tola Oluşturma zamanı: Ocak 21, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 21, 2013 Arkadaşlar aranızda illa ki Solak olanlar vardır .Ben 3.sınıftan sonra sol elimle yazmaya başladım.Ve genelde yürürken sola doğru kayarak yürüyorum yada sol elimle yemek yiyorum vs.bildiğiniz üzere sol tarafımı kullanıyorum hep.Bunun açıklaması nedir? Yada diğer çoğu insanlar sağ tarafını kullanırken neden bazıları Sol tarafına daha yatkındır? Beynin sağ lobunu daha iyi kullandıkları söylenir doğru mudur? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MikroNova Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2013 Uzman değilim ama beyin alışmayı seven bir organ. Keşfediyor, öğreniyor, ezberliyor, alışıyor. Bence birşey çok tekrarlanırsa beyin alışabilir, ben sürekli sol elimi kullansam sol elle yazabilirim mesela (belki). Ama benim de bir bilgim yok bunda. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lee Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2013 Kullanılan organlar gelişir, kullanılmayanlar körelir. Lamarck'ın evrim teorisi hakkındaki düşüncelerinden buraya nasıl geldin dersen baya geldim işte çok alakalı.. Hangisini kullanırsan o gelişir. Şuan mesela sağ elini kullanmaya başlasan belirli bir süre sonra zorluk çekmeyeceğini görürsün. Benim annem mesela solak, sol elle yazar ama makası sağ eliyle tutar. Veya aynı şekilde solak olduğu halde sağ elini kullananların gitarını çalanlar da var hangisine alışırsan öyle gider bunda anormallik yok açıklaması da bu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hypnotize Yanıtlama zamanı: Ocak 25, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 25, 2013 Annem solak ama anneannem onu alıştırdığı için sağ eliyle yazıyor. Ben solağım herşeyimi solumla yapıyorum makasla kesmek dışında.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Quincy Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2013 Ben de doğuştan solağım. Solak olmak ayrıcalıktır yahu Yürürken sola doğru kayman ilginçmiş, bunun solak olmayla alakası olduğunu sanmıyorum. Ortopedik bir problem olabilir Solaklar beyninin sağ lobunu diğer insanlardan daha aktif kullanırlar ve bilinen en ünlü bilim adamları ve ressamların çoğu solaktır. Sağlaklara göre daha kısa ömürlü oldukları söylenir, özellikle de solakların %40'ı sağlaklar için yapılmış eşyaları kullanmaya çalışırken ölüyormuş Sporda üstünlük sağlar, toplumda ilgi çekmeleri kolaydır, hayatı boyunca sürekli "aa sen solak mıydıın" diye şaşkın bi ifadeyle soru soran ve bunu öğrendikten sonra uzaylı gibi bakan insanlara maruz kalırlar, daha zekidirler vs. vs. Solak olmayı seviyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
youngwarlock Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2013 Ben de doğuştan solağım. Solak olmak ayrıcalıktır yahu Yürürken sola doğru kayman ilginçmiş, bunun solak olmayla alakası olduğunu sanmıyorum. Ortopedik bir problem olabilir Solaklar beyninin sağ lobunu diğer insanlardan daha aktif kullanırlar ve bilinen en ünlü bilim adamları ve ressamların çoğu solaktır. Sağlaklara göre daha kısa ömürlü oldukları söylenir, özellikle de solakların %40'ı sağlaklar için yapılmış eşyaları kullanmaya çalışırken ölüyormuş Sporda üstünlük sağlar, toplumda ilgi çekmeleri kolaydır, hayatı boyunca sürekli "aa sen solak mıydıın" diye şaşkın bi ifadeyle soru soran ve bunu öğrendikten sonra uzaylı gibi bakan insanlara maruz kalırlar, daha zekidirler vs. vs. Solak olmayı seviyorum Bende solağım ama sağ elimide kullanabiliyorum bu bize nasıl farklılıklar sağlıyor peki sağlaklara göre ki Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fiend96 Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2013 Bende solağım sıkıntı yaşamıyayım satın alırken diye sağlaklar gibi müzik aleti çalmayı öreniyorum beynin iki tarafınında çalıştıran egzersizlerin büyük çoğunluğunu yapıyorum ( bir elinle daire diğeriyle üçgen çizmek gibi ) ama bana sorarsanız doğduğunuzda nasılsanız osunuzdur sağ, sol olarak. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tola Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2013 Ben sürekli sağ elimlede yazmaya çalışıyorum beynin iki lobu arasındaki bağ güçlensin diye.Ama yemek yerken sağı kullanamıyorum tutamıyorum kaşığı.Yürürken hep sola kayıyorum.Hatta arkadaşlar espiri yapıyorlar kız düz yürüsene diye alkol testinde çizgi ile kontrol yapsalar yürü deseler sola gidersin sarhoş sanarlar diyorlar:)) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
