Jump to content

Gerçekle Hayali Karıştırmak ?

Önerilen Mesajlar

Oluşturma zamanı:

Arkadaşlar ne zamandır düşündüğüm bir soru var. Bunu sizinle paylaşmak isterim:

5 duyu organınızın hiçbiri olmasaydı gerçek ile hayali(veya rüyayı) nasıl ayırt ederdiniz ?

Yanıtlama zamanı:
Arkadaşlar ne zamandır düşündüğüm bir soru var. Bunu sizinle paylaşmak isterim:

5 duyu organınızın hiçbiri olmasaydı gerçek ile hayali(veya rüyayı) nasıl ayırt ederdiniz ?

5 duyu organımız olmasaydı, hiç birşeyi deneyimlememiş olurduk. Dolayısıyla hiçbir şeyide düşünemezdik. Zaten beynimizde evrimleşmezdi.

Yanıtlama zamanı:

Bu başlıkta o kadar felsefi şeyler çıkar ki ben bile şaşırırım .. Birde şu sorular geliyor akla duyu organlarımızın yanılma payı var mı? Duyu organlarımıza güvene bilirmiyiz? yoksa her şey yalan mı?

Yanıtlama zamanı:

Hayalde koku alma duyusu yoktur. Rüyada olduğunu ya da hayal gördüğünü sandığın anda bişeylerin kokusunu alıp alamadığını test edebilirsin. Ben bu şekilde lucid rüyaya geçiyorum mesela.

Yanıtlama zamanı:

Duyu organlarımızın algıladıgı gerçekle asıl gerçek aynı mı acaba, yada gerçegin asıl anlamı ve benligi ne ? Belkide her insanın asıl gerçege yaklaştıgı bakış açısı farklıdır?

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...