spatha11 Oluşturma zamanı: Ocak 23, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 23, 2013 sveç Silahlı Kuvvetler Çevirmenlik Akademisinde silahlı kuvvetlere yeni katılan askerlere çok hızlı bir şekilde yabancı dil öğretiliyor. Bu durum bir grup araştırmacıya, bir dil çok kısa sürede öğrenildiği zaman beyne neler olduğuna dair araştırma yapabilmek için eşsiz bir fırsat sundu. İsveç Silahlı Kuvvetler Çevirmenlik Akademisinde dil öğrenmeye yatkın gençler, 13 aylık bir sürede tek kelimesini bile bilmedikleri Arapça,Rusça ya da Farsça gibi bir dili akıcı bir şekilde konuşabilir hale geliyor.Genç askerler haftada yedi gün sabahtan akşama kadar çalışarak hiçbir dil kursunda rastlanmayan bir hızda dil öğreniyor. Araştırmacılar Umeâ Üniversitesinden, yine çok sıkı çalışan ancak yabancı dil öğrenmekte olmayan tıp ve bilişsel bilimler öğrencilerini kontrol grubu olarak kullandı. Her iki gruptaki kişiler, üç aylık yoğun bir çalışma döneminin başında ve sonunda MRI taramasına girdi. Tarama sonuçları, kontrol grubundakilerin beyin yapısı aynı kalırken dil öğrencilerinde beynin belirli bölgelerinin büyüdüğünü gösterdi. Büyüyen kısımlar beynin yeni şeyleri öğrenmede ve yön bulmada etkili, derinlerdeki bir bölgesi olan hipokampüs ile serebral korteksteki üç bölgeydi. İsveç’teki Lund Üniversitesinden psikolog Johan Mârtensson, öğrencinin ne kadar iyi performans gösterdiğine ve dersi takip edebilmek için ne kadar çaba göstermesi gerektiğine bağlı olarak, beynin farklı bölgelerinin farklı ölçülerde büyümesini şaşırtıcı bulduklarını belirtti. Hipokampüsü ve serebral korteksinin dil öğrenmeyle ilgili kısımları daha fazla büyüyen öğrencilerin dil becerisi daha yüksekti.Öğrenmek için daha fazla çaba harcaması gereken öğrencilerdeyse beynin daha fazla büyüyen kısmı serebral korteksin motor bölgesi oldu. Dolayısıyla beynin değişikliğe uğrayan bölümleri kişinin bir dili ne kadar kolay öğrendiğiyle ilişkili ve büyüme performansa bağlı olarak farklılık gösteriyor. Daha önce yapılan araştırmalar, iki ya da daha fazla anadili olan gruplarda Alzheimer hastalığının daha geç yaşlarda ortaya çıktığını göstermişti. Mârtensson’a göre her ne kadar iki anadile sahip olmayı üç aylık yoğun dil öğrenimiyle karşılaştıramasak da bu bulgular dil öğrenmenin beyin gelişimi için olumlu olduğunu düşündürüyor Kaynak Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sirens Yanıtlama zamanı: Ocak 23, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 23, 2013 O.o ohanzenza. Paylaşım için teşekkürler ve O.o dil bölümü öğrencisiyim .s Koca kafa olmak istemiyorum yarın okuldan kaydımı aldıracam Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
spatha11 Yanıtlama zamanı: Ocak 23, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 23, 2013 Aafedersiniz ama konuyu okudunuz mu ? lütfen dikkatli bir şekilde tekrar okuyunuz çünkü orada başka bir şeyden söz edilmekte Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sirens Yanıtlama zamanı: Ocak 23, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 23, 2013 Evet okudum :/ esprik denilen bişi var arkaaşım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
spatha11 Yanıtlama zamanı: Ocak 23, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 23, 2013 Pekii .... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tola Yanıtlama zamanı: Ocak 23, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 23, 2013 Baya bir büyümüş sizinki de espiriye dönmüş sonra:) Ondan böyle mükemmel çokkkk komik espiriler yapabiliyorsunuz. Güldüm yahu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ptahba Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 Benden size küçük bir öneri, bilim insanları beynin öğrenme kapasitesini ve beynin kendisini diri tutmak için çok güzel bir egzersiz önerirler. Hani nasıl vücudu sağlıklı tutmak için en azından yürüyüş yapın derler işte onun gibi hergün yeni birşey öğrenin. Ne kadar basit olduğunun bir önemi yok ne biliyim mesela bugün nasıl makarna yapıldığını öğrenin yarın sallıyorum sineklerin kanatlarını saniyede kaç kere çırptıklarını gibi. Bu egzersiz beynimizdeki nöronların yeni bağlar kurmalarını ve bu sayede formda kalmalarını sağlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
