sirius Oluşturma zamanı: Ağustos 1, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 1, 2012 Lughnasadh yani 1 Ağusots, ilk hasadın başladığı gündür. Üç hasat bayramından ilkidir. Aynı zamanda bugün Güneş’in son kez en yüksek noktasında olduğu ve kışın tesirlerinin ilk kez başladığı gün olarak kutlanmaktadır. Bu sebeple bugün güneş tanrının ölüşü ve hasat tanrıçasının yükselişi kutlanırdı. Özellikle eski bazı pagan kabilelerde bir cenaze merasimi gibi güneş tanrı adına merasim düzenlendiği ve özel çelenklerle yas tutulduğu, tekrar dirilene kadar güneş tanrının uğurlandığı bilinmektedir. http://www.thewitchesway.co.uk/images/Lammas%20Sims.jpg Bugün antik dönemlerde, ilk haset edilen mısırdan (veya başaktan) bebek yapıldığı ve eve bereket getirmesi açısından bütün yıl boyunca bu bebeğin şöminenin üzerine asıldığı bilinmektedir. Ayrıca yılın ilk ekmeği yapılır ve tanrıçaya sunulurdu. (siz bunun yerine hilal şeklinde kekler yapabilirsiniz) Her ne kadar tanrının gücü azalsa da, tanrıça tüm bereketini sunmaktadır. Hatta tanrı ölüyor gibi gözükse de inanca göre tanrıça’nın içinde çocuk olarak yaşamaya devam etmekdir. (İnanca göre güneş tanrı olan Lugh toprak tanrıçasıyla evlenir ve kendi solar enerjisini tanrıçanın bedenine aktararak kendini kurban eder. Bu Güneş tanrının azalışı ve bereketini toprağa son kez aktarışını sembolize eder) Altar ve ev bugün buğday, arpa, yulah gibi tahillerle ayrıca bitkiler ve meyvelerle dekore edilir. Bugün gelecek yıl için kullanacağınız bitkileri, çiçekleri, tahılları veya tohumları toplayın ve kurutmaya başlayın. Ayrıca hazır bitkiler tazeyken yıl içinde o bitkilerin enerjisini kullanmak adına özel yağlar yapabilirsiniz. Bunlara ek olarak bugün soğan ve sarımsaktan örgüler veya uygun bir cadı merdiveni yapabilirsiniz (İçine çeşitli tılsımların, tüylerin yerleştirildiği düğümlü uzun iplik) Soğan güneş için kutsaldır (şekli sebebiyle) lughnasadh’da kullanılan bitkiler; altınbaşak, şakayık otu, yonca çiçeği, civanperçemi, kediotu, mersin, gül, ayçiçeği, haşhaş, mine çiçeği, mantar, buğday, mısır, çavdar, yulaf, arpa, pirinç, sarımsak, soğan, böğürtlen. Renkleri; sarı, turuncu, altın rengi, kırmızı ve bu tonlar Tanrıları; Güneş tanrıları; lugh, apollo, dummuzi, taranis, tina Tanrıçaları; Demeter, Ceres, Dana, İsis (Antik Mısır'da özel günüdür), Luna, Gaia, Toprak tanrıçaları Aletler ve semboller; Mısır, cornucopias, kırmızı-sarı çiçekler, tahıl demetleri (buğday, arpa, yulaf), mısır bebekleri, ekmek basketler, mızrak, kazan, orak, tırpan, harman aletler, kutsal ekmek, hasat edilmiş bitkiler, şenlik ateşleri yabanmersini, ekmek veya kurabiyeden yapılmış tanrı figürleri, fallik semboller. Bugün yapılabilecek aktiviteler; *Lammas Ekmeği Yapmak; Bunun için varsa ekmek makinanızı kullanın yoksa fırınınızda bir ekmek yapabilirsiniz. Özellikle mısır unlu ve çavdarlı ekmek yapmaya özen gösterin. Bu ekmeği yaptıktan sonra atlarınızda ritüel sırasında kutsayın ve tanrı tanrıçaya adayın. Ardından bir dilim ekmeği yiyin ve ailenizle arkadaşlarınızla paylaşın. Ekmeğin bir kısmını ayırın ve doğaya götürüp, toprağa gömüp oradan uzaklaşın. Eğer ekmek yapmak zor ise kekte yapabilirsiniz. Keke kuru kayısı, kuru üzüm eklemeyi unutmayın. (Bu ekmek geleneksel olarak adanır ve yenir veya ateşe atılır) *Bitki toplamak. Bugün yakın bir ormanlığa gidin ve bulabildiğiniz taze bitkileri toplayın. Her topladığınız bitki için bir tohum bırakmayı unutmayın. *Cadı şişesi Yapma Bugün doğaya çıkın ve taze bitkiler, hoşunuza giden nesneleri toplayın. Ardından bunları bir şişeye koyun tanrı ve tanrıçaya seslenerek kutsayın ve üzerini kutsanmış su ile kaplayarak şişenizi kapatın. Ardından evinizin önüne veya yakın bir yerine bu şişeyi gömün. Bu şişe evinize kış boyunca korunma ve bereket getirecektir. *Mısır koçanı bebeği. Bu yıl adet olarak mısır koçanından