÇ:3 su b. unyarım p. yaşmaya1 çay b. ılık süt1 çay b. ılık su1 yumurta1 tatlı k. tuz1 çorba k. toz şekeryarım çay b. sıvıyağÜzeri için:1 kase beyaz peynir1 kase rende kaşar peynirHAZIRLANIŞI:Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Üzerine yarım paket yaş maya,1 çay bardağıılık süt,1 çay bardağı ılık su,1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı toz şekerilave ederek kulak memesi kıvamında birhamur elde edin.Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.Fırın tepsisinş yağlayın.Hamurlara şekiller verin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Minik sandviçleri üzerine krem peynir sürünüzerine kaşar peynir rendesi serperek servis edin. [h=1]Sandvic Ekmegi[/h] http://img.yemektarifleri.com/photos/16706/12935296821450480_400.jpg Tarif MALZEMELER:500 gr un,yarim paket yas maya,2 yumurta,1 yemek kasigi tozseker,ceyrek paket margarin(yaklasik 60 gr)1 seker kasigi tuz1 su bardagindan cok az fazla suYAPILISI:Mayayi yarim bardak ilik suyla ezelim.Hamur yogurma kabina unu eleyelim.Ortasini acip mayali suyu koyalim ve üzerini unla örtüp 15-20 dakika bekleyelim.Daha sonra1 yumurtayi,oda sicakliginda iyice yumusamis margarini,tuzu,sekeri ve kalan yarim bardak ilik suyuda katarak 10 dakika kadar yoguralim.Hamurun yumusak olmasi ve biraz ele yapismasi gerekir.Üzerini nemli bezleörtüp 1 saate yakin kabarmasini bekleyelim.Kabardiktan sonra bir iki kere daha yogurup,yumurta büyüklügünde parcalara kopararak elimizle uzun sandvic sekli verelim.Yaglanmis veya kagit serilmis tepsiye dizip,15 dakika kadar tepside bekletelim.Daha sonra üzerlerine kalan bir yumurta sarisini sürüp 190-200 derecede 15-20 dakika kadar pisirelim.Ben aralarina findikli cikolata koydum.Siz istediginiz gibi sandvicleri hazirlayabilirsiniz.AFIYET OLSUN! Süper Sandviç http://lezzetler.com/images/avatars/gallery/Kurabiyeler-Biskuviler/thumb_SeftaliKurabiye2.jpg 2 adet bazlama ekmeği 2 domates 2 salatalık 1 kırmızı soğan 4 çorba kaşığı labne peyniri 200 gram tulum peyniri 50 gram beyaz peynir Bazlama ekmeklerini ikiye bölüp içlerine labne peyniri sürün. Dilimlenmişdomates ve salatalıkları sırayla yerleştirin. Üzerine kırmızı soğanı da yerleştirin. Peynirleri birlikte ezip sandviçin içlerine sıkıştırın. Farklı malzemelerle de hazırlanabilen bu sandviç içine haşlanmış et ya da tavuk eti de çok yakışıyor. Yumurtalı Üçgen Sandviç http://lezzetler.com/images/avatars/gallery/02/thumb_CigerliTalasKebabi1.jpg 2 adet yumurta 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 4 dilim tost ekmeği Yumurtalar haşlanır. Sonra kabukları soyulur, bıçakla ince kıyılır. Üzerine yumuşak tereyağı, kimyon, tuz, karabiber eklenir ve macun gibi olana kadar karıştırılır. Ekmeklerin kenarları bıçakla kesilerek çıkarılır. Hazırlanan harç bolca ekmeklere sürülür. İç kısımları üst üste gelecek şekilde konur. Daha sonra verev olarak kesilir ve 4 adet üçgen sandviç elde edilir. İtalyan Usulu Soğuk Sandviç http://lezzetler.com/images/avatars/gallery/02/thumb_DagistanPilavi2.jpg 2 dilim kepekli ekmek 3-4 dilim salam 2-3 dilim burger peyniri 1-2 dilim mozarella peyniri 1 yaprak marul 2 yemek kaşığı mayonez 1 tatlı kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı sirke 1-2 adet üçgen krem peynir Ekmekleri biraz ısıtın. Birinin üzerine krem peynir sürün. Üzerine salamlarıkoyun. Üzerine kıyılmış marul, hardal, mayonez ve sirkeyi karıştırıp sürün. Üzerine burger peynirini koyun ve diğer ekmeğin üstüne koyun. Sucuklu Amerikan Sandviç