ArpiA Oluşturma zamanı: Ekim 17, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Ekim 17, 2012 http://rsm.haber365.com/H/1329754321_42_abur_cubur_tatli.gif Kahvaltı etmeyen kişiler, günün ilerleyen saatlerinde kalorili yiyecekleri daha çok tercih ediyor. Imperial College London tarafından yapılan araştırmada, kahvaltı yapmayanların, öğle yemeğinde daha çok yemek yediği ve gün içerisinde abur cubur yemeye daha meyilli olduğu ortaya çıktı. Araştırmada, manyetik rezonans görüntüleme cihazına (MR) bağlanan normal kilodaki katılımcılara, paketlenmiş abur cubur fotoğrafları gösterildi. Katılımcıların, kahvaltı yapmadığı günler ile kahvaltı yaptığı günlerdeki beyin hareketleri izlenen araştırmada, kahvaltı yapmadıkları günlerde beyinlerinde abur cubura karşı "meyil" olduğu gözlendi. Kahvaltı yapmayan katılımcılarda, beynin dürtüleri kontrol eden orbitofrontal kortekste, kalorili yiyeceklere karşı aşırı bir istek olduğu belirlendi. Bu kişilerin ayrıca öğle yemeğinde, kahvaltı edenlere göre yüzde 20 daha fazla kalori aldığı ifade edildi. Araştırmaya imza atanlardan Tony Goldstone, MR cihazıyla yapılan deney sonucu, kahvaltı yapmayan katılımcıların daha çok acıktığının ve öğle yemeğinde daha çok yemek yediğinin belirlendiğini söyledi. Glasgow Üniversitesi’nden Dr. Catherine Hankey, kahvaltının iştahı dengelediğinin altını çizerek, kişilerin daha fazla yemek yemesinin önüne geçtiğini söyledi. Hankey, kahvaltı etmenin kan şekerini düzenlediğini ve kişiyi kalorili yiyeceklere karşı daha "iradeli" kıldığını anlattı. Araştırma, Londra’da "Neuroscience 2012" isimli konferansta sunuldu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
masal perisi Yanıtlama zamanı: Ekim 17, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 17, 2012 bende bu gruptanım:Dgerçi ben kahvaltı ediyorum ama sabah pek iştahım olmadığı için az yiyorum sanırım:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Xian Yanıtlama zamanı: Ekim 17, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 17, 2012 Bende kahvaltı ediyorum ama canım istiyor yani Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boogee Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2012 Neyi araştıracaklarını şaşırdı artık bunlar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AyŞaman Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2012 Bir haber.... "Birçok hazır gıdada kullanılan ve halk arasında "Çin tuzu" olarak bilinen katkı maddesi Monosodyum Glutamat (MSG) ile ilgili tartışma bitmiyor. Cipsten yoğurda kadar çok sayıda hazır gıdada bulunan katkı maddesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yeniden incelemeye alındı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2010-2020 yıllarını kapsayan çalışma planı doğrultusunda MSG'nin de yeniden değerlendirildiğini bildirdi. Hazır gıdaların önemli bölümünde kullanılan ve sağlıkta tartışma konusu olan MSG ile ilgili iddialar, daha önce yazılı soru önergesi ile Meclis gündemine de gelmişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Bugün'e yaptığı açıklamada, vatandaşlardan çok sayıda şikayet geldiğini belirterek, "İddialar doğruysa halk sağlığı tehdit altında demektir" uyarısı yapmıştı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, gıdalarda kullanılan katkı maddelerine izin sürecine ilişkin bilgi verdi. Eker, katkı maddelerinin BM'ye bağlı Tarım ve Gıda Örgütü (FAO) ile Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) birlikte oluşturduğu ve Türkiye'nin de üye olduğu "Codex Alimentarius Comission" tarafından belirlendiğini, Avrupa Parlamentosu ve Konsey Direktifleri dikkate alınarak güncellendiğini kaydetti. KATKI MADDELERİ DEĞERLENDİRİLECEK MSG ile ilgili analizlerin bakanlığa bağlı Ankara İl Kontrol Laboratuar Müdürlüğü'nde yapıldığını belirten Eker, Avrupa Birliği Gıda Güvenliği Kurumu'nun (EFSA) 20 Ocak 2009 tarihinden önce onaylanmış tüm gıda katkı maddelerinin yeniden değerlendirilmesini karara bağladığını söyledi. Eker, bu karar kapsamında, bakanlığın 2010-2020 yıllarını kapsayan çalışma planı hazırlandığını, MSG'nin de bu çalışma doğrultusunda yeniden değerlendirildiğini bildirdi. SAĞLIK BAKANLIĞI İNCELEMELİ Oran, bakanın bu yanıtına tepki gösterirken, "Gıda katkı maddeleri tüm dünyada tartışma konusu, Türkiye'de herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı sorusunun yanıtsız bırakılması enteresan. Sağlık Bakanlığı ayrıca niçin inceleme yapmıyor? Tarım Bakanı, yurt dışındaki standardı olduğu gibi aldığımız herhangi bir inceleme yapmadığımızı da bu yanıtıyla itiraf etmiş oldu" dedi. LEZZET İÇİN KULLANILIYOR Hamilelerin alması durumunda doğrudan cenine de geçtiği belirtilen MSG, hazır köfte harçları, et suyu tabletleri, hazır çorba, dondurma, renkli yoğurt ve cipslerde bulunuyor. MSG'nin en önemli özelliği; beyine "lezzetli" komutu vermesi. Lezzetsiz ürünlerin de bu madde nedeniyle "lezzetli gibi algılandığı ve bağımlılık yarattığı" iddia ediliyor. Uzmanlar MSG'nin merkezi sinir sistemini tahrip ettiği uyarısında bulunuyor." Çin tuzu tehlike saçıyor - Sabah - 18 Ekim 2012 - 23 Ağustos 2012 Bende abur cubura neden karşı konulamadığını Çin tuzu denilen MSG'ye bağlıyorum... "Kısaca MSG olarak da bilinen monosodyum glutamat, glutamik asidin anyonik formu olan ve glutamat denilen bir tuzdur. Glutamik asit, proteinleri oluşturan 20 amino asitten elzem olmayan bir aminoasittir. E-621 (gıda katkıları listesi) olarak sınıflandırılmış bu madde, gıdalarda aroma arttırıcı olarak kullanılır. Gıdaların orijinal tadını arttırarak daha lezzetli hâle getiren bu madde, Uzakdoğu mutfağında yoğun olarak kullanıldığından Çin tuzu olarak da adlandırılmaktadır." Wikipedia Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ArpiA Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2012 katkıların için teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.