veya başaklardan bebek yapımı vardır. Ayrıca mısır koçanıyla sunağınızı da süsleyebilirsiniz. Bunun için nette çeşitli videolar olduğu için yapılışını vermiyorum. Görsel olarak izlemek yapmak açısından daha kolaydır, sadece mısır koçanı, istiyorsanız kurutulmuş çiçekler, saç için mısır püskülü, ip ve makas gibi aletlere ihtiyacınız var. (Çeşitli tahıllardan da örgüler meydana getirilebilir, bunlar tanrı ve tanrıçanın sembolleri şeklindedir) http://dailywicca.com/wp-content/uploads/2011/07/IMG_14871.jpg *Bereket kesesi Mısır, buğday vb.. malzemelerden oluşan bir kese *Lammas Tütsüsü (Lammas yeniden doğuş tütsüsü) bir tutam fesleğen yarım tutam tarçın bir tutam kişniş 2 tutam altın başak (bulamazsanız mısır unu) 1 tutam süpürge otu yarım tutam biberiye 2 tutam pelin otu 1 tutam civanperçemi (isteğe bağlı olarak kurutulmuş elma çiçeği) *Meditasyonlar; Geçmişi gözden geçirme, bitmemiş ve yarım kalmış işleri, çözülecek sorunları düşünme ve onlar için yardım isteme. Solar enerjinin toprağa geçişi ve toprağın ısınması bereketi yayması. Hasat edilme, ölüm ve doğum arasındaki denge, dönüşüm, yeniden doğuş, güneş tanrı üzerine meditasyon. *Bereket ve Adalet içn ritüeller Solitary Lammas Ritüeli Altarınızı, buğday, başak, mısır koçanı ve benzeri hububatlarla süsleyin. Bir adet mevsim meyvelerinden sepet yapın. Tanrı ve Tanrıça için yaptığınız ekmeği ve şarabı hazır bulundurun. Ekmeği tanrı’nın, şarabı tanrıça’nın önüne koyun. Altarınızda bir küçük kapta toprak ve ayrı bir kapta birkaç adet buğday tohumu olsun. Altarınız sarı, turuncu ve bu tonlarda mumlar koyun ve bunları yakın. Tütsünüzü yakın. Şimdi çemberinizi açın, elementleri bu gece size eşlik etmeleri için çağırın. 1-Tanrı ve Tanrıça Çağırımı Ardından Kuzeye dönerek şunları veya bunlara benzer şeyleri söyleyin; Çemberimi, Tanrıyı ve tanrıçayı onurlandırmak bu özel günün kutlamak için açtım Ey Güneş Tanrı , Ey toprağın hasatın Tanrıçası Çağırıyorum sizleri kutsal çemberime Eşlik edin bana tüm bilgelinizle -tanrı ve Tanrıça mumlarını yakın- 2-Ekmek ve Şarap Kutsama Ekmeği yavaşça havaya kaldırın ve seslenin; Ey tanrım ey tanrıçam İlk hasadın kutsal gününde Yaptım bu kutsal ekmeği bereketinizle Bu kutsal günde size adıyorum bu bereketin ekmeğini Verin bana hasadın ve döngünün sihrini Tüm bilgeliğinizle Kutsayın bu ekmeği Kutsayın şimdi dört yönün elementleri Kutsansın bu ekmek havayla, toprakla, suyla ve ateşle Dolsun şimdi bu ekmek elementlerin, tanrının ve tanrıçanın sihriyle Üzerine kutsal pentagramı çizin ve üç kere bu duayı okuyun. (Pentagramda üç kere çizilecek.) Ardından şarabı kaldırın ve aynı şeyleri şarap için söyleyin. (Tabi değişiklikler yaparak). Bu kutsama işlemlerinden sonra ekmekten koparın ve ağzınıza atın ve şunları söyleyin “Işık hiçbir zaman ölmez sadece şekil değiştirir”, ardından şaraptan birkaç yudum alın. Yavaşça “Kutlu olsun” diyin ve bunu üç kere tekrarlayın. Bu noktada gözlerinizi kapatarak ekmek ve şarabın sihrini hissedin. 3-Güneş Tanrıyı Uğurlama Kazanınızda bir ateş yakın. Ardından mısır koçanından bir bohça yapın ve içine tütsünüzden koyun. Ardından bu bohçayı ateşe atın ve şunları deyin; “Bu ateş yaşam ateşidir. Bu ateş Güneş Tanrı’nın ateşidir. Bu lugh’un helios’un apollon’un ra’nın ateşidir , flamma vitae” Şimdi toprağı alın ve ateşe toprağı atın ta ki ateş sönene kadar; “Güneş tanrı yeniden dirileceğin güne kadar uğurluyorum seni. Bereketin için şükranlarımı sunuyorum. Işık hiçbir zaman yok olmaz, sadece şekil değiştirir!” Şimdi buğday tanelerinizi elinize alın ve onları havaya kaldırın “Senin kutsal toprak annemize kendini feda etmen gibi, bu buğdayları da toprak annemizin rahmine gömüyorum. Senin ölümsüzlüğünün sembolü olan buğdayı sana adıyorum.” Şimdi buğdayları toprağa gömün. (daha sonra ormanlık bir alana adak olarak gömeceksiniz). Bundan sonra başka yapacağınzı ritüel varsa onları yapın. 