http://lezzetler.com/images/avatars/gallery/01/thumb_AnaliKizli2.jpg 12 dilim tost ekmeği 50 gram sucuk 1 su bardağı mayonez 1 çay bardağı haşlanmış bezelye 2 adet patates 1 adet havuç 1 çay bardağı salatalık turşusu Patates ve havuçları küp şeklinde doğrayıp haşlayın. Bir kabın içindebezelyeleri, havuçları ve patatesleri karıştırıp üzerine mayonezi koyun. Küp şeklinde doğranmış turşuları da ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı yuvarlak kesilmiş ekmeklerin üzerine kaşıkla yayın. İstenirse kat kat yerleştirin. İnce dilimlenmiş sucukların iki yüzünü pişirip üzerlerine koyup servis yapın. Karışık Sandviç http://lezzetler.com/images/avatars/gallery/01/thumb_BalikKotlet.jpg 1 adet uzun baget ekmek 6 yaprak marul 10 dilim sucuk 10 dilim kaşar peyniri 2 adet domates 5 çorba kaşığı ketçap 2 adet salatalık 2 adet yumurta 1 çorba kaşığı tereyağı Baget ekmeği ikiye bölüp içine tereyağı sürün. Kanarlarına da ketçapı boydan boya yayın. Dilimlenmiş domatesleri ve salatalıkları üst üste yerleştirin. Üzerine de sucuk ya da salamı dizin. Haşlanmış yumurtayı, peyniri sırayla ekmeklerin içine yerleştirin. Malzemeyi çeşitlendirebilirsizin. Kaşarlı Domatesli Sandviç http://lezzetler.com/images/avatars/gallery/01/thumb_BalkabagiPastasi2.jpg 20 tane mini Tost Ekmeği 2 Domates 1 tutam Roka Bolca Dilimlenmiş Kaşar Peyniri Tost ekmeklerinin arasına roka, küçük küçük doğranmış domates ve kaşarpeynirini koyup servis yapıyoruz. Mayonezli Ton Balıklı Sandviç http://lezzetler.com/images/avatars/gallery/SutluTatlilar/thumb_KAZANDIBI.jpg 2 sandviç ekmeği (orta boy) 2 kaşık mayonez 1 kutu ton balığı 50 gr kereviz sapı (ince ince kıyılmış) tuz, karabiber 1 domates 1 salatalık turşusu Ton balığının yağının yarısını süzün daha sonra bir kapta mayonez ve kerevizsapıyla iyice karıştırın. İsteğe göre tuz karabiber ekleyin domatesi ve salatalık turşusunu ince dilimler halinde kestikten sonra ton balığı karışımını ekmeğe sürün (kalın bir tabaka halinde). Üstüne önce domatesleri ardından turşuları dizerek servise hazırlayın isteğinize göre malzemeleri geliştirebilirsiniz. [h=2]Amerikan Salatalı Soğuk Sandviç[/h] http://oktayusta.kure.tv/wp-content/uploads/2012/05/amerikan-salatali-soguk-sandvic-tarifi-376x246.jpg HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine yumurtanın akını, sütü, sıvıyağı döküyoruz. Tuzu da unu üzerine serpiyoruz. Ortasından yoğurmaya başlıyoruz. Ilık su ilave ederek hamuru yoğuruyoruz. Biraz mayalanmaya bırakıyoruz. Hamurdan bezeler koparıyoruz ve sandviç ekmeği şekli veriyoruz. Ortası daha şişkin uçları sivri olacak. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Tepsinin üzerini streç filmle kapatarak mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. İç harcı için, yoğurdu, mayonezi çırpıyoruz. Garnitürü, tuzu ve karabiberi de ekleyip karıştırıyoruz. Pişirdiğimiz ekmeklerin ağzını kesiyoruz ve içlerine garnitür koyuyoruz. Dilimlenmiş yumurta, turşu, jambon ve salam koyuyoruz. Marul yapraklarını da koyarak sandviçlerimizi servis ediyoruz. [h=3]AMERİKAN SALATALI SOĞUK SANDVİÇ[/h] 4 su b. un yarım pk. yaşmaya 1 yumurta 1 su b. süt 1 çay b. sıvıyağ tuz su İÇ HARCI İÇİN: 1 kase garnitür 2 çorba k. yoğurt 2 çorba k. mayonez tuz karabiber ARASI İÇİN: turşu jambon salam haşlanmış yumurta marul BARBEKÜDE SANDVİÇ BİFTEK http://www.e-yemek.org/tarif_resim/kebap_tarifleri/barbeku_sandvic_biftek_tarifleri.jpg Malzemeler 6 parça yağsız but biftek (1.5 cm kalınlığında dilimlenmiş) 3 adet soğan 12 adet ince dilimlenmiş kepekli ekmek