Jump to content

Rüyada Bakış Açısı

axavian

Önerilen Mesajlar

Rüyalarınızı nasıl görüyorsunuz, yani tam olarak rüya görürken normal yaşamdaki gibi olaylara kendi gözünüzden mi bakıyorsunuz yoksa olaya dışarıdan, yukardan biryerden mi bakıyorsunuz?

Örneğin ben rüyalarımın neredeyse hepsinde olaya dahil değilmişimde sanki kendimi aynı gtadaki gibi yukarıdan kontrol ediyormuşum gibi görüyorum. Bu yüzden olaylar pekte gerçekci gelmiyor ve rüyada acı gibi nebileyim herhangibir his falan hiçbirşey hissetmiyorum. Ben fazla rüya görmem ayda 2-3 tane görürüm ve hep bu şekilde olduğu için çoğunlukla kontrol bende olur yani lucid rüya görürüm. Rüyada olduğumu neredeyse herzaman anlarım ve böyle olayları dışarıdan izlediğim için adeta film çekmişimde onu izliyor gibi oluyorum. Hatta bazen farklı mekanlara, konulara vs. taşıyorum olayı ve geçiş efekti falan yapıyorum sanki dizi-film gibi zaten yönetmenliğede merakım var :D

Benim merak ettiğim bu normal birşeymi? Bu şekilde rüya görenler var mı yoksa rüyalar genelde böyle mi olur? Aileme etrafa falan sordum tam anlamadılar, burda da anlatabildim mi bilmiyorum. Yoksa bi ben mi manyağım anlamadım ki :p

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu bir yerden düşme olayını burda lucid den uyanma taktiği olarak öğrendim. Uygulayayım dedim böyle 10 katlı falan bir apartman hayal ettim atlayayım dedim ama dediğim gibi saçma bir durum olduğu için ne birşey hissettim ne uyandım :) Aşağı atladım kalktım birşey yok bu sefer aynı rüyada dağ-uçurum vs denedim hiç biri işe yaramıyo :D

Şöyle de birşey var çoğu rüyamda karşımdakilerin ne yapacağını anlayabiliyorum yada kontrol edebiliyorum. 1-2 defa böyle %100 kendi sözlerimden ve kendi istediğim hareketlerden oluşan rüya gördüğümü hatırlıyorum. İstediğim gibi olmazsa tekrar baştan gördüğümüde. Ha bunlar bi işe yararmı, sanmıyorum ama merak işte başkalarında da oluyor mu :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Rüyalarınızı nasıl görüyorsunuz, yani tam olarak rüya görürken normal yaşamdaki gibi olaylara kendi gözünüzden mi bakıyorsunuz yoksa olaya dışarıdan, yukardan biryerden mi bakıyorsunuz?

Örneğin ben rüyalarımın neredeyse hepsinde olaya dahil değilmişimde sanki kendimi aynı gtadaki gibi yukarıdan kontrol ediyormuşum gibi görüyorum. Bu yüzden olaylar pekte gerçekci gelmiyor ve rüyada acı gibi nebileyim herhangibir his falan hiçbirşey hissetmiyorum. Ben fazla rüya görmem ayda 2-3 tane görürüm ve hep bu şekilde olduğu için çoğunlukla kontrol bende olur yani lucid rüya görürüm. Rüyada olduğumu neredeyse herzaman anlarım ve böyle olayları dışarıdan izlediğim için adeta film çekmişimde onu izliyor gibi oluyorum. Hatta bazen farklı mekanlara, konulara vs. taşıyorum olayı ve geçiş efekti falan yapıyorum sanki dizi-film gibi zaten yönetmenliğede merakım var :D

Benim merak ettiğim bu normal birşeymi? Bu şekilde rüya görenler var mı yoksa rüyalar genelde böyle mi olur? Aileme etrafa falan sordum tam anlamadılar, burda da anlatabildim mi bilmiyorum. Yoksa bi ben mi manyağım anlamadım ki :p

Herkes kendi gözüyle görür rüyasını hatta rüyada başka formada girse aynı şekilde o gözlerden görür hani counterda oyuncunun gözünden izle varya ondan işte.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Demek istediğinizi anlıyorum dediğiniz şekilde rüyalarda görüyorum ki normalide odur diye düşünüyorum ama cs deki diğer yukarıdan gösteren kamera gibi çoğu rüyam (yada gta gibi herneyse) Yani yanlış hatırlıyor olma ihtimalim yok, kesinlikle eminim. Örneğin uçurumdan atlamaktan bahsettim yukarıda; kendi gözümden görüyor olsam havada takla atarken etrafın hareket ettiğini, döndüğünü görüyor olurum ama ben kendimin takla attığımı dışarıdan takip ediyorum. Ama örneğin rüya içinde değişmiyor bu nasıl başladıysa rüyam öyle devam ediyor..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şanslısın bence tadını çıkar :D

Sağol :D

Benim de kendimi dışarıdan gördüğüm oluyor. Ama genelde kendi görüşümden olur.

Kendi hareketlerinizi başkasının gözünden nasıl görüneceğini bilmenin ihtiyacından olsa gerek.

Olabilir aslında hiç düşünmemiştim ama bu yüzden oluyor olabilir. Gerçektende rüyada hareketlerim vs nasıl duruyor inceliyorum beğemezsem daha havalı olana kadar tekrarlıyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sağol :D

Olabilir aslında hiç düşünmemiştim ama bu yüzden oluyor olabilir. Gerçektende rüyada hareketlerim vs nasıl duruyor inceliyorum beğemezsem daha havalı olana kadar tekrarlıyorum :D

bakış açın çok geniş :D

normal olanı dener misin bir de kendi gözünle görmeyi dene kendi bedeninden bak

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...