ArpiA Oluşturma zamanı: Ağustos 5, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 5, 2012 http://rsm.haber365.com/H/1344080733_68_el-robot.jpg İtalyan ve Alman bilim insanları, parmakları bağımsız olarak hareket edebilen ilk robot elini geliştirdiler. Bilim kurgu filmlerindeki bir sahne daha gerçek oldu. İtalyan ve Alman bilim insanları, normal bir insan eli boyutunda ve parmakları bağımsız olarak hareket edebilen ilk robot elini geliştirdiler. Vatan gazetesinde yer alan habere göre, bilim insanlarının Dexmart Hand ismini verdikleri robot el; bir insan eline en yakın teknolojik adım. Nesneleri tutup, ağırlık kaldırabilen Dexmart içinaraştırmayı yürüten Profesör Claudio Melchiorri, ‘’Robot el için insan elini baz aldık. Dexmart, evişlerine yardım edebilcek kapasitede’’ açıklamasını yaptı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
legolas Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 Tüm beden robot icad edilse boynumdan altını kestirir ve kendimi gercek ve sağlam bir robota bağlardım. ozaman tam insan olurdum.ama bi yerden baslamak lazim. nasip ellereymis Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
spatha11 Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 aslında bunun benzerleri yapılmıştı ama çoğu başarısız kalmıştı sonunda tam haliniyapmışlar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Eylül 5, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 5, 2012 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.