Yarım fincan zeytinyağı Marine etmek için 1 bardak kırmızı şarap Yarım bardak zeytinyağı 1 diş sarımsak 2 çay kaşığı taze zencefil SANDVİÇ BİFTEK TARİFİ İnce kıyılmış soğanları 10-15 dakika ya da pembeleşene dek pişirin. Barbeküyü orta sıcaklıkta tutun. Biftekleri az yağlı barbeküde 3-5 dakika ya da istediğiniz kadar pişirin. Marine etmek için şarabı, yağı, ezilmiş sarımsağı ve zencefili bir kapta karıştırın. Derin olmayan ya da seramik bir kaba geçirdiğiniz karışımı bifteklerle birlikte ağzını kapatarak 2-3 saat buzdolabında bekletin. Fırçayla az yağladığınız ekmekleri barbeküde her iki tarafı da 1-2 dakika kızaracak kadar pişirin. Sandviçi hazırlamak için 6 ekmeği yan yana koyarak üzerlerine biftek, soğan ve diğer ekmek dilimlerini yerleştirin.Sıcak olarak servis edin. IZGARA SOSİSLİ SANDVİÇ http://www.e-yemek.org/tarif_resim/sandvic_tarifleri/izgara_sosisli_sandvick.jpg Malzemeler 4 adet sosis 1 çorba kaşığı sıvı yağ 4 adet uzun sandviç ekmeği 1-2 yaprak yeşil salata 1-2 yaprak karalahana 1-2 yaprak beyaz lahana 2 adet yeşil soğan 4 çorba kaşığı mayonez 1 çorba kaşığı hardal SOSİSLİ SANDVİÇ TARİFİ Sosisleri yanlamasına derin olmayacak sekilde bir bıçak yardımıyla kesin. Izgarada çevirerek 7-10 dakika pişirin.Izgara esnasında ara sıra yağlayarak, tuz ve biberleyin. Sıcakta muhafaza edin. Lahanaları ve soğanları ince ince doğrayın, hardal ve mayonez ile karıştırın. Izgarada ısıttığınız ekmeklerin içine hardal ve mayonezi sürün, garnitürü ve sosisleri koyarak servis edin. BİFTEKLİ SANDVİÇ http://www.e-yemek.org/tarif_resim/sandvic_tarifleri/biftekli_sandvic_tarifi.jpg Malzemeler 500 gr biftek 2 diş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağı 3 çorba kaşığı dogranmış taze kişniş 4 adet büyük boy pide Kişnişli Sos İçin 2 diş sarımsak 2 adet yumurta sarısı 1 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı kişniş 1 çorba kaşığı maydanoz 3 çorba kaşığı tereyağı Karabiber BİFTEKLİ SANDVIÇ TARİFİ Eti, bir tabağa koyun. Sarımsağı dövün ve bir kaseye alın. İçine zeytinyağını ve karabiberi ekleyerek karıştırın ve etin üzerine dökün. Üzerini bir kapakla kapatıp 30 dakika marine edilmesi için bekletin. Marine işleminden sonra eti süzün ve önceden ısıtılmış ızgarada ya da barbeküde her iki yüzünü isteğinize göre pişirin. Eti verev olarak 4 parça dilimleyin ve bir kaseye kişnişle birlikte koyun, karıştırın. Pideleri ikiye bölün ve biftek dilimlerini içine koyun. Üzerinin sosunu hazırlamak için, Sarımsakları, yumurta sarılarını, limon suyunu, kişnişi ve maydanozu karıştırarak blendırdan geçirin. Tereyağını çok kısık ateşte eriyene kadar ısıtın. Hazırlamış olduğunuz karışımı ısınan tereyağının içine yavaşça boşaltın ve kalınlaşana dek karıştırın. Üzerine karabiber serpin. Bu karışımı pidelerin arasındaki etlerin üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirin ve servis edin. PASTIRMALI CHEESEBURGER SANDVİÇ http://www.e-yemek.org/tarif_resim/sandvic_tarifleri/pastirmali_cheeseburger_tarifi.jpg Malzemeler 4 adet hamburger ekmeği 4 tatlı kaşığı mayonez 8 halka domates 2 halka kuru soğan 4 yaprak marul 4 dilim kaşar peyniri 8 dilim pastırma 4 adet yumurta Köfte için 300 gr dana kıyması 4 dilim ekmek içi 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı köfte baharı Tuz CHEESEBURGER SANDVIÇ TARİFİ Köfte harcını oval bir kapta karıştırarak yoğurun. Şekil verdiğiniz köfteleri tavada veya ızgarada ters düz ederek pişirin. Yağsız tavada önce pastırmaları, ardından yumurtaları pişirin. Servis Hamburger