hayiS Oluşturma zamanı: Ağustos 14, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 14, 2012 1.Resme bakınız. 2.Gördüğünüz küplerin gri gölge tonlarına bakın. 3.Aynı değil, değil mi ? 4.Şimdi işaret parmağınızı yatay tutup küplerin birleştiği çizgiyi kapatın. 5.Şaşırtıcı değil mi ? Alıntı.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aliipek Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 aynı oldular güzelmiş herşey ortadaki beyazlıkda bitiyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AkuJuk Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Güzel paylaşım. Bunu sevdim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SeymanurOzgur Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Etkileyici! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
electra Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Alttaki parlak kaldı, aynı olmadı..? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Thyke00 Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Çok iyi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lee Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Alttaki parlak kaldı, aynı olmadı..? Hayır aynı oluyor... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Xian Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Evet alttaki 1 ton daha açık kalıyor yine. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
electra Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Hayır aynı oluyor... Cevap niyetine; Evet alttaki 1 ton daha açık kalıyor yine. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lee Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 İsterseniz renk tonunu kontrol edin Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cyllwen Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Resmin üst kısmından bir parça alıp aşağı yapıştırdım, aynı tondalar kesinlikle. Parmağınızı koyduktan sonra yine farklı tonda görmenizin sebebi de, ilk öğrenilen bilginin/görüntünün akılda daha kalıcı olması. Beyniniz sizi kandırabiliyor bazen. http://i.imgur.com/hdoz0.png?1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
electra Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 İsterseniz renk tonunu kontrol edin Lee; beynim öyle algılamıyorsa ne yapayım? Renk tonlarındaki kodları karşılaştırdığımda aynı çıkmaz.Dediğin gibi algı testi, ben göremedim.Ne demek oluyor yani? Test sonucum ne.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lee Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2012 Lee; beynim öyle algılamıyorsa ne yapayım? Renk tonlarındaki kodları karşılaştırdığımda aynı çıkmaz.Dediğin gibi algı testi, ben göremedim.Ne demek oluyor yani? Test sonucum ne.. Orta kısmı daha kalın bir şeyle kapatmayı deneyin. Yine olmuyorsa, bilemiyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
legolas Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2012 Evet bencede bi ton açık kalıyor alttaki --------- Ortayı kapattiktan sobra iki seklin uçlarini karsilastitin. hemen parmaginizin bitimini degil. farkli oldugunu goreceksiniz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
electra Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2012 Benim sorum şu, aynı görünebilir ya da farklı görünebilir.İki seçenek var ve bu bir test, o zaman iki sonuç olacak diyorum; sonuç.. ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Who Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2012 Benim sorum şu, aynı görünebilir ya da farklı görünebilir.İki seçenek var ve bu bir test, o zaman iki sonuç olacak diyorum; sonuç.. ? Tek sonuca bağlı kalınmış .Farklı görenler bende dahil sanırım kayda değer kesim değiliz sanırım? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lee Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2012 Bu aslında test falan değil, sadece optik illüzyon... Daha ilginç olanları da var, mesela buradaki A ve B karelerinin aynı renk olması gibi http://img198.imageshack.us/img198/8299/samecolorillusiontm.jpg veya buradaki grilerin... http://img833.imageshack.us/img833/8686/whiteillusiontm.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
electra Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2012 Bu aslında test falan değil, sadece optik illüzyon... Daha ilginç olanları da var, mesela buradaki A ve B karelerinin aynı renk olması gibi http://img198.imageshack.us/img198/8299/samecolorillusiontm.jpg veya buradaki grilerin... http://img833.imageshack.us/img833/8686/whiteillusiontm.jpg A ve B farklı renkteler, Griler farklı tonlarda..Aynı sonuç ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hayiS Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2012 Resmin üst kısmından bir parça alıp aşağı yapıştırdım, aynı tondalar kesinlikle. Parmağınızı koyduktan sonra yine farklı tonda görmenizin sebebi de, ilk öğrenilen bilginin/görüntünün akılda daha kalıcı olması. Beyniniz sizi kandırabiliyor bazen. http://i.imgur.com/hdoz0.png?1 Kesip yapıştırılan kısım diğer parçayla bir bütün halinde bence.Çoğu kişiye bu soru sorulduğunda renklerin farklı olduğunu söylüyor.ortasında beyaz kısım kapatıldığında ise aaa evet aynıymış gibi tepkiler alınıyordu. Hayır bence hala farklı diyorsanız size gelipte algınızda sorun var diyecek değiliz.Bu test hazırlanırken de muhtemel olarak çoğunluğun fikri göz önüne alınmıştır.Burda çoğu kişinin aynı demesi bizi kesin doğruya değil yanlış olma ihtimali düşük olan doğruya götürür. Belki cevabım açıklayıcı gelmez ama üzgünüm sizi anlamam için sizin gözünüzden görmem gerek sanırım... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.