aliipek Oluşturma zamanı: Eylül 28, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 28, 2012 http://rsm.haber365.com/H/1348819873_43_Tardigrada.jpg Latince adı Tardigrada olan bu canlı su ayısı olarak biliniyor. Sularda yaşayan Tardigrada, çıplak gözle görünmüyor.Fotoğraftakigörüntülermikroskobik çekimi yapılan hali.8 bacaklı ayı pençesi gibi elleri bulunan bu omurgasız canlı, -270 derece soğukta bile hayatta kalmayı başarıyor.Vücut boyu, 0.1 ila 1.5 mm arasında değişiyor.Deri yoluyla nefes alan Tardigraların solunum ve dolaşım sistemi yoktur.Bir litre su içinde 25 000 tardigrades bulunabilir. Eylül 2007'de, Avrupa Uzay Ajansı 160 kilometre yüksekliğe gönderdi.sağ kalmayı başardı.Dünyadan bin kat daha yüksek radyasyona maruz bırakıldı, yine sağ kaldı.100 derecelik kaynar suda bile ölmedi. NASA UZAYA YOLLADI Uzayın oksijensiz boşluğunda -üstelik dondurucu bir soğukta- güneş rüzgarlarının radyoaktif etkisine karşı göğüs germek, her yiğidin harcı değil. Bilim dünyası, tardigrade'in bu yeteneğini daha ayrıntılı biçimde incelemek için kolları sıvadı. Hafta başında bu mikroskopik astronot, Nasa'nın Endeavour mekiği ile bir kez daha uzay yolculuğuna çıktı.Amaç, boyu bir milimetreyi bile bulmayan, fakat dünyanın en dayanıklı hayvan türü olarak tanımlanan 'su ayısının' yerküreden ayrılsa dahi yaşamayı nasıl sürdürdüğünü keşfetmek. İtalyan Uzay Araştırmaları Merkezi tarafından desteklenen proje çerçevesinde uzay yolculuğunun organizmaları moleküler düzeyde nasıl etkilediğine dair yedi ayrı deney gerçekleştirilecek. Bilim insanları, tardigrade DNA'sının bir değişikliğe uğrayıp uğramadığını merak ediyor. Ayrıca uzayın vakum etkisi altında kalmasına karşın, aşırı susuzluğa ve kozmik ışınlara yenik düşmemeyi nasıl becerdiği araştırılacak. Tardigrade, mikroskop altında bakıldığında cüssesili bir ayıya benziyor. Karada olduğu kadar, denizde ve tatlı suda da yaşabilen çok küçük bir hayvan. Genlerinin incelenmesi sonucu, önce tatlı suda ortaya çıkan tardigrade'in yüksek adaptason becerisiyle toprak üzerine desıçradığı anlaşıldı.Bu küçük hayvanın, yaşam şartlarının zorlaştığı durumlarda, en temel biyolojik ihtiyaçları dışında metabolizmasını tamamen uykuya yatırarak sağ kalma becerisi geliştirdiği söyleniyor.BBC Türkçe'de yer alan haberde, 2007 yılında bilimsel adı 'tardigrade' olan, ama 'su ayısı' olarak da bilinen mikroskopik bir canlı türü, uzay ortamında sağ kalmayı beceren ilk hayvan olma ünvanına ermişti. Kaynak : haber365 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fiend96 Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Bunu youtube de görmüştüm (ingilizce) iyi bir keşif ancak bizim de işimize yarayabilir yani genlerimizi bununla birleşip süper ırkmı oluşucak ama belki bazı hayvanlarla birleştirilebilir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
necropolis Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Bunu biliyordum duymuştum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
yunixlaw Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Aman ıyıkı gondermısler ne cırkın bıseymıs zaten Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
egos58 Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 O ne lan doğuştan astronot giysisi var safsafdsgsfsdgsa Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
miko1634 Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 O ne lan doğuştan astronot giysisi var safsafdsgsfsdgsa Evet katılıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Khuizo Yanıtlama zamanı: Eylül 29, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 29, 2012 Ben bunu pokemon cosplay falan sanmıştım nette gördüğüm zaman O.O Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aliipek Yanıtlama zamanı: Eylül 29, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 29, 2012 (düzenlendi) Ben bunu pokemon cosplay falan sanmıştım nette gördüğüm zaman O.O Caterpieye benziyor pokemondaki ama güzel fikir etmişler göndermekle Eylül 29, 2012 aliipek tarafından düzenlendi yazı rengi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Poscin Yanıtlama zamanı: Ocak 18, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 18, 2013 Verdiğin bilgi için Teşekkür ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
monsta Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2013 uzaya götürüp orada ellerinden kaçırsınlar sonra o da bir şekilde evrim geçirip dünyadaki kardeşlerini kurtarmak için dünya'yı yakıp yıksın O.o Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ahmet2052 Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2013 uzaya götürüp orada ellerinden kaçırsınlar sonra o da bir şekilde evrim geçirip dünyadaki kardeşlerini kurtarmak için dünya'yı yakıp yıksın O.o olurmu olur:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
apocalypse Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2013 Elektrikli süpürgelerdeki toz torbalarına benziyor şaka bi yana harbiden çok dayanıklı bi canlıymış. Her türlü ortama uyma konusunda budist rahipleri bile geçmiş. Bu canlıyı örnek almalıyız.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
byglos Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2013 60 yıl sonra: Ay'a gemiyle yarım saat, yürüyerek 2 saat gibi saçma deyimler ortaya çıkmaz umarım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aygun13 Yanıtlama zamanı: Mayıs 22, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 22, 2013 Bizim elimize versinler bak neler yapıyoruz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
thenightmare Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2013 ben bunu youtube'da görünce bişeye benzetemeyip geri kapatmıştım:D.vay be neymiş o öyle:p Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AurorAasigi Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2013 uzaya götürüp orada ellerinden kaçırsınlar sonra o da bir şekilde evrim geçirip dünyadaki kardeşlerini kurtarmak için dünya'yı yakıp yıksın O.o İnşallah...... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sphynxinator Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2013 Bunun genlerindeki bilgilerden yararlansalar çok iyi olur. Bir de insana gelişmiş canlı derler. Adam -270 derecede bile ölmüyormuş. Bize verseler 100 dereceyi, geberip gideriz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.