ekmegini ortadan enlemesine ikiye kesin ve arasına mayonez sürün. Sırasıyla ince kesilmiş göbek marulu, domatesi, kuru soğanı, hamburgeri, kaşar peynirini, pastırmaları ve yumurtayı kat kat dizin. MEKSİKA USULÜ TACO SANDVİÇ http://www.e-yemek.org/tarif_resim/sandvic_tarifleri/taco_sandvic_tarifi.jpg Malzemeler 4 adet taco 200 gr çekilmiş dana kıyması 300 gr kırmızı barbunya 1 adet küçük boy taze soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 2 adet domates 1 adet sivri biber 1 çorba kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı yeni bahar 1 çorba kaşığı pul biber 1 çorba kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber Yeşil salata yaprakları TACO SANDVİÇ TARİFİ Taze soğanı ince doğrayıp tavada soteleyin ve kıymayı ilave ederek kavurun. Çekirdekleri alınıp küp doğranmış domatesleri ve ince doğranmış sivri biberi ilave ederek 3 dakika daha soteleyin. Tüm baharatları karıştırarak hazırladığınız taco baharatını da ilave edin. Hafifçe haşladığınız barbunyaları yıkayarak, tuz ve karabiber ekleyip karışıma ilave edin. Barbunyalar buruşuncaya kadar pişirin. Barbunya ve kıymaları hazır taco içinde doğranmış yeşil salata yaprakları ile servis edin. DANA KÜLBASTILI SANDVİÇ http://www.e-yemek.org/tarif_resim/sandvic_tarifleri/kulbastili_sandvi_tarifi.jpg Malzemeler 2 adet baget ekmek 400 gr dana bifteği (çok ince dövülmüş) 2 adet beyaz soğan 1 demet roka 2 adet domates Külbastı Sosu İçin 1 çorba kaşığı soğan suyu 4 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı kekik Tuz, karabiber KÜLBASTILI SANDVİÇ TARiFİ Biftekleri 3 parmak eninde dilimlere ayırın. Soğan suyu, sıvı yağ, yoğurt, kekik, tuz ve karabiberi oval bir kapta karıştırarak dana bifteklerini bu sosta 4 saat bekletin. Baget ekmekleri ikiye kesin ve koparmadan ortadan ikiye yarın. Etleri ve ekmekleri ızgarada ters düz ederek pişirin. Domatesleri halka dilimleyın. Roka yaprakları, dilimlenmiş domates, soğan halkaları ve biftekleri kızarmış ekmeklerin içinde servis edın. Servis Dana külbastılı sandviçinizi arzu ederseniz hardallı sos ile servis edebilirsiniz. ROZBİFLİ PİDE SANDVİÇ http://www.e-yemek.org/tarif_resim/sandvic_tarifleri/rozbifli_pide_sandvic.jpg Malzemeler 500 gr dana bifteği 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı hardal 2 adet pide (5 parça) 2 adet orta boy kırmızı soğan 15-20 adet roka yaprağı 2 adet kırmızı dolmalık biber 1 tatlı kaşığı kekik Tereyağı, tuz Hardal sos için 2 çorba kaşığı mayonez 2 çorba kaşığı hardal 2 çorba kaşığı yoğurt PİDE SANDVİÇ TARİFİ Rozbif hazırlamak için dana bifteğini 2 kaşık sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı hardal ile marine edin. 1 saat bekletin. Geniş bir tavada, yüksek ateşte dışı altın sarısı renk alıncaya kadar ters düz ederek kızaran. Kırmızı dolmalık biberleri, ızgara veya yağsız teflon tavada közleyin, dış zarlarını soyup ince şeritler halinde doğrayın. Kırmızı soğanları soyup, halka doğrayıp katlarından ayırın. Kekik ile harmanlayın. Rozbifleri ince dilimleyin. Rokaları yıkayıp uzun ve sert olan saplarını koparın, havlu peçete ile kurutun. Pideleri kareler halinde hazırlayıp kızartın. Üzerlerine sıcakken tereyağı sürün. Pide ılıklığını kaybetmeden roka yaprakları, dilimlenmiş rozbif, kırmızı dolmalık biber ve kırmızı soğan sıralaması ile sanviçi hazırlayın.Hardal sosunu sandviç malzemesinin üzerine sürerek veya yanına koyarak servis edebilirsiniz. BRUSETTA SANDVİÇ http://www.e-yemek.org/tarif_resim/sandvic_tarifleri/brusetta_sandvic_tarifi.jpg