vhercle Oluşturma zamanı: Haziran 20, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Haziran 20, 2007 Ötme Bülbül Ismi Sübhan virdin mi var? Bahçelerde yurdun mu var? Bencileyin derdin mi var? Garip garip ötme bülbül Ötme bülbül ötme bülbül Derdi derde katma bülbül Benim derdim bana yeter, Bir de sen dert katma bülbül. Bilirim âşıksın güle Gülün hâlinden kim bile. Bahçedeki gonca güle Dolaşıp söz atma bülbül. Ötme bülbül ötme bülbül Derdi derde katma bülbül Benim derdim bana yeter, Bir de sen dert katma bülbül. Bilirim âşıksın verde, Cünûnun var gâyet serde. Şu sînemde olan derde Bir de sen dert katma bülbül. Ötme bülbül ötme bülbül Derdi derde katma bülbül Benim derdim bana yeter, Bir de sen dert katma bülbül. Pervâz olup uçar mısın, Deniz deryâ geçer misin? Bencileyin nâ-çâr mısın? Sen de hâlin söyle bülbül. Ötme bülbül ötme bülbül Derdi derde katma bülbül Benim derdim bana yeter, Bir de sen dert katma bülbül. A bülbülüm uslu musun, Kafeslerde besli misin? Bencileyin yaslı mısın? Garip garip ötme bülbül. Ötme bülbül ötme bülbül Derdi derde katma bülbül Benim derdim bana yeter, Bir de sen dert katma bülbül YUNUS vücûdun pâk derken, Cihanda mislin yok derken, Seher vakti "Hakk Hakk" derken Bizi de unutma bülbül. Ötme bülbül ötme bülbül Derdi derde katma bülbül Benim derdim bana yeter, Bir de sen dert katma bülbül. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Kasım 26, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 26, 2012 Şunu da bu konuya sıkıştırıvereyim. Yürü bre yalan dünya Sana konan göçer bir gün İnsan bir ekine misal Seni eken biçer bir gün Ağalar içmesi hoştur O da züğürtlere güçtür Can kafeste duran kuştur Elbet uçar gider bir gün Aşıklar der ki n'olacak Bu dünya mamur olacak Haleb'i Osmanlı alacak Dağı taşa katar bir gün Yerimi serin bucağa Suyumu koyun ocağa Kafamı alin kucağa Garip anam ağlar bir gün Yer yüzünde yeşil yaprak Yer altında kefen yırtmak Yastığımız kara toprak O da bizi atar bir gün Bindirirler cansız ata İndirirler tuta tuta Var dünyadan yol ahrete Yelgin gider salın bir gün Karac'oğlan der nasıma Çok işler gelir başıma Mezarımın baş taşına Baykuş konar öter bir gün Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Eylül 6, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 6, 2014 Ben dost için ağlar isem, gözüm yaşını kim sile? Ya bunca ah-u zâr ile bu gözyaşı becid gele. Ey yârenler, ey kardaşlar, kime diyem ahvâlimi? Ya şu benim bu derdimin dermânını kim ne bile? Âlem derman olur ise, sensiz derman olmayısar, Sensiz derman nice ola? Çün gönülde dost sevile. Ölüp sine girer isem, etim tenim çürümeye, Ayrılmayam sevdiğimden çün giderim sevgi ile. Ahd-ı sâbık denilmeden, henüz elest buyrulmadan, O ben idim, ben o idi, şimdi nicesi kesile. Yârenlerim der ki bana, seni niçin göremedik, Firkate düştü sûretim bir menzilden bir menzile. O dost ile benim işim, ölüp dahı bitmeyiser, Ben nice ola kim bite çün gönülde dost sevile. Yarın mahşer kopacağız, kamu kul nefsim deyiser, Ben Yunus'u hiç anmayam, Tapduğ'u getirem dile. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.