vhercle Oluşturma zamanı: Haziran 19, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Haziran 19, 2007 Simyacı, Brezilya' lı eski şarkı sözü yazarı Paulo Coelho' nun, yayınladığı 1988 yılından bu yana dünyayı birbirine katan, eleştirmenler tarafından bir 'fenomen' olarak değerlendirilen üçüncü romanı. Simyacı, altı yılda kırk yedi milyondan fazla sattı. Bu, Gabriel Garcia Marquez' den bu yana görülmemiş bir olay. Yüreğinde, çocukluğunu yitirmemiş olan okurlar için bir 'klasik' kimliği kazanan Simyacı' yı Saint-Exupery' nin Küçük Prens' i ve Richard Bach' ın Martı Jonathan Livingston' u ile karşılaştıranlar var (Publishers Weekly). Simyacı, İspanya' dan kalkıp Mısır Piramitleri'nin eteklerinde, hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago' nun masalsı yaşamının felsefi öyküsü. Sanki bir 'nasihatname': 'Yazgısına nasıl egemen olacaksın, mutluluğunu nasıl kuracaksın?' sorularına yanıt arayan bir hayat ve ahlak kılavuzu. Mistik bir peri masalına benzeyen romanın altı yılda, kırk yedi milyondan fazla okur bulmasının gizi, kuşkusuz, onun bu kılavuzluk niteliğinden kaynaklanıyor. Simyacı' yı okumak, herkes daha uykudayken, güneşin doğuşunu seyretmek için, şafak vakti uyanmaya benziyor. okuduğum en inanılmaz kitaptı hakikaten muhteşem dünyaya bakış açımı değiştirdi okuyanların yorumunu sabırsızlıkla bekliyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MALCOLMX Yanıtlama zamanı: Haziran 19, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 19, 2007 Gerçekten çok güzel bir kitaptı.İnsanı alıp götüren sonun da ise şaşkına çeviren bir başyapıt saol paylaşım için...Bir ara filminin de çekileceği söylenmişti ama sanırım bir gelişme olmadı... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vhercle Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2007 inşallah öyle bi hata yapmazlar bence film hiç bir zaman bu kitabı olduğu gibi yansıtamaz. ben simyacıyı okurken herşeyi hayal ettim zaten film izlemiş gibi oldum herkesin öyle olduğunu düşünüyorum. film hayalleri boşa çıkarabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest esmanur Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2007 merak ettim kitabi geldigimde umarim unutmam adini ve alma;)yi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2007 ortaokulda okumustum..yenıden okumam gerek Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dejavu01 Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Çok önce okuyup günlerce etkisinden kurtulamadığım inanılmaz bir eser.Keşke böyle eserlere son zamanlarda da rastlayabilsek. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sevgisu Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 gerçekten her okunuyuşunuz da damağınız da farklı bir tat bırakan bi kitap........ ben çok etkilenmiştim.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vhercle Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Benim de okuduğum en güzel kitap sanırım.... Yorumlar için teşekkürler.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Jessica Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2007 orta sonda mı hazırlıkta mı ne okumuştum... Bunun girişinde bir mitan alıntısı vardı yada herneyse o aklımda hala durun paylaşırım birazdan Cidden etkileyici ve insana okuduktan sonra birşeyler katan kitaplardan ve hani şu bilindik "şunu şunu yap!,bunu yapma!,hayatı yakala!" tarzı olan kitaplardan çok daha geliştirici olduğunu düşünüyorum zaten p.c'nin Veronika ölmek istiyor adlı kitabıda böle eşeği kaybet sonra bul mantığıydı seviyorum adamı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ufikk Yanıtlama zamanı: Nisan 24, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 24, 2015 Gerçekten de insanı düşündüren meraklandıran bi o kadar heyecanlandıran bir kitaptı filmi çekilecekse de adam gibi bir yönetmen çekmeli aksi olursa kitaba resmen hakaret olur Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lee Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2015 5 yıl önce okudum, şimdiye kadar okuduğum en güzel kitaplardan biri.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.