Jump to content

Bunları biliyor muydunuz?

cancanan

Önerilen Mesajlar

BİLİYOR MUYDUNUZ?

Atatürk`ün dünyada `başöğretmen' sıfatlı tek lider olduğunu.

Bir geometri kitabı yazdığı, Üçgen, açı, dikdörtgen gibi ve 48 tane geometri teriminin (Türkçe) isim babasının bizzat Mustafa Kemal olduğunu.

Norveççe`de `Atatürk gibi olmak` diye bir deyim olduğunu. "Atatürk'' çiçeği'nin adını, çiçeği bulan Wanderbit Üniversitesi profesörlerinden doktor Kirk Landın`in koyduğunu ve bu çiçeğin tüm dünyada bu isimle üretilip satıldığını.

Yunan başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan her Cumhuriyet bayramında, Atina'daki Türk büyükelçiliğine giderek, Atatürk`ün resminin Önüne geçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu.

''Mimber'' adında bir gazete çıkarttığını ve 52 sayı yayımlanan gazetede ilk defa sansür kelimesi geçtiğini.

Kurtuluş Savaşında rütbe alan bir çok kadın askerlerimizin olduğu,dünya tarihine geçen tek bir üsteğmenimizin olduğunu, Üstteğmen Kara Fatma' nın 700 erkek, 43 kadından oluşan bir müfrezenin reiseliğine bizzat Atatürk tarafından atanmış olduğunu.

Bir röportajda Birleşmiş Milletlere üye olmayı düşünüyor musunuz?" diye sorulduğunda "Şartlarımızı koyarız, kabullerine bağlı. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için, davet gelirse düşünürüz" dediğini ve bunun üzerine BM yasasının değiştirildiğini ve üyeliğe davet edilen ilk ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu.

1938'de, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranlı döneminde, danışman, senatör ve bakanlarından oluşan yüz yirmiden fazla kişiye; "Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal'i görmek için neler vermezdim" dediğini.

1938'de Ata`nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiirde; "Allah bir ülkeye yardım etmek isterse onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir" denildiğini.

1996'da Haiti Cumhurbaşkanının vasiyetinde, mezar taşına yazılmasını istediği metinde; "Bütün ömrüm boyunca Türkiye'nin lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamış ve uygulamış olmaktan dolayı mutlu öldüm" yazdığını.

2000'de ABD Başkanı'nın milenyum mesajında; '' Milenyumun hiç şüphe yoktur ki tek devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'tür. Çünkü o yılın değil asrın lideri olabilmeyi başarmış tek liderdir" denildiğini.

2005'de Amerika'nın en ünlü ekonomistlerinden birisi olan Mr. Johns`un önerisinin "Türkiye ekonomiyle savaşta bir tek Atatürk' ü örnek alsın yeter"olduğunu.

2006'da ise AB Uyum yasalari geregince devlet dairelerinden Atatürk resimlerinin kaldirilmasinin istendiğini.

BİLİYOR MUYDUNUZ !!! ???

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir subay arkadaşımla konuşurken, generalinin ' şu an savaş çıksa ( Allah göstermesin) Türk askerinin bu gücü ile yarın sabah Atina'da kahvaltı yapıyor olurum' demesi. Türk Askerinin yapısını ve gücünü gösteriyor bence. Ve o kadar korkmuş olmalılarki son zamanlardaki AB isteğinin söylentisi ne biliyormusunuz. ' Mecburi askerlik hizmetinin kalkması ve yerine paralı askerlik ' getirilmesi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ALINTI(cancanan @ 30 08 2006, 14:00 ) 6656[/snapback]

Bir subay arkadaşımla konuşurken, generalinin ' şu an savaş çıksa ( Allah göstermesin) Türk askerinin bu gücü ile yarın sabah Atina'da kahvaltı yapıyor olurum' demesi. Türk Askerinin yapısını ve gücünü gösteriyor bence. Ve o kadar korkmuş olmalılarki son zamanlardaki AB isteğinin söylentisi ne biliyormusunuz. ' Mecburi askerlik hizmetinin kalkması ve yerine paralı askerlik ' getirilmesi.
[/b]

Atinada Kahvaltı ha? :) işte bunu sevdim. kapak olsun diycem ama şimdi rum vatandaşlarımız vardır belki aramızda alınırlar :biggrin:
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aramızda Rum arkadaşlar varsa kırılmasın alınmasın. Olası bir savaş halinden bahsettik sadece. Ama bir gerçek daha var. Yedikule'de oturan bir başka arkadaşım. Rum komşularının çok iyi olduklarını, iyi ve kötü günde kesinlikle onları yalnız bırakmadıklarını ama bir savaş halinde ise durumun değişebileceğini ve kesinlikle onlara güvenmemeleri gerektiğini bizzat kendileri söylemişler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

atatürk ün yaşam tarzını örnek alan ,ilke ve inkilaplarına uyan,

AVRUPA insanının yaşantısıyla,biz daha AVRUPA lıyız diye yarışa giren,çağdaşız diyen siz,biz,onlar,şunlar..

soruyorum.??

AB uyum yasaları geregince devlet dairelerinden Atatürk resimlerinin kaldırılması isteği neden bukadar rahatsız etti???

o resim orada olsa ne olur??olmasa ne olur??

soruma cevap verirseniz sevinirim..

not: eğer daha açık olmam gerekirse,bir örnek..ben KUR-AN I kerim ilkeleriyle yaşam tarzımı yönlendiririm..

ben de iş yerimin duvarına,KUR-AN ı kerim asma düşüncesi hiç oluşmadı..bu düşünce o na değer vermediğimimi gösterir???

VATAN nınıza saygı gösterin.VATAN nınızı koruyun..bu ATATÜRK e yeter :wink: komik olmayın..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Peki haklı olabilirsin fakat Atatürk'ün duvarda duran resmi niye onları rahatsız ediyor. Bu şeye banziyor. Yakın geçmişte Bulgaristan daki Türklerin isim ve dinlerinin değiştirilmeye çalışılmasına. Şu an yanımızda çalışan ablaya orada verilen kimlik ve pasaportda ismi Bulgar isimle değiştirilmiş. İstedikleri kadar değiştirsinler benim adım HANİFEEEE ve öylede kalacak diyor.

Biz o resimleri onların diretmesiyle indirsek ne olacak. Beynimizden indirip yada silsinler bakalım. Ama ne işlerine yarayacak. neeee??

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

YAAA ben de size soruyorum iştee :)

onlar gibi yaşarken.onlar gibi yaşamaya can atarken,bir müslüman ülkesinden daha çok avrupa ülkesine benzeme yolunda ilerlerken .onların bu isteği sizi neden rahatsız etti..??????????????????

bunu onlara değil,kendinize sorun. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...