4-Meditasyon, Şükür, Dua İşlemeniz bittikten sonra meditasyon yapın, içinizdne geldiği gibi dua edin veya dans edin. Burada bir chant söyleyebilir veya bilgisayardan lammasa özgü bir müziği açarak onun eşliğinde dans ederek enerjirnizi yükseltebilirsiniz Lammas Chantlarına örnek; -1- Doldur toprağı bereketinle Gelsin tahıl gelsin yiyecek Soğuk aylar var önümüzde senin ısın onlara huzur verecek -2- Hoof and Horn, Hoof and Horn, All that dies shall be re-born Corn and Grain, Corn and Grain, All that falls, shall rise again! (Toynak ve Boynuz, Toynak ve Boynuz Hepsi ölür yeniden doğmak üzere Mısır ve Tahıl, Mısır ve Tahıl Hepsi düşer yeniden yükselmek üzere) Ritüelinizi tamamladıktan sonra tanrı ve tanrıçayı şükranlarla uğurlayın. Elementleri uğurlayın , enerjiyi topraklayın ve çemberinizi kapatın. Sirius Lammas kutlu olsun!!! http://4.bp.blogspot.com/_hG25RSJdfdE/TFb5GSk6hRI/AAAAAAAABtc/p78H_FAd4v0/s1600/lammas24%5B1%5D.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mksubzero349 Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2012 Yapabileceğim tek şey meditasyon gibi görünüyor. Buna rağmen Lammas kutlu olsun ve sana bu değerli konu için teşekkürlerimi sunarım, bu sitede olan ve olmayan her şey için! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ajna Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2012 Ormandan ve doğadan oldukca uzak yaşadığım için.. benim de en fazla yapabilceğim meditasyon ve ekmek yapımı olacak.Birde yeni bir saksı alıp bir kaç tohum ekebilirim , dualar ve kutsama eşliğinde. Hepinizin Lammmas bayramını kutlarım:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mksubzero349 Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2012 "Işık hiçbir zaman yok olmaz, sadece şekil değiştirir!” Bu söz gerçekten çok güzel, şimdi fark ettim. Ekeceğim tohumlar yine fasulye tohumu olacak sanırım. Ancak bu tohumları bu defa sorumsuzluk edip de ilgilenemeyeceğim bir yere ekmeyeceğim... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2012 Tohumları toprağa koyduktan sonra, ormanda bir yere gidip gömebilirsiniz. İlla onları büyütmek zorunda değilsiniz. Adağı ormana gömdükten sonra arkanıza bakmadan eve dönmeyi unutmayın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ajna Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2012 Ben saksıya ektim ama Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2012 bu vardı bide kutlu olsun Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
duygusaladam Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2012 Ellerine saglik , hocam. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2013 Lughnassadh Kutlu Olsun! İlk hasat bayramı ektiklerimizi toplama vakti... http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQpDa9guzBa3fBQgo5-IvfhpdqgOTvT_fwzSWE8m-r0U-FGP8i4Lg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
spatha11 Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2013 en son olarak meditason yapayım dedim 35 dakika su gibi akıp geçmiş Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
akkam Yanıtlama zamanı: Ağustos 2, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 2, 2013 Benimde doğum günüm aynı zamanda Ama geç kaldım bunları yapmak için. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
