hayiS Oluşturma zamanı: Ağustos 11, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 11, 2012 Halk arasında yıldız kayması diye tanımlanan bu olayın aslında yıldızlarla hiç bir ilgisi yoktur. Yıldızlar dünyadan milyarlarca kilometre ötedeki uzak güneşlerdir. Güneş sistemimizin içinde Güneş ve gezegenlerin çekim kuvvetleri arasında bir oraya bir buraya gezinen sayısız göktaşı vardır. Bunlardan Dünya’nın yakınından geçerken çekim alanına girenler, hızla atmosfere dalarlar. Sürtünmeden dolayı ısınırlar, yanarlar ve arkalarında parlak, çizgi gibi bir iz bırakırlar. Sonunda tamamına yakını, düşüşün son anında görülen parlamayı takiben yok olurlar. Alıntı... Açıkçası bunu bilmiyordum. :confused:Ama öğrendiğime sevindim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 2012 Yıldızların uzaklığı, hareketlerini çıplak gözle farketmemizi engelliyor. Kimileri öyle uzaktalar ki takımyıldızların şekli Dünya'daki bir gözlemci için on binlerce yıl aynı görünüyor. Yıldızların konumları da uzun yıllar boyunca sabit sanılmış, havada asılı durmaları da onları taşıyan görünmez kürelerle açıklanmaya çalışılmış. Tabi o zaman büyük ilimmiş, şimdi gülüyoruz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hayiS Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 2012 Halk arasında yayılmış bir kavram bu aslında.Hiç te sorgulamamıştım şimdiye kadar.Hala şaşırıyorum kendime Hep derler ya yıldız kayıyor dilek tut diye. Görünmez küreler hmm unutmayalım ki bir zamanlar dünyamız öküzün boynuzları arasındaydı ve o sallanınca deprem oluyordu ... Dediğin gibi o zamanlar büyük ilimmiş ama şimdi gülüyoruz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Thyke00 Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 2012 Bu çok bilindik bir konudur gene de güzel paylaşım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hayiS Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 2012 Bu çok bilindik bir konudur gene de güzel paylaşım Ben bilmiyodum gerçekten .Geç oldu ama öğrendim en azından. Beğenmene sevindim bu arada Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
necropolis Yanıtlama zamanı: Ağustos 12, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 12, 2012 Bunu ortaokulda öğrendiğimi hatırlıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hayiS Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2012 Bunu ortaokulda öğrendiğimi hatırlıyorum Bize anlatmışlar mıdır ki ? Bilmiyorum. Hocalar anlatırken ben ne yapıyordum onu hiç bilmiyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
I like myself Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2012 karadelik tarafından yutulduğu anda kayarmış gibi gözüktüğünü biliyodum bende.. ah discovery channel.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aliipek Yanıtlama zamanı: Ağustos 30, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 30, 2012 güzel paylaşım yeni öğrendim bunuda Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.