landrevsev Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2013 ilginç bi şekilde ben her iki elimlede yazabilyorum arasında bi fark olmuyo her ikisiylede yazıyorum canım nasıl isterse böyle olan vamı başka yoksa tek ben miyim ??? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Quincy Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2013 Bende solağım ama sağ elimide kullanabiliyorum bu bize nasıl farklılıklar sağlıyor peki sağlaklara göre ki ne gibi farklılıkları olduğunu söyledim zaten. En basitinden ben solağım dersin, sonra çekilirsin kenara, insanların hayranlık ve şaşkınlık dolu bakışlarını izlersin Sanki uzaylıyız haa Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SecretFairy Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2013 Solak olmak bana göre de hep ayrıcalıklı gibi gelmiştir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
efIatun Yanıtlama zamanı: Temmuz 4, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 4, 2013 anladığım kadarıyla senin beyninin sağ tarafı sola göre aşırı gelişmiş, yani duygusallık yaratıcılık ağır basıyor. Düzen ve doğru karar verme düşük, tavsiyem kitap okuman sol lobu en çok geliştiren yöntemdir. Sağ el ile yazı yazmakta geliştirir ama fazla değil.(istersen daha tavsiye verebilirim) Benim şuan yaptığım ise tam tersi resim ile ugrasıyorum istediğim çizimi yapabilmek için sağ lobu güçlendiriyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Heretik Yanıtlama zamanı: Temmuz 20, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 20, 2013 Ben de solağım, ve iyi ki de öyleyim. Çünkü çevremdeki insanlar(akrabalarım da dahil) solak olmayı çok acayip bir şeymiş gibi buluyor, hem şaşırıyorum hem de içten içe gülüyorum küçük de olsa bir farklılık yaratıyor diye. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Balcan Yanıtlama zamanı: Temmuz 20, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 20, 2013 Solak olmanın hem iyi hem kötü yanları var. Günlük işleri yaparken kullanılan aletlerin çoğu sağlaklara göre yapılmış olduğu için bu konuda solaklar büyük sıkıntı yaşıyor ama sadece solaklar için yapılmış her türlü kullanıma göre alet vb eşyalar satan marketler var diye duymuştum. Diğer yandan solak olmanın en güzel yanı birçok spor dalında tahmin edemiceğin kadar avantaj sağlaması, özellikle dövüş sporlarında solak rakiplerden korkulur çünkü karşınıza gelenlerin çoğu sağlak rakipler ve aynı tarzda dövüşüyorlar fakat solak geldiğinde siz ters gard alıp alışık olmadığınız bir savunma ve saldırı uygulamak zorunda kalıyorsunuz Muhammed Ali solaktı, Tenisten örnek vermek gerekirse Rafael Nadal solak, basketboldan örnek vericektim aklıma kimse gelmedi ama lise dönemim boyunca oynadım ve kesinlikle solak olmak basketbolda da çok büyük avantaj saglıyor. Bana kalırsa araştırıp bir spor dalıyla uğraşmanı tavsiye ederim masa tenisi oynayabilirsin mesela hem zevkli hemde kız olduğun için basketbol veya dövüş sporlarına göre daha rahat yaparsın. Bu arada aşağıdaki sitelerden solaklar için tasarlanmış ürünler sipariş edilebiliyormuş alıntı yaptım bir yerden belki işine yarar. http:// thelefthand.com/ Lefthanded - Left Handed Products - Large Selection! The Left Handed Liberation Society RU- Lefthanded Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MZ1vdnW0mtQ Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2018 Arkadaşlar aranızda illa ki Solak olanlar vardır .Ben 3.sınıftan sonra sol elimle yazmaya başladım.Ve genelde yürürken sola doğru kayarak yürüyorum yada sol elimle yemek yiyorum vs.bildiğiniz üzere sol tarafımı kullanıyorum hep.Bunun açıklaması nedir? Yada diğer çoğu insanlar sağ tarafını kullanırken neden bazıları Sol tarafına daha yatkındır? Beynin sağ lobunu daha iyi kullandıkları söylenir doğru mudur? Neden üçüncü sınıftan sonra? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
FORNEUS Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2018 frikik vuruşu yaparken , futbol da mumla aranan futbolcu olmaya yarar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
miko1634 Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2018 Ben genel itibariyle sağlağım ama futbolda ve bilek güreşinde solağım sebebi nedir ki? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
electronicalev Yanıtlama zamanı: Haziran 14, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 14, 2018 Annemler, özellikle babaannem falan çok alistırmaya çalıştı küçükken sağ elimi kullandırmaya, her nasılsa olmadı inat ettim ve ssolakligimi korudum Çok çok çok seviyorum solak olmayı, iyi ki böyleyim xd Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.