spatha11 Yanıtlama zamanı: Ağustos 2, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 2, 2013 Benimde doğum günüm aynı zamanda Ama geç kaldım bunları yapmak için. hiç bir zaman geç kalmış sayılmazsınız bir dahaki sene side yapabilirsiniz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Jasgues Yanıtlama zamanı: Ağustos 2, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 2, 2013 Geçmiş Lammas bayramımız kutlu olsun. Dün giremedim bugün kutlayayım dedim. Ne şanslıyım ki lammas'ta doğdum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hektor Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2014 Lammas/Lughnasadh kutlu olsun. Konu da yukarı taşınsın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birikinti Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2014 e kutlu olsun kutlayana, size/sizlere; ne diyelim; bize her hün bayrak/bayram her gün kutluk/kutlug; Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sanaiscara Yanıtlama zamanı: Haziran 27, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 27, 2015 *Meditasyonlar; Geçmişi gözden geçirme, bitmemiş ve yarım kalmış işleri, çözülecek sorunları düşünme ve onlar için yardım isteme. Solar enerjinin toprağa geçişi ve toprağın ısınması bereketi yayması. Hasat edilme, ölüm ve doğum arasındaki denge, dönüşüm, yeniden doğuş, güneş tanrı üzerine meditasyon. ''Hasat edilme, ölüm ve doğum arasındaki denge, dönüşüm, yeniden doğuş, güneş tanrı üzerine meditasyon'' nasıl yapılır? Bu arada Lughnasadh yaklaşmışken konuyu yukarı taşımak iyi oldu sanırım ^.^ Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hektor Yanıtlama zamanı: Haziran 27, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 27, 2015 Meditasyon yaparken bu konular üzerine derin düşünerek yapabilirsiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sanaiscara Yanıtlama zamanı: Haziran 27, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 27, 2015 Meditasyon yaparken bu konular üzerine derin düşünerek yapabilirsiniz. İşte ben orayı anlayamadım. Biraz daha açıklar mısınız rica etsem? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MrFaziL Yanıtlama zamanı: Haziran 27, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 27, 2015 Gayet açıklayıcı bir anlatım olmuş, ayrıca hektor da belirtmiş. Meditasyon sırasında düşüncelerinizi bu konular üzerine yoğunlaştırmanız gerekiyor sanırım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ChocolaMoon Yanıtlama zamanı: Haziran 27, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 27, 2015 Asatru'da Freyfaxi olarak geçer.Hasat günüdür ,bereket tanrısı Freyr anılır(eski zamanlarda genelde at kurban edilirmiş). Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Haziran 27, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 27, 2015 Meditasyondan kasıt farkında olmaktır. Yani misal hasat etme nedir? İmgelersiniz, tohumun ekilmesi, yeşermesi, büyümesi, doğru zamanda hasat etme, yoksa çürümesi... İnsan hayatında neleri hasat ederiz; bir işe girişiriz, fikir ve niyetle tohum ekeriz, emekle büyütürüz vs. gibi. Burada o süreçlerin üzerine düşünmek, onları imgelemek ve onlar üzerinden kendi hayatımızda ki metaforik gelişimleri bulmak. Çünkü bizim "modern" diye tabir ettiğimiz bu zamanda bile herşey doğanın kanunlarına göre işler. Meditasyonun anlamını araştırabilirsiniz, forumda var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MrFaziL Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 2015 Lammas gelmişken konuyu yukarıya taşıyayım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2015 Lughnassadh kutlu olsun =) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paganlaw Yanıtlama zamanı: Temmuz 31, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 31, 2016 Lammas (Lughnasadh) kutlu olsun. Şu kötü günlerde (15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü) biraz olsun bize iyilik getirmesi dileğiyle... Ekmeğinizi etrafınıza ve doğaya sunmayı unutmayın Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Eolo Yanıtlama zamanı: Temmuz 31, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 31, 2016 (düzenlendi) Sanıyorum beklediğim yenilenme dönemim Lammas olacak. Umarım yarından sonra benim için ve tüm dünya için, evren için daha güzel olur. Lammas kutlu olsun... Temmuz 31, 2016 Eolo tarafından düzenlendi yanlış mesaj yazma Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.