AkuJuk Oluşturma zamanı: Ağustos 13, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 13, 2012 Kısaca bir durumdan bahsedeceğim. Doğrusunu söylemek gerekirse sizde de oluyor mu anlamında bir şey olucak bu... Ben son 2 ay boyunca ingilizce kursuna gitmiştim. Kurs iyi güzel herşey tamam.. öğrendim de çok şey ama bir sorunum var. şu anda bunları ilk zamanlarda yazamıyoum. Kursa gittikten kısa bir süre içinde Türkçe yi unutmaya başladım. evet gerçekten böyle doğru düzgün konuşamıyordum.Ana dilim olmasına rağmen konuşurken hecelemeye yazarken yazdığımda mantık hataları olmaya başladı. hemde çok fazla. Evde inanırmısınız konuşurken yabancılar gibi aksanım değişti. düzgün Türkçe konuşurken yabancı diksiyonuyla konuşmaya başladım. inanın gerizekalı olduğumu düşündüm bir süre. ama 2 ay içinde ingilizcede tüm kurs içerisinde en yüksek puan ve konuşmayı ben aldım.Bu sadece dil konusunda değil. ben öğrenciyim bu yüzden bu konulardan örnek vericem. derslerde örneğin sözel dersle uğraşınca bir süre sayısal derslere adapte olamıyorum unutuyorum neredeyse. sayısal derslere adapte oluncada sözeli müthiş bir hızla unutuyorum. ama öyle böyle değil sanki zeka geriliyormuş gibi. bunu birkaç hocam da farketti. düşünün bir gün arayla konuşmam değişio, aksan kelime bilgisi vs.. fakat benimle aynı eğitimi alan diğer arkadaşlarımda böyle bir sorun yok. ben rahatsızım bu durumdan en azından yorumunuzu görmek isterim. teşekkürler.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2012 Disleksi olabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
electra Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2012 Loblar arası geçiş seni çok zorluyor sanırım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fairytale Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2012 öğrenme psikolojisine göre son öğrenilen şeyler öncekileri unutturabilir, hatırlanmasını zorlaştırabilir. aynı zamanda birden fazla şey öğrenince eski öğrendiklerimizi daha gerilere itiyoruz. ve herkesin kafasında öğrendiğimiz her şeye dair şemalar vardır, bunları tüm kavramları nesleleri açıklamak için kullanırız, gün geçtikçe bunlara yeni şeyler ekleriz ya da çıkarırız. işte bazen aklımızın karışık olduğu dönemlerde ya da yorgun olduğumuzda ya da fazla bilgiyle yüklendiğimizde şemalar birbirine girebiliyor, düzgün cümle kurmak zorlaşıyor, konuşmada akıcılık gidiyor ya da cümlelerin arasına anlamsız kelimeler girebiliyor. ama bir süre dinlenince ara verince bir sorun kalmıyor merak etmeyin, sadece kendinize çok yüklenmeyin o kadar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cyllwen Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2012 Disleksi olabilir. Disleksi öğrenme güçlüğünden ziyade dil ile ilgili bir bozukluktur, genellikle okurken ve yazarken harflerin yerleri karıştırılır, hangi kelimenin seçileceği tahmin edilemez. Bana kalırsa ileriye dönük unutkanlık olabilir, anterograde amnesia diye bakarsan bir çok bilgi bulabilirsin. Aslında böyle hastalık aramamak lazım, dikkat bozukluğudur belki. Eczanelerde bulabileceğin Huperzine A adındaki bitkisel ürünü dene, faydası dokunur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Des Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Bu raddede olmasa da ben de yaşıyorum bunu bazen, özellikle dil konusunda. Birine yoğunlaşınca diğerindeki hakimiyetim azalıyormuş gibi hissediyorum. Ama şahsen büyütülecek bir şey olduğunu da sanmıyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SihirliEnerji Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 aynı olayı ben yaşadım. çince kursuna yaklaşık 4-5 ay gittim. türkçeyi saçmalamaya başladım. bunun nedenini biraz araştırdım ve şundan olabileceği kanısına vardım. bir kelimeyi söylemek istediğinde hem türkçesi hem çincesi aklına gelince ikisini karıştırıp söyleyebiliyorsun. yani bir kelime kullanacakken, olaya iki kelime girince düzgün konuşamıyorsun. bu olayı ingilizcede de yaşadım ama çincede daha çok yaşadım. nasıl geçer dersen, birini az kullanınca geçiyor.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Khuizo Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Şahsen 5. sınıfa gittiğim vakitlerde yani ingilizcemin oturmaya başladığı dönemde banada oluyordu.Ama arkadaşlarla amerika-türkçe karışık konuştuğumuz için Mesela 'Sen harikasın mannnn ' gibi Dostum adamım yerine öyle saçmalıyorduk fck falan Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AkuJuk Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Yorumlarınız için çok teşekkürler. Araştırıcam. Ama sorun olmaya başladı. Çünkü konuşmakta güçlük çekiyorum.hele çok yakın arkadaşımda Türk edebiyatı aşığı olunca yanında saçmalayabiliyorum. Kekelemeye okuduğum Türkçe metni atlayarak ve kesinlikle anlayamayarak okuyorum. umarım geçicidir.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 2012 Konuşmayla ilgili bu sorun bende de olmuştu. Benim ki B12 vitamini eksikliğinden dolayıymış. Eczanelerde satılan balık yağı kapsüllerinden kullandım düzeldi. Balık yağında bol bol B12 vitamini bulunur. Belki işine yarayabilir ama herşeyden önce doktora danışmalısın Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hypnotize Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2013 Emin ol bu sorun bende de var. Almanca konuşurken türkçem çok kötüleşmeye başladı. Artık türkçe cümleler kuramıyorum. Birine fazla odaklanınca diğerine olan hakimiyet yerle bir oluyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.