Jump to content

Rekabet üzerine.

KaTiLxPiRe

Önerilen Mesajlar

Size kendi felsefe eğitimimde karşılaştığım rekabet konusunda,karşılaştığım soruları sunuyorum;

1-Eğitim nasıl olmalıdır?(Kime-ne öğretilmeli ve kim öğretmeli)

2-İnsan rekabetçi ise sebebi nedir?

3-Rekabette kazanan vardır.Kaybedenler ne olacak?

4-Sence 4236 yılında dünya nasıl bir yer olur(ciddi cevaplar verin)?O dünyada sen ne yapıyor olmak istersin?

Ben başarıyla tamamladım hatta gerçekten bir şeyler yaptığımı ilk anladığım an ''Sen bu işi yapmaya başladın'' yazısı olmuştu.

Kendi cevaplarımı vermiyorum,zaten neden vermediğimi anlamışsınızdır.

Not:Tüm sorular birbiri ile alakalı,cevap verirken 1-2-3-4 diye ayırım yaparsanız anlama açısından sıkıntı çekmeyiz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Her birey yetenekleri doğrultusunda ve sadece ona yeteneğini geliştirebilecek eğitmenler tarafından eğitilmeli. Öğrenemeyen ve öğretemeyen insanlar eğitimden uzak tutulmalı.

İnsan rekabetçi çünkü karşı tarafın üstünlüğü onu ileri taşır. Yani zaten yeneceğini veya yenileceğini bilir yenilen insan kendini geliştirmeye zorunluluk hisseder kazanmanın hazzını yaşamak için kendinden iyi gördüğü şeylerle rekabet eder kısaca ondan birşeyler öğrenmek yolundadır.

Hayal kırıklığı azmettiricidir onlarda başkalarının üstünde bu kazanmanın hazzını yaşayıp yenildiklerine kafa tutabilirler.

4000 yılında dünya diye bir yer olmayacak bana göre yada yok olmanın eşiğinden dönüp tüketicilikten üretici olma yolunda olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1- Herkese yeteneğine göre ve yeteri kadar.

2-Bazı konularda doğuştandır rekabet duygusu. Fakat körüklenmiş rekabet duygusu, bireye de, insanlığa da zarar veriyor. Sadece mutsuzluk sebebi oluyor.

3-Rekabet asgari düzeye inerse, kaybedenler de sayıca az olur; ve bu gün olduğu kadar, mutsuz olmazlar.

4-Eğer dünya yok olmazsa, bilim, bugün aklımıza hiç gelmeyen bir şekle dönüşür. Yaşanılır bir yer olabilmesi, iyiliğin mi, kötülüğün mü hakim olacağına bağlıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1.Kişinin neye eğilimi varsa veya yeteneği, o konuda eğitim verilmelidir ve o alanlarla ilgilenen hocalar vermelidir.

2.Rekabetinin sebebi o alanın en iyisi olmak için olabilir.Her bölümde vardır, derler ya şu bölümün en iyisi bilmem kimdir diye onun gibi..

3.Kaybedenler de kazananlara ayak uyduracaktır daha çok hırslanıp daha çok çalışacaklardır.

4.Uçan arabaların olduğu,insanların ışınlandığı,her yapının gökdelen gibi olduğu,her işleri robotların yaptığı bir yer olarak düşündüm.Ve ben her gün bir yere ışınlanmak, her yeri ve her şeyi keşfetmek isterdim.Uzakta olan sevdiklerimin yanına 2 dk lığına ışınlanmak da dahil :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...