Jump to content

Aslında Yıldız Kayması Diye Sandığımız...

hayiS

Önerilen Mesajlar

fallingstar.jpg

Halk arasında yıldız kayması diye tanımlanan bu olayın aslında yıldızlarla hiç bir ilgisi yoktur. Yıldızlar dünyadan milyarlarca kilometre ötedeki uzak güneşlerdir. Güneş sistemimizin içinde Güneş ve gezegenlerin çekim kuvvetleri arasında bir oraya bir buraya gezinen sayısız göktaşı vardır.

Bunlardan Dünya’nın yakınından geçerken çekim alanına girenler, hızla atmosfere dalarlar. Sürtünmeden dolayı ısınırlar, yanarlar ve arkalarında parlak, çizgi gibi bir iz bırakırlar. Sonunda tamamına yakını, düşüşün son anında görülen parlamayı takiben yok olurlar.

Alıntı...

Açıkçası bunu bilmiyordum. :confused:Ama öğrendiğime sevindim.:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yıldızların uzaklığı, hareketlerini çıplak gözle farketmemizi engelliyor. Kimileri öyle uzaktalar ki takımyıldızların şekli Dünya'daki bir gözlemci için on binlerce yıl aynı görünüyor. Yıldızların konumları da uzun yıllar boyunca sabit sanılmış, havada asılı durmaları da onları taşıyan görünmez kürelerle açıklanmaya çalışılmış. Tabi o zaman büyük ilimmiş, şimdi gülüyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Halk arasında yayılmış bir kavram bu aslında.Hiç te sorgulamamıştım şimdiye kadar.Hala şaşırıyorum kendime :) Hep derler ya yıldız kayıyor dilek tut diye. :D

Görünmez küreler hmm unutmayalım ki bir zamanlar dünyamız öküzün boynuzları arasındaydı ve o sallanınca deprem oluyordu ... Dediğin gibi o zamanlar büyük ilimmiş ama şimdi gülüyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...