Malzemeler 8 dilim baget ekmek 1 adet domates 1 adet kırmızı çuska biber 1 adet sarı biber 1 adet dolmalık biber 4 yaprak taze fesleğen 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı zeytinyağı Biberleri Kızartmak İçin 2 su bardağı çiçekyağı BRUSETTA SANDVİÇ TARİFİ Domatesleri soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Sarımsak ve fesleğeni ince doğrayarak bir kapta hafifçe zeytinyağı ile karıştırın. Ekmeklerin üzerine bu karışımı sürün. Renkli biberleri ince uzun doğrayarak hazırlayın. Kızgın sıvı yağa atıp soteleyin, aynı şekilde karıştırarak ekmeğinizin üzerine dökün. Sıcak servis edin. ŞİNİTZEL SANDVİÇ http://www.e-yemek.org/tarif_resim/sandvic_tarifleri/sinitzel_sandvic_tarifi.jpg Malzemeler 10 dilim tost ekmeği 5 adet yumurta 2 adet domates (10 dilim) 2 adet kuru soğan Şinitzel İçin 5 dilim ince dövülmüş dana bifteği 5 çorba kaşığı un 2 adet yumurta 1 su bardağı galeta unu Tuz ŞİNİTZEL SANDVİÇ TARİFİ Şinitzeli hazırlamak için, dana bifteklerin önce una, sonra yumurtaya ve en son olarakta galeta ununa batırarak pane edin. Kızdırılmış bol yağda kızartın. Dilimleyip halka çıkardığınız soğanları, unlayarak bol yağda kızartın. Yumurtaları teflon tavada pişirdikten sonra tost ekmekleri kızartıp, ön hazırlığı tamamlayın. Şinitzel, kızarmış halka soğan, sahanda yumurta ve dilimlenmiş domates sıralaması ile sandviçleri hazırlayın. Yeşilliklerle birlikte sıcak olarak servis edin. PEYNİRLİ KÖFTELİ SANDVİÇ http://www.e-yemek.org/tarif_resim/sandvic_tarifleri/kofteli_sandvic_tarifi.jpg Malzemeler 1 adet sandviç ekmeği 140 gr dana kıyması 1 tutam fesleğen, maydanoz 1 adet domates 1'er adet yeşil ve kuru soğan 1 çay kaşığı ketçap 50 gr brie peyniri Tereyağı, kornison turşu Tuz, karabiber,kimyon KÖFTELİ SANDVİÇ TARİFİ Taze fesleğen, kuru soğan, taze soğanın yeşil tarafını ve maydanozu yıkadıktan sonra ince olarak kıyın. Domatesi rendeleyin. Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Dana kıymasını hazırladığınız malzemelerle harç edin. Ketçap, karabiber, tuz, kimyon ve tuz ile lezzedendirin. Köfteyi yoğurduktan sonra sandviç ekmeğinin üzerine koymak üzere şekillendirip tavada veya grilde kızartın. Kızarmış ve uzunlamasına ikiye bölünmüş sandviç ekmeklerin üzerine köfteleri koyup, köftenin üzerine rendelediğiniz brie peynirini serpiştirin. Sandviç ekmeklerine tereyağı sürerek yeşillik ve kornison turşuyla lezzetlendirerek servis edin. PATATESLİ PATLICAN SANDVİÇ http://www.e-yemek.org/tarif_resim/diyet/patlican_sandvic.jpg Malzemeler 2 kalın dilim bostan patlıcanı 1 küçük patates 1 dal dereotu 2 dal semizotu 1 çorba kasığı soya filizi 1 tatlı kaşığı zeytinyağı PATATESLİ PATLICAN SANDVİÇ TARİFİ Teflon tavayı yarım kaşık yağla yağlayıp patlıcan dilimlerini kızartın. Patatesi haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre haline getirin. Dereotunu yıkayıp dal dal ayırın. Semizotunu temizleyip yapraklarını ayırın. Dereotu, semizotu, kalan yağ, tuz ve karabiberi püreye ekleyip karıştırın. 