Siyah karlaR Oluşturma zamanı: Eylül 2, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 2, 2012 Merhabalar.. Uzun zamandır var olan ama ara ara yaşadığım bir problemim var. Şöyle ki; geceleri yatağıma yatıp uykuya dalma esnasında ellerim istemsiz hareket ediyor, anlık oluyor. Ellerim ya farklı yöne ya farklı şekilde ya da daire ve değişik bi biçimde hareket ediyor. Buna bir türlü açıklayamıyor bir nedene bağlayamıyorum. Bazı çalışmalarımda uykuya en yakın ana yaklaşabildiğim kadar yaklaşmaya çalışıyordum, teta seviyesinde "çapa" kullanarak kalıyordum uzun bir müddet ve ellerimin hiç böyle bir durumuyla karşılaşmamıştım. Sadece uyku için yattığım zamanlarda uykuya geçiş esnasında olup benim uyanmamı sağlıyor şu an ki ellerimin hareket etmesi. Oldukça rahatsız edici bir durum. Kimi zaman sağ elim kimi zaman sol elimde oluyor. Sanki birisi veya bişey ellerimle oynuyor, sinir bozucu. Genellikle meditasyon yaptığım zamanlarda ki gece uykusuna yattığım zamanlarda oluyor. Ellerim bileklerden hareket ediyor ya da kollarım. Olayın paranormallikle alakası var mı bilmiyorum, ama genelde farkındalık ve ya meditasyon çalıştığım günler oluyor, buna bağlıyorum. Kendimi uykuya bıraktığım an oluyor .Ellerimi ancak yastığın altına koyarak uyuyabiliyorum, aksi halde uyutmuyor yoksa. Yorumlarınızı bekliyorum, belki bilmediğim bir durum söz konusudur Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kizginkuzgun Yanıtlama zamanı: Eylül 2, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 2, 2012 Sevgili Siyah karlaR, Bu durumun aslinda cok basit bir aciklamasi olabilir. Meditasyon yaptigin zamanlarda olmasi bana gore tesaduf degil, cunku bu durum meditasyon pozisyonunla ilgili olabilir. Diyelim ki lotus pozisyonunda ellerini gogus hizasinda birlestirdin ve uzun bir sure bu sekilde kaldi. Bu durumda kas hafizasi denilen bir olgu devreye giriyor. Kollarindaki kaslar o durus pozisyonunu belli sartlarda muhafaza etmek icin sartlaniyor. Ve aynen eksisozlukten almis oldugum quote seklinde gerceklesiyor. Kas hafizasi "sıklıkla çalıştığınız, tekrarladığınız eylemlerin reflekslerinizin parçası olmasını sağlayan hafiza; öyle ki sık çalışılan eylem gerçekleştirilirken bilinçli bir çaba gerektirmez. kimi örneklerde (bir savaş sanatı çalışıyor olma hali gibi) reflekslere yerleşen bazı temel hareketleri rüyanızda veya biraz dalar gibi olduğunuzda, yeterince kuvvetli bir uyaran (ses, ışık vb.) sonucunda bilinçsizce uygulayabilirsiniz. kas hafızasına kazınmış bir hareketi yapabilmek için tek yapmanız gerekenin ilgili hareketi bir anlığına düşünmek olduğunu farkettiğinizde biraz tuhaf hissedersiniz kendinizi, o ayrı konu... (darksideofthemind, 29.01.2003 15:15)" Kaynak icin bkz. http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=kas+haf%C4%B1zas%C4%B1 3. nolu entry --------- Bunu aslinda cok basit bir deneyle taklit edebilirsiniz. Once bir partner bulun. Ayakta karsilikli olarak birer kol mesafesinden biraz daha az bir aralik birakarak durun. Kolunuzu gogus ile beliniz arasindaki bir mesafede dirseklerden kirmadan, ellerinizi yumruk yaparak tutun. Partnerinizden kolunuzu bel seviyenize indirmeyi dusunecek sekilde asagiya dogru bastirmasini soyleyin. Kendiniz de kolunuzu gogus seviyenize yukseltmeye calistiginizi dusunerek yukari kaldirmaya calisin. Unutmayin bu bir guc savasi degil, birbirinizi yenmeye calismayin : ) Yine kollariniz gogus ile bel arasindaki bolgede kalacak ancak yine de kaslarinizin zorlandigini hissedeceksiniz. Yeterince uzun bir sure birakmadan bu uygulamaya devam edin (mumkunse kollariniz uyusana kadar). Sonrasinda partnerinize kollarinizi serbest birakmasini soyleyin ve kollarinizi gogus seviyenizde imajine ederek gogus ve bel arasindaki orijinal pozisyonunda birakin. Goreceksiniz ki kollariniz istemsiz olarak gogus seviyenize cikmaya baslayacak. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Eylül 2, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 2, 2012 kızgınkuzgun gayet güzel açıklamış .Meditasyon yaptıktan sonra uykuya daldığımda ayak bileklerimde istemsiz kasılmalar oluyordu . öyle düzenli değil hareket seklinde de değil ama kasılıyordu. taki meditasyon seklimi değiştirene dek .. sonra geçti . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Siyah karlaR Yanıtlama zamanı: Eylül 2, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 2, 2012 Sayın kizginkuzgun teşekkür ederim, cevabı buldum sanırım:), Meditasyonda elimle/ellerimle çapa kullandığım için oluyor o zaman el kasılmaları şimdi anladım, ama çok yararlı birşey , çapaya ara versem iyi olucak. Çalışmalarımı hep düz bir zemine yatarak yaparım (yatak veya çok yumuşak yer haricinde) omuriliğin düz olması şart... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kizginkuzgun Yanıtlama zamanı: Eylül 2, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 2, 2012 Rica ederim Siyah karlaR, yardimci olabildiysem ne mutlu... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mFtLeR9 Yanıtlama zamanı: Eylül 6, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 6, 2012 kizginkuzguna katılmaktayım . genelilikle panaromal olaylara baglamamak gerek Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.