Jump to content

Nasa'dan açıklama


Guest AnunnaKi

Önerilen Mesajlar

NASA, başka gezegenlerin florasının rengarenk, sarı, kırmızı, pembe bitkileri olabileceğini bildirdi.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR

Güncelleme: 21:12 TSİ 11 Nisan 2007 Çarşamba

ANKARA - HG Wells’in 100 yıl önce yazdığı “Dünyalar Savaşı”ndaki kırmızı Mars bitki örtüsü kurgusunu doğrular nitelikteki araştırma, California’daki Sanal Gezegen Laboratuvarı Teknoloji Enstitüsü’nde yapıldı.

Yabancı gezegenlerdeki doğanın renginin, gezegenin yörüngesinde döndüğü yıldızın ve atmosferinin bileşenlerine bağlı olacağını belirten araştırmacılar, Sanal Gezegen Laboratuvarı’nda, diğer gezegenlerin bitkilerinin nasıl olabileceğini tahmin eden bilgisayar canlandırmaları yaptılar.

 

Araştırmanın başındaki NASA’nın Goddard Uzay Araştırmaları Enstitüsü’nden Dr Nancy King, başka gezegenlerde fotosentezin renginin sarı, turuncu hatta kırmızı bile olabileceğini belirterek, “Mavi olacağını sanmıyorum ve tabii dünyamızdaki gibi yeşil olması da olanak dahilinde” dedi.

 

Araştırmalarını Astrobiology dergisinde yayımlanan bilim insanları, bu bulguların Dünya’dan ışık yıllarınca uzaktaki gezegenlerde yaşam arayışına yardımcı olabileceğini belirttiler.

 

Sanal Gezegen Laboratuvarı’nın baş bilimcisi Dr Vikki Meadows da, bir zamanlar diğer yıldızlar etrafındaki gezegenlerin seyrek olduğunu düşündüklerini, ancak teleskoplar geliştikçe daha fazla büyük gezegen bulduklarını belirterek, “Demek ki Dünya boyutunda çok sayıda gezegen olmadığını düşünmenin anlamı yok” dedi.

 

Dr Meadows, “Belki bizimki gibisini bulamayız, ancak Dünya benzeri gezegenlerde yaygın şekilde bakteriyel yaşam olabilir. Eğer yaşamın var olması için gerekli çevre varsa, bu koşullarda yaşamın ortaya çıkabileceğini düşünebiliriz” diye konuştu.

 

 

 

NTVMSNBC'den alıntı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hmm ilginç güsel paylaşım saol ama böylece her yeşil fotosentez yapar olayının namı yere düşer :D

 

Tam olarak öyle değil. Dünya üzerinde de aynı renklerde bitkiler var, üretilen kırmızı/turuncu renk pigmentleri yaprak üzerinde birikerek zararlı güneş ışınlarına karşı filtre uyguluyor, bu sırada da fotosentezi sağlayan yeşil hücreler maskeleniyor. Bir nevi yeşil renk, alt dokuda gizlenmiş oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...