Sepia Oluşturma zamanı: Nisan 16, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 16, 2007 altta resimdede var yani ben uydurmadım resimde gözükmüo bide yazdım 7 yaşındayken babasını kaybetti ve yetim kaldı. yalnız ve içine kapanık biri olarak yaşamaya, oradan oraya sürüklenmeye başladı. • 8 yaşında okuldan alındı ve köyde yaşadı. zamanını tarlalarda kargaları kovalayarak geçirdi. • 10 yaşında, -yüzü kanlar içinde kalacak şekilde- okulun yeni hocasından dayak yedi. ailesi onu okuldan aldı. korku ve sinirden 3 gün evinden çıkamadı. • 17 yaşında yaşında, hayalindeki okulun istediği bölümü için gerekli not ortalamasını tutturamadı. • 24 yaşında tutuklandı, günlerce sorguya çekildi. 2 ay tek başına bir hücrede hapis yattı. • 25 yaşında sürgüne gönderildi. • 27 yaşında, kendisinden bir yaş büyük meslektaşı kendisinin de üyesi bulunduğu derneğin çalışmaları ile kahraman ilan edilirken, kendisi hiç önemsenmiyordu. doğduğu şehrin merkezinde rakibi törenlerle karşılanırken, o kalabalık arasında yalnız başına olanları izliyordu. • 30 yaşında kendisi başka şehirleri düşman elinden kurtarmaya çalışırken, doğduğu şehir düşman eline geçti. • 30 yaşında, amiri onu kendisinden uzaklaştırmak için, başka göreve atanmasını sağladı. yeni görevinde fiilen işsiz bırakıldı. aylarca boş kaldı. • 37 yaşında böbrek hastalığından viyana’da 2 ay yalnız ve hasta yattı. • 37 yaşında, komutan olarak yeni atandığı ordu dağıtıldı. • 38 yaşında, savunma bakanı tarafından görevinden alındı. • 38 yaşında, bir toplantıda giyebileceği bir tek sivil elbisesi bile yoktu. ve başkasından bir redingot ödünç aldı.ayrıca cebinde sadece 80 lirası vardı. • 38 yaşında kendisi için tutuklama kararı çıkartıldı. • 38 yaşında, en yakın beş arkadaşından üçü, onun kongre temsil heyetine üye olmaması için oy kullandı. • 39 yaşında idam cezasına çarptırıldı. Sonra 42 yaşında Cumhur başkanı oldu. Okuduğunuz öykü M.K ATATÜRK'e aittir. Şimdi düşünün sizin başarılı olmanızı engelleyen ama Atatürk'ün karşısına çıkmamış bir şey var mı ? Başarınzın önündeki engel ne ? Paranız mı yok? Onun da yoktu. Sağlığınız mı yerinde bozuk? Onunda bozuktu. Sizi çekemeyenler mi var ? Onunda vardı. Arkadaşlarınız sizi sattı mı ? Onu da arkadan vuranlar vardı. Ailen mi fakir? Onunki de zengin değildi. Amirleriniz hakkınızı mı yiyor? Onunda yemişlerdi. Sizden beceriksizler adam mı oluyor ? O da yaşadı bunları. Geçmişte başarısızlıklarınız mı var? Onun da vardı. bi yorumu esirgemeyin artık! 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nora Yanıtlama zamanı: Nisan 16, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 16, 2007 Söze gerek bırakmayan bir yazı.... çok teşekkürler;) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MALCOLMX Yanıtlama zamanı: Nisan 16, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 16, 2007 Çok güzel bir paylaşım gerçekten saolasın eyvallah.Hepimizin ondan alacağı o kadar çok ders var ki.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nietzsche Yanıtlama zamanı: Nisan 16, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 16, 2007 söylenecek pek fazla söz yok ders çıkarabilenlere ne mutlu...Çok yalnızız be atam keşke burda olsan... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sepia Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2007 ya ben bu konuyu bi akşam çok mutlu iken açmıştım ama sabah bi baktım konu yok tüh aynısından varmış heralde silmişler dedim buraya şimdi bi girdim beş yıldızlı olmuş bu arada beğendiğiniz için çok teşekkür ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tugcemgul Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2007 saol kardeşim çok güzel emeğine sağlık.. arkadaşlarımızında dediği gibi şu anda başımızda olması gerreken tek adamdı.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MALCOLMX Yanıtlama zamanı: Haziran 12, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 12, 2007 çok güzel bir video saol... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest esmanur Yanıtlama zamanı: Haziran 12, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 12, 2007 göremedimkiii:confused: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Haziran 12, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 12, 2007 atatürkün hadislerde isminin süfyan olduğunu ahirzamanın dehşetli bir dahi şahsı olacağını gelmiş geçmiş en büyük münafık olduğunu 300 senede yapılamayan işleri 30 senede yatığını peygamberimizin şeriatını kaldırdığı gibi başöğretmen başkomutan ve uluönder vasıflarını ondan gasbettiğni biliyor muydunuz. pes...koltuk savası mı bu?? