Jump to content

Felsefeciler içeri.


HiDDeTxLG1

Önerilen Mesajlar

1.konu

1)Doğru daima doğru mudur?

2)Doğruyu yapmak daima doğru mudur?

 

---Açıklama

 

Örnek vererek anlatayım.

1)Cinayet işleyen bir kişi yıllar sonra ortaya çıktı diyelim ki 5 yıl.Bu kişi olaydan sonra ailesi,çevresi,ülkesi için çok ama çok yararlı bir birey olmuştur.Hatta öldürülen kişinin yakınlarına da oldukça yardım etmiş sevgilerini kazanmıştır.Yıllar sonra anlaşıldı ve katil bulundu.Öldürülen kişinin ailesi ceza almasını istemedi.Örneğin ceza olarak idam.Doğru olan 'kesinlikle' yaptığının karşılığını bulmasıdır yani cezası ölüm.Adam öldürülür elimize geçen sadece iç rahatlığıdır cezasını buldu ancak adamın yardım ettiği yetimi,öksüzü,evsizi harap olur.

 

Doğru olan adamın öldürülmesi mi yoksa öldürülmemesi mi?

 

2)Yukarıdaki örnekten hareketle doğru olanın yapılması yani adamın öldürülmesi doğrumudur?

Yani doğruyu yapmak her zaman doğru mudur?

 

Not:Doğru olan adamın öldürülmesidir çünkü kendi deyimimle hissettiğin ahlak asıl ahlaktır.Yani yaptığının cezasını görmeli çünkü aynısı kendi başınıza da gelebilir.Ama bir yandan da doğru kişiden kişiye göre değişir diyen sofistler de mevcut buyurun sizde tartışın.

 

 

2.konu

Bir diğer konu ise yasalar nasıl meydana geldi.

Yasalar bence güçlünün zayıfı ezmesiyle oluşmuştur.Peki nasılmı?Güçlü zayıfa zulmünü uygular ve sonra kendide zayıflar/yaşlanır/acizleşir.Yeni gelen nesil olanları gözlemler ve güçlendiklerinde aynı duruma düşmemek için ilk kuralları koyarlar.'Güçlü zayıfı ezer' imha edildi ancak güçlüler zayıfları ezmeye devam etti ve güçlerini koruyabildikleri sürece kurallardan faydalandı.Etme bulma dünyası...

 

Yasalar bence böyle oluştu daha sonra elinde sonunda zayıflaşınca diğer güçlülerde kurallara uymayıp bunları ezince mahkemeler kurulmuştur.

Tamamen 'Benim durumum şimdi iyi ama kötü zamanlarımda nasıl savunacağım kendimi' sorusundan çıkmıştır kural ve yasalar.

 

 

Eğer hoşunuza giderse bu sorular bende daha çok var :derisive: Hoşunuza giderse yazın lütfen...

 

2 Konu hakkındada görüş bildiriniz lütfen lütfen lütfen.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Videoyu izleyemedim internetim oldukça ağır ama yorumlarda videoyu izledim namaza başladım diyenler falan var.Ben tanrıyı sorgulamıyorum burda.Doğrunun kişiden kişiye değişip değişmediğini sorguluyorum.Ayrıca neden uğraşmayayım ki yaratıldık ve yaratıcıyı aramamız gayet doğaldır.Sorgularım eğer sorgulanmak istemese bu yeteneği vermezdi sanırsam.

 

Sonuçta yaratanı sorgulama özelliği bir tek insanda var bu yetenek verildiyse kullanırım...Araştırırım...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Doğru olan sayısal değerlere dayanmıyorsa ( bilimde sayısal olarak kanıtlanamayan şeyler reddedilir ) doğru her zaman doğru değildir.

 

Doğruyu yapmak daima doğrudur.Sonucuna katlanırsın.Ancak doğruyu yapmazsan katlanacağın ceza her zaman daha büyük olur..

 

Şöyle bakalım.Bir yalan söylersin.Ve sonra dayanamayıp itiraf edersin veya itiraf etmeye zorlanırsın.İtirafın tamamen doğru olmazsa bir daha itiraf etmek zorunda kalırsın ve bu seni bitirir.Açıkcası yapılan itiraflar adına genelleme yapılırsa da şöyle bir tanım çıkıyor..' İtiraf yepyeni yalanlar söylenerek anlatılan eski bir yalandır. ' Kısacası 1. sorunun cevabı sayısal verilere dayanmıyorsa hayır, doğru her zaman doğru değildir, bence sözü ile farklı görüşler farklı açılardan doğru olabilir.2. soruna cevap ise her zaman doğruyu yapmalıyız.Ne olursa olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...