1 patlıcan dilimini servis tabağına yerleştirin. Üzerine püreli karışım ve soya filizini ilave edip kalan dilimi kapatın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Patatesli patlıcan sandviçin 1 porsiyonu 215 kaloridir. BARBEKÜDE SANDVİÇ BİFTEK http://www.e-yemek.org/tarif_resim/kebap_tarifleri/barbeku_sandvic_biftek_tarifleri.jpg Malzemeler 6 parça yağsız but biftek (1.5 cm kalınlığında dilimlenmiş) 3 adet soğan 12 adet ince dilimlenmiş kepekli ekmek Yarım fincan zeytinyağı Marine etmek için 1 bardak kırmızı şarap Yarım bardak zeytinyağı 1 diş sarımsak 2 çay kaşığı taze zencefil SANDVİÇ BİFTEK TARİFİ İnce kıyılmış soğanları 10-15 dakika ya da pembeleşene dek pişirin. Barbeküyü orta sıcaklıkta tutun. Biftekleri az yağlı barbeküde 3-5 dakika ya da istediğiniz kadar pişirin. Marine etmek için şarabı, yağı, ezilmiş sarımsağı ve zencefili bir kapta karıştırın. Derin olmayan ya da seramik bir kaba geçirdiğiniz karışımı bifteklerle birlikte ağzını kapatarak 2-3 saat buzdolabında bekletin. Fırçayla az yağladığınız ekmekleri barbeküde her iki tarafı da 1-2 dakika kızaracak kadar pişirin. Sandviçi hazırlamak için 6 ekmeği yan yana koyarak üzerlerine biftek, soğan ve diğer ekmek dilimlerini yerleştirin.Sıcak olarak servis edin. IZGARA SOSİSLİ SANDVİÇ http://www.e-yemek.org/tarif_resim/sandvic_tarifleri/izgara_sosisli_sandvick.jpg Malzemeler 4 adet sosis 1 çorba kaşığı sıvı yağ 4 adet uzun sandviç ekmeği 1-2 yaprak yeşil salata 1-2 yaprak karalahana 1-2 yaprak beyaz lahana 2 adet yeşil soğan 4 çorba kaşığı mayonez 1 çorba kaşığı hardal SOSİSLİ SANDVİÇ TARİFİ Sosisleri yanlamasına derin olmayacak sekilde bir bıçak yardımıyla kesin. Izgarada çevirerek 7-10 dakika pişirin.Izgara esnasında ara sıra yağlayarak, tuz ve biberleyin. Sıcakta muhafaza edin. Lahanaları ve soğanları ince ince doğrayın, hardal ve mayonez ile karıştırın. Izgarada ısıttığınız ekmeklerin içine hardal ve mayonezi sürün, garnitürü ve sosisleri koyarak servis edin. BİFTEKLİ SANDVİÇ http://www.e-yemek.org/tarif_resim/sandvic_tarifleri/biftekli_sandvic_tarifi.jpg Malzemeler 500 gr biftek 2 diş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağı 3 çorba kaşığı dogranmış taze kişniş 4 adet büyük boy pide Kişnişli Sos İçin 2 diş sarımsak 2 adet yumurta sarısı 1 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı kişniş 1 çorba kaşığı maydanoz 3 çorba kaşığı tereyağı Karabiber BİFTEKLİ SANDVIÇ TARİFİ Eti, bir tabağa koyun. Sarımsağı dövün ve bir kaseye alın. İçine zeytinyağını ve karabiberi ekleyerek karıştırın ve etin üzerine dökün. Üzerini bir kapakla kapatıp 30 dakika marine edilmesi için bekletin. Marine işleminden sonra eti süzün ve önceden ısıtılmış ızgarada ya da barbeküde her iki yüzünü isteğinize göre pişirin. Eti verev olarak 4 parça dilimleyin ve bir kaseye kişnişle birlikte koyun, karıştırın. Pideleri ikiye bölün ve biftek dilimlerini içine koyun. Üzerinin sosunu hazırlamak için, Sarımsakları, yumurta sarılarını, limon suyunu, kişnişi ve maydanozu karıştırarak blendırdan geçirin. Tereyağını çok kısık ateşte eriyene kadar ısıtın. Hazırlamış olduğunuz karışımı ısınan tereyağının içine yavaşça boşaltın ve kalınlaşana dek karıştırın. Üzerine karabiber serpin. Bu karışımı pidelerin arasındaki etlerin üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirin ve servis edin. PASTIRMALI CHEESEBURGER SANDVİÇ http://www.e-yemek.org/tarif_resim/sandvic_tarifleri/pastirmali_cheeseburger_tarifi.jpg Malzemeler 4 adet hamburger ekmeği 4 tatlı kaşığı mayonez 8 halka domates 2 halka kuru soğan 4 yaprak marul 4 dilim kaşar peyniri 8 dilim pastırma 4 adet yumurta Köfte için 300 gr dana kıyması 4 dilim ekmek içi 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı köfte baharı Tuz CHEESEBURGER SANDVIÇ TARİFİ Köfte harcını oval bir kapta karıştırarak yoğurun. Şekil verdiğiniz köfteleri tavada veya ızgarada ters düz ederek pişirin. Yağsız tavada önce pastırmaları, ardından yumurtaları pişirin. Servis Hamburger ekmegini ortadan enlemesine ikiye kesin ve arasına mayonez sürün. Sırasıyla ince kesilmiş göbek marulu, domatesi, kuru soğanı, hamburgeri, kaşar peynirini, pastırmaları ve yumurtayı kat kat dizin. Derleme Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Thyke00 Yanıtlama zamanı: Temmuz 29, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 29, 2012 Al işte yine acıktım hepsi çok leziz görünüyor... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