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ArchangeL Yanıtlama zamanı: Haziran 12, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 12, 2007 Nesimcik Aslında sen bu foruma ait olmadığını anla artık istersen.gerçi benim işim değil ama fikrim bu.Bu yalanları kendin gibilerle paylaşabileceğin bir sürü forum var ne de olsa. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Haziran 12, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 12, 2007 iddialarını kantılamadıgın surece saldırıdan hakaretten öteye gıtmez...arch a katılıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
BLoodGod Yanıtlama zamanı: Haziran 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 13, 2007 Sonu çok anlmlı paylaşım içn sağol Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boggyhillocks Yanıtlama zamanı: Haziran 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 13, 2007 güzel paylaşıma teşekkürler.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Haziran 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 13, 2007 Gerekli uyarı yapılmıştır... ayrıca winston konu için saol çok güzel Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
theangelofdeath Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2009 Bizden biri... http://img2.blogcu.com/images/b/i/l/bilgisayarkariyerparaask/ataturk.gif 7 yaşındayken babasını kaybetti ve yetim kaldı.Yalnız ve içine kapanık biri olarak yaşamaya, oradan oraya sürüklenmeye başladı. 8 yaşında okuldan ayrıldı ve köyde yaşadı.Zamanını tarlalarda kargaları kovalamakla geçirdi. 10 yaşında yüzü kanlar içinde kalacak şekilde ,yeni okuldaki hocasından dayak yedi.Ailesi onu okuldan aldı.Sinirden ve korkudan üç gün evinden çıkamadı. 17 yaşında hayalindeki okulun istediği bölümü için gerekli not ortalamasını tutturamadı. 24 yaşında tutuklandı, günlerce sorguya çekildi ve 2 ay tek başına bir hücrede yattı. 25 yaşında sürgüne gönderildi. 27 yaşında kendisinden bir yaş büyük meslektaşı, kendisinin de üyesi bulunduğu derneğin çalışmaları ile kahraman ilan edilirken,kendisi hiç önemsenmiyordu.Doğduğu şehrin merkezinde rakibi törenlerle karşılanırken, o kalabalık arasında yalnız başına olanları izliyordu. 30 yaşında kendisi başka şehirleri düşman elinden kurtarmaya çalışırken,doğduğu şehir düşmanların eline geçti. 30 yaşında amiri, onu kendisinden uzaklaştırmak için başka göreve atanmasını sağladı.Yeni görevinde fiilen işsiz bırakıldı. Aylarca boş kaldı. 37 yaşında böbrek hastalığından Viyana'da 2 ay hasta ve yalnız halde yattı 37 yaşında komutan olarak yeni atandığı ordu dağıtıldı 38 yaşında Savunma Bakanı tarafından görevinden atıldı.. 38 yaşında bir toplantıda giyebileceği bir tek sivil elbisesi bile yoktu ve başkasından bir redingot ödünç aldı. Ayrıca cebinde sadece 80 lirası vardı. 38 yaşında kendisi için tutuklama kararı çıkarıldı. 38 yaşında en yakın beş arkadaşından üçü, onun Kongre temsil heyetine üye olmaması için oy kullandı. 39 yaşında idam cezasına çarptırıldı. Sonra ne mi oldu...? 42 yaşında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı oldu...! iÇiMiZDEN BİRİ OkuduĞunuz öykü efsanevi lider Mustafa Kemal Atatürk'e aittir. Şimdi düşünün, sizin başarılı olmanızı engelleyen ama Atatürk'ün karşısına çıkmamış bir engel var mı? Başarınızın önündeki engel ne? Paranız mı yok? Atatürk'ün de yoktu! Sağlığınız mı bozuk? Atatürk'ün de bozuktu! Çevrenizde sizi çekemeyenler mi var? Atatürk'ün de vardı! Bazı yakın arkadaşlarınız sizi arkadan mı vurdu? Atatürk'ü de vurdular! Aileniz çok zengin değil miydi? Atatürk'ünki de değildi! Amirleriniz hakkınızı mı yiyor? Atatürk'ünkini de yemişlerdi! Sizden daha beceriksiz ama hırslı insanlar, sizden daha hızlı yükselip size amirlik mi yapıyor? Atatürk'ün de başına gelmişti! Geçmişte bazı denemelerinizde Başarısız mı oldunuz? Atatürk de olmuştu! Hakkınızda idam fermanı çıktığı için mi başarılı olamıyorsunuz? Atatürk'ün de başına gelmişti! Gündelik hayatta karşılaştığımız küçük ya da büyük kişisel sorunlar büyük başarıların önünde engel değildir. Atatürk kişisel kurtuluş savaşı ile ülkeyi kurtarma savaşını birlikte götürebilmişti.. Ona, "Para yok" dediler, "Bulunur" dedi, "Düşman çok" dediler, "Yenilir" dedi Ve sonunda tüm dedikleri oldu! Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nde niçin, "Vazifeye atılmak için içinde bulunduğunuz şartların imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin, dediğini sanırım daha iyi anladınız. Atatürk büyük yaşamak için yapılması gerekenleri de özetlemiş: "Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, herkes seni yolundan Çevirmeye çalışacaktır. işte sen burada direneceksin. Önünde sonsuz engeller yığılacaktır. Kendini büyük değil küçük, araçsız, hiç telakki edecek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak o engelleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin." 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
abaddon Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2009 çok güzel olmuş..=) gerçekten öyle biz paramız yok diye yakınıyoruz ama onun da yoktu..teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ByShaweling Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2009 Baya güzel bi paylaşım...;)Ellerine sağlık... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
xteksus Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2009 Gerçekte hiç bir şeyden yakındığımız söz konusu olamaz. Her türünden entirikalarla, haksızlıkların peydahladığı bir nesil değiliz ki, kanının son damlasına kadar bağımsızlığı ve hürriyeti için savaşmış onurlu bir milletin evlatlarıyız ki, bu aldığımız terbiye şikayet etmemize engeldir; en zor dayanılmaz anlarımızda dahi. Lakin sorun şu ki; hattı müdafa yoktur, sathı müdafa vardır, O satıhda bütün vatandır. Yanlızca savaş alanında eline silah alıp savaşmak hatta ölmek değildir vatan savunması. Her alanda; bilimsel, ekonomik, siyasal, askeri, sanatsal, her alanda en ideal savunma netice sağlanabilinen ataktır. Eğerki işitebiliyorsak M.K. Atatürk; ben sizden savaşmanızı değil ölmenizi emrediyorum sözü içinde bulunduğumuz dünyanın ve dolayısıyla vatan içinde psikolojik ve politik savaş sebebi ile şuan geçerli olan onursuz savaş mağlubu olan milletler gibi uyuşturucu, alkol, sigara, kötü bağımlılıklarla ölmenizi değil, onurlu bir milletin duyarlı gençleri olarak her alanda yaşanabilir yaşam haklarınızı koruyarak yaşamanızı emrediyorum. işte lazım olan bu inceliklerin anlaşılmasıdır.. Duyarlılığın ve paylaşımın için teşekkürler theangelofdeath. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
artemiss Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2009 herkes onun gbi olmaya çalışmalı ama kimsenin bunu yapabileceğini sanmıyorum..o benzersizdi..çok güzel paylaşım olmuşş.ellerine sağlık;) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Silence Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2009 Benzersiz değildi, o da bir insandı.. Sadece çoğu insandan daha umutluydu.. Atatürk'ü putlaştıranlara, ona tapanlara hayretler içinde bakıyorum.. Zamanında Atatürk'ün özel hayatı konuşuldu diye Kemalistlerden çok tepki alınmıştı.. Atatürk de bir insan evet.. O da aşık olabiliyor, onun da kafası karışabiliyor, onun da cinsel istekleri olabilir, o da alkol kullanabiliyor.. Ama nedense Tanrı bazında görüldüğü için bazı kesimler tarafından, idrak edilemiyor bir türlü.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
xteksus Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2009 herkes onun gbi olmaya çalışmalı ama kimsenin bunu yapabileceğini sanmıyorum..o benzersizdi..çok güzel paylaşım olmuşş.ellerine sağlık;) Evet hiç birimiz''O''olmadığı gibi bende''O''değilim şüphesiz. omu olmamız gerekiyordu? vatanımızı sevmek için? seven umutsuz olamaz hiç bir zaman. Bizim Onun düşüncelerine ne kadar uzak olduğumuzu gösteren en iyi örnek; bizler düşüncelerimizin sanmadığı şeyler üzerine bakalım Onun görüşü nasıldı; O gençliğe hitabesi ile bizim kendimize inanmadığımızdan fazla Onun bize inandığını görüyoruz ki, bu durumun sadece küçük bir algılama farkı olarak görüyorum. Türk toplumunun özgürlüğün kudretinden lezzetinden taviz vermesinin mümkün olamıyacağını bilerek, bu yüksek bilincin şuuru içerisinde mesubu olduğu türk milletiyle gurur duyarak üstlendiği bu sorumluluk, büyük bir aşkla sevdayla milletine bu denli bağlılık gösteren bir liderin, onu anlayamıyanlarla hiçbir zaman anlayamıyacak olanlarla arasındaki büyük farkı göstermektedir. Artemiss; burada geçenler hepimiz için geçerli kişisel değil anlayışla karşılamanı bekliyorum bu konuda gelen pek çok itirazı panelinden paylaşmak istedim teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
