Mylitta Oluşturma zamanı: Kasım 9, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 9, 2012 Arkadaşlar elime böyle bir tablo geçti. Üzerinde farklı çeşit semboller var. Dikkatimi çeken soldaki kişi oldu. Soldaki kişinin kim olduğu hakkında bir bilgiye sahip olan var mı? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Herakles16 Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 Gunes tanrisi ra degil mi? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mylitta Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 Ra başında güneşe benzer bir simgeyle resmedilir. O olduğunu sanmıyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Herakles16 Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 Onunda basinda gunes resmi var Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AuroraPetrovic Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 sağdaki isiste soldaki ra olamaz başında güneş yok ayrıca kafasıda pek kuş kafasına benzemiyo bende bilmiyorum ama ra olmadığına eminim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Herakles16 Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 sağdaki isiste soldaki ra olamaz başında güneş yok ayrıca kafasıda pek kuş kafasına benzemiyo bende bilmiyorum ama ra olmadığına eminim Kafa yapisini unutmusum ozur dilerin ra degil. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mylitta Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 Kafasında yılan var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Herakles16 Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 Edjo- disi yilan tanrica Geb - erkek yilan tanrisi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 soldaki herhangi bir tanrı tanrıça değil... muhtemelen bir rahip ya da ezoterik inisiyasyona dahil edilmiş bir öğrenci. isis kutsal tılsımıyla kutsuyor... Başlardaki yılan figürü genelde o dönemin önde gelen rahip-rahibelerinde ve firavunlarda olur. Bu "belli bir bilgeliğe" ulaşıldığının (ezoterik tabirle kundalinin kökten uyanıp taç çakraya yükselişini) göstergesidir. Dediğim gibi herhangi bir mitolojik karakter veya tanrı-tanrıça değil. Ya rahiptir ya da ezoterik inisiyasyondan (isis inisiyasyonu) geçmiş bir öğrenci... Bu tür resimler çok var, bazıları gerçek öykülere dayandırılmıyor bazıları dayandırılıyor. Mesela bende orjinal mısırdan bir papirüs var, Horus, osiris'e bir öğrenciyi getiriyor ve öğrenci osiris'e elini uzatıyor. Bu da osiris inisiyasyonundan geçtiği anlamına geliyor. (Mısır'da kutsal öğreti iki aşamada verilirdi; birinci aşama isis inisiyasyonu ikinci aşama osiris inisiyasyonu olarak geçerdi. Ezoterik sırlar bu aşamalarla aktarılırdı) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Herakles16 Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 Ben bi sitede buldumda resim yok ama anlatilanlara benziyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mylitta Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 Resmin aşağı kısmında isis öğrencinin elini tutmuş. Öğrencinin ayaklarında sandalet türü bir şey var. Yine kıyafetinin aşağı uzanan kısmında yılan simgeleri var. Dediğiniz gibi bir el verme durumu var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 (dipnot; sağdaki figürü incelememiştim şimdi daha dikkatli inceledim. Sağdaki de isis olmayabilir. Çünkü isis figürlerinde sadece kafasında boğa boynuzları içinde güneş diski olmuyor, aynı zamanda akbaba veya hemen figürün tepesinde kendi ismi yazılı oluyor. Bir diğer en büyük sembol ise kanatları... -Yani şu üçünden biri muhakkak vardır; kanatlar, akbaba veya ismi, genelde muhakkak isminin hiyeroglif karşılığı resimde olur- Bunda bunlar yok, haliyle bu büyük olasılıkla isis değil. Ya resim orjinal olmadığı için antik mısırın sembolizmine dikkat edilmemiş ya da burada ki bir yüksek rahibe.) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
challenger1997 Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 Aynı duruşu internette Nefti adında bir tanrıçanın gösterdigini gördüm biraz daha araştırınca Nephthys - Ölülerin özel koruyucu Tanrıçası. Seth'in eşi ve Isis'in kız kardeşi. diye bir bilgi buldum sirius un dedigi büyük ihtimalle dogrudur ama hem aynı duruşu göstermeleri hemde Isis'in kardeşi olup aynı resimde yer alabilme ihtimalleri kafamı karıştırmadı degil Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
iLteber Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 Arkadaki yazıda ''Ölüm sonsuz ışıklı başlangıç '' yazıyor .Okuduğum kadarıyla .Yanlış olma ihtimalide var Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mylitta Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 9, 2012 Bir de böyle birşeyler var... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mylitta Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 2012 http://img.webme.com/pic/g/gizliilimler/hieroglyphics-table.jpg Şu tabloya dayanarak okumaya çalıştım ama bişey çıkmadı.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.