BalveKan Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 2012 Sandviç Pizza çok mu güzel ne.. Ellerine sağlık cidden çok güzeller.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Demon Hunter Yanıtlama zamanı: Ağustos 2, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 2, 2012 http://www.formsante.com.tr/images/stories/resimler/beslenme/1273241903-0.jpg Lezzetli, besleyici ve bir o kadar da hafif olan sandviç tariflerimiz, formunu korumak isteyenlerin, dışarıda geçirdikleri öğünler için ideal bir seçenek olacak. [TABLE] [TR] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD][TABLE] [TR] [TD][/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] 1 dilim 85 kalori Süzme yoğurtlu sandviç 3 dilim Malzemeler: 75 gr süzme yoğurt, 1 adet taze soğan, 1 adet domates, 1 çay kaşığı salça, biraz soda, ince kıyılmış maydanoz, 1 adet havuç, 3 dilim tam buğday ekmeği. Hazırlanışı: Taze soğanı ve domatesi doğrayın. Süzme yoğurdu, salçayı ve sodayı bir kapta karıştırın. Yoğurtlu karışımı ekmek dilimlerinin üzerine sürün. Ardından doğranmış domates, soğan, maydanoz ve rendelenmiş havuçla süsleyin. http://www.formsante.com.tr/images/stories/resimler/beslenme/1273241903-1.jpg 1 dilim 102 kalori Somonlu baton ekmekler 4 adet Malzemeler: Kepekli baton ekmek, 3 dilim füme somon, 3 dal taze frenk soğanı, 4 adet kiraz domates, bir tutam soya filizi, birkaç yaprak taze nane. Hazırlanışı: Baton ekmekleri önce ortadan ikiye ardından da enine ikiye kesin. Üzerlerine sırasıyla dilimlenmiş domatesleri, şerit halinde kesilmiş somon dilimlerini, frenk soğanlarını ve soya filizini dizin. Dilerseniz somonlu baton ekmeklerinizi taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. Nane ile karışan domates ve somonlar apayrı bir lezzet sunacak damaklarınıza. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lucinda Yanıtlama zamanı: Ağustos 2, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 2, 2012 baya işe yarar bunlar hehe Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
legolas Yanıtlama zamanı: Ağustos 2, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 2, 2012 Bunlari yapip satmaya baslasak iyi para eder Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
spatha11 Yanıtlama zamanı: Ağustos 2, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 2, 2012 bu sandviclerharika keşke biri yapsada yesek Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ArpiA Yanıtlama zamanı: Ağustos 12, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 12, 2012 bende yemek ustaları gibi ateş çıkarma tarifi vereyim. (biber kızartması) eğer öğrenci evinde iseniz, bunu yaparak evi yakabilir daha da önemlisi arkadaşlarınızı şaşırtabilirsiniz. malzemeler; dilediğiniz kadar biber dilediğiniz kadar tuz 1 adet tava(ağır olmasın) biraz yağ yapılışına gelelim önce biberleri yıkayın. istediğiniz şekilde kesin. yağın biraz kızmasını bekleyin ve tavaya atın. biberleri tuzlayın, hafif pembeleşince tavayı sallayın(biberlerin düşmeyeceği şekilde olmak kaydıyla abartabilirsiniz). ateşi görünce korkmayın anlık bir şeydir, biberleriniz tavanın içinde yanıyorsa panik yapmayın amacınız kızartma yapmak öyle değil mi buda benim tarifim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2014 Tostu tek geçerim. Canım çekti şimdi, akşam yaparım kendime. :eek: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