amedeus417 Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2009 O farklıydı herkes ümitsizliğe düşmüşken O ümidini hiçbir zaman yitirmedi.Osmalının küllerinden Cumhuriyeti kurdu.Çünkü O inanıyordu.Keşke Atatürk hakkıyla anlatılabilse ve şu ülkede Atatürk üzerinden hiç kimse siyaset yapmasa keşke keşke...... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
xteksus Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2009 Benzersiz değildi, o da bir insandı.. Sadece çoğu insandan daha umutluydu.. Atatürk'ü putlaştıranlara, ona tapanlara hayretler içinde bakıyorum.. Zamanında Atatürk'ün özel hayatı konuşuldu diye Kemalistlerden çok tepki alınmıştı.. Atatürk de bir insan evet.. O da aşık olabiliyor, onun da kafası karışabiliyor, onun da cinsel istekleri olabilir, o da alkol kullanabiliyor.. Ama nedense Tanrı bazında görüldüğü için bazı kesimler tarafından, idrak edilemiyor bir türlü.. Haklı eleştirilerinin bazılarına katılıyorum. Atatürkü sevenler aşırıya kaçıp bu durum politika mihraklı da olabilir ki, bu davranışlar onu fazladan yüceltmeleri bir şey kazandırmayacağı gibi toplum hassasiyeti gözardı edilerek gereksiz bir kamplaşmaya sebebiyet vermiş olabilirler. Her şeye rağmen biz olgun insanlar fanatizme destek veremeyiz. Fanatizme destek vermediğimiz gibi gerçekleride gözardı edemeyiz. Soruyoruz, sorguluyoruz anlamaya çalışıyoruz; Cumhuriyetin ilk yıllarından bugüne hiçmi UMUTlu olan birileri yokmu ki, ülkem insanı her alanda inim inim inlemekte dahada kötüsü; artık bir çok kimse sağlıklı bir gelecek adına umut içerisinde değiller. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
artemiss Yanıtlama zamanı: Mayıs 16, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 16, 2009 dünyada fanatiği olmaya layık tek tük insanlardan biriydi mustafa kemal..ama yaşadığımız toplumda yok gökan özen yok tarkan diye ölen biten izhniyetler olduğu sürece burda -o benzersizdi- diye bi cümle kurdğunda hemen seni -ona tapma- diye yargılayan insanlar çıkıyo karşına..bu gerçekten çok üzücü..bende biliyotum atarük-ün insan olduğu ve özel hayatının da olduğunu..ve yine biliyorum ki kurtuluşun Atatürk-ün umutları ve Türk milletinin inancıyla oduğunu...ve yine diyorum ki o benzersizdi.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
xteksus Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2009 "beni övme sözlerini bırakınız; gelecek için neler yapacağız, onları söyleyin!" "büyük hedefimiz, milletimizi en yüksek medeniyet seviyesine ve refaha ulaştırmaktır". "süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığımız askeri zaferlerden sonra, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler kazanmaya devam edeceğiz" "Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir doğma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. benim manevi mirasım, ilim ve akıldır. benim türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. benden sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver ( eksen ) üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar." diyerek ilme ve akla ne denli önem verdiğini vurgulamıştır. "gençliği yetiştiriniz. onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız". M.K.Atatürk. Nerede geleceğin aydınlığı? bu bilinmeyen bir zamanın mekanımı? Aydınlar henüz aydınlığı tarif edememiş olmalılar! tarif edemediklerini ne kadarda çok övmekteler bir acizin(ATATÜRK) ardına sığınarak değilmi? oysa ki, o aciz(ATATÜRK) güçlükler karşısında geri adım atmadığı gibi, yapılması gerekenler hususunda hiçbir zaman mazeretler sebebler öne sürmemiştir. Bizler aydınlardan miraslanarak amigolara taş çıkartan, fanatizmin körelen duygular senfonisi koro eşliğinde benzersiz övgülere kavuştuk!.. zafer zafer benimdir diyebilenindir. Eğerki hükümetten şikayet ediliyorsa onlara oy verenlerde bu millet. Atatürk iliminin karşı konulamaz hakikatı ile devletin başlıca sorunları hususuna yönelik görüşlerinin paylaşımında milletçe benimsenebilinip emperyalizme ve işbirlikçi saltanatçılarına al aşığı edende bu millet değilmidir? Yeterki bizler birşeylerin ardına sığınmak yerine neler yapabileceğimizi değerlendirelim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.