yelisss Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2014 Ben daha önce bu konuyu nasıl görmedimm hepsini denerim artık hatta ben de tarifler eklerim sandviç dışında da eklesem olur mu ki acaba Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalanormal888 Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2014 Çookk yararlı olmuş. ay acıktım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
why Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2014 Öğrenciler için mükemmel konu Ben daha önce bu konuyu nasıl görmedimm hepsini denerim artık hatta ben de tarifler eklerim sandviç dışında da eklesem olur mu ki acaba Böyle kolay yapılabilir tarifler olursa özellikle tatlı.Harika olur Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MZ1vdnW0mtQ Yanıtlama zamanı: Aralık 25, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 25, 2014 http://cdn.slowrobot.com/1122013043024.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Witch Of Rain Yanıtlama zamanı: Aralık 26, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 26, 2014 Peh! Suşi Sandviçmiş. "Sen hiç Ayvalık Tostu yedin mi olum?" diye sorasım geldi. Başlığa girdiğine pişman olmak, acıkmak, Ayvalık tostu aşermek. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MZ1vdnW0mtQ Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2014 Peh! Suşi Sandviçmiş. "Sen hiç Ayvalık Tostu yedin mi olum?" diye sorasım geldi. Başlığa girdiğine pişman olmak, acıkmak, Ayvalık tostu aşermek. ben ekmek yemem. marul içi çiğ köfte sanviç sayılmıyorsa sandviç de yemem o değil de sen hiç yengen yedinmi ablacım diyesim geldi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Witch Of Rain Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2014 ben ekmek yemem. marul içi çiğ köfte sanviç sayılmıyorsa sandviç de yemem o değil de sen hiç yengen yedinmi ablacım diyesim geldi Yedim evet. Bayılırım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
amonhera Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2014 Hıı kendi uydurdugum bi tarif vereyim. Hem cook basit.. EVDE YİCEK BİŞİ KALMADI SANDVİÇİ ekmekleri dilimleyin. Trabzon ekmegi daha iyi. Tavaya koyun, kızarınca ters cevirin, uzerine biraz yag, kasar rendesi koyun, koyarken diger tarafta kızarsın, tekrar malzemeli kısmı alta cevirip, mesela bir trncerenin altıyla tost yapar gibi bastırın. Kızarınca tamamdır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
amonhera Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2014 Bir de, yine uydurdugum kuru ekmek cipsi tarifi vereyim. Evde bayat ekmekler birikmisse, onları (ben makasla yapıyorum) minik minik kesin. Bu okey zarı buyuklugunde olmalı. Sonra balık tavası gibi kapaklı bir tavayı margarinle (tost makinesini yaglar gibi) yaglayın ve kızdırmadan ekmekleri icine atıp atese koyun. Kapagı bastırarak ekmeklere pres yaparak ve arada karıstırarak iyice kızartın, kavurun nr deniyorsa artık. Not: Domates corbasıyla yiyorum ben enfes oluyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GOZ Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2014 Veganlar ve vejetaryenler için vegan sosis tarifi >>> Vegan sucuk/sosis | vegankedi.wordpress.com Bu da videolu anlatım: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.