spatha11 Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 Benden size küçük bir öneri, bilim insanları beynin öğrenme kapasitesini ve beynin kendisini diri tutmak için çok güzel bir egzersiz önerirler. Hani nasıl vücudu sağlıklı tutmak için en azından yürüyüş yapın derler işte onun gibi hergün yeni birşey öğrenin. Ne kadar basit olduğunun bir önemi yok ne biliyim mesela bugün nasıl makarna yapıldığını öğrenin yarın sallıyorum sineklerin kanatlarını saniyede kaç kere çırptıklarını gibi. Bu egzersiz beynimizdeki nöronların yeni bağlar kurmalarını ve bu sayede formda kalmalarını sağlar. evet çok iyi bir öneri bunu özellikle dil bölümünde okuyan öğrenciler yapmalı ama her gün farklı bir kelime öğrenerek ve bu öğrendikleri kelimeyi ezberleyerek Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sirens Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 Dil bölümünde okumak öldürücü dostum. Hergün değil bir kelime on kelime öğreniyorum. üstelik hepsi farklı dillerde .s .s .s .s Şimdi benim beynim dinç diyosunuz? Taaammmmaaaammm öyle olsun. bu arada Sinekler kaç kez çırpıyomuş merak ettim Not: Makarna öğrenci evinin vazgeçilmezidir -,- .s .s Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ptahba Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 saniyede 200 kere saatte 7,5 km. hıza ulaşabilir eğer birşeyden kaçıyorsa kanat çırpma hızı saniyede 250 kereye kadar çıkıabiliyor. Çok acayip, hatta asla unutmam okuduğum örnekte sinekler ile uçakları karşılaştıabilmemiz için öncelikle uçakların iniş takımları ile sırtlarını kaşıyabilmeleri gerekir yazıyordu hahahahaha Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sphynxinator Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 Tamam o zaman ben çok akıllı olucam. Japoncada 2000 tane karakter var, hepsinin çizimini ve anlamını öğrenmek zorundayım. Sinekler ile ilgili bu değerli bilgi için teşekkürler ptahba. Beynimin geliştiğini hissettim. Şaka maka ben çok zor kitap okuyorum, demek ki yeni bi şey öğrenmediğim için falanmış. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sirens Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 :D Peki sinek kuşunu bilir misiniz? ben de Benjamin Button'da izlemiştim Benjamin dedim de aklıma geldi. Acaba onun prapsikolojik bi açıklaması var mı aSdşldsfas :SAÇD: : Şakaydı -,- Belki bi cadı annesini lanetlemiştir :salkfmsadlşk :SD :D Ya da saati :ASöd şdfmsdaklfsa: :D:D D Yine delirdim -,- Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sphynxinator Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 Arı kuşu çok şeker oluyor. Eskiden bizim burada vardı ama artık yok. Neyse konuyu dağıtıcam susuyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Khuizo Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 Bende niye koca kafalıyım diyorum Balkan dillerinin baskısı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
qbatman Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 Şimdi, fransız dili ve edebiyatı öğrencisi olarak, seneye yan dil almanca alsaamm... 3. sınıfta 2. yan dil olarak ispanyolca alsam, üniversite bitince rus dili ve edebiyatı okusam.. ordan da azerice ve özbekçe yan dillerini alsaam... koca kafa mı olacağım ben şimdi? üniversite bitince ikinci bir üniversite okumak istiyodum gene dil üzerine. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
izmirim Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 dil öğrencisi olmak çok isterdim..bir dil bir insan sonuçta..şaka bir tarafa dil öğrenmek dünyamızı genişletir..doğrusu birçok dil öğrenmeden bu dünyadan ayrılmak istemem:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
qbatman Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 dil öğrencisi olmak çok isterdim..bir dil bir insan sonuçta..şaka bir tarafa dil öğrenmek dünyamızı genişletir..doğrusu birçok dil öğrenmeden bu dünyadan ayrılmak istemem:) valla o biraz kafa basmasıyla ilgili birşey. ben ingilizceyi "yapı meslek lisesi"nde öğrendim. ve ona rağmen kendimi geliştirebildim. ama bana de ki "2/3+3/2=?" sana bunun cevabını veremem. sayısala hiç kafam basmaz yani Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
izmirim Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 valla o biraz kafa basmasıyla ilgili birşey. ben ingilizceyi "yapı meslek lisesi"nde öğrendim. ve ona rağmen kendimi geliştirebildim. ama bana de ki "2/3+3/2=?" sana bunun cevabını veremem. sayısala hiç kafam basmaz yani haklısın..ilgi meselesı sevmek..yuzde 50 si ıstemek sevmek yanı..unıde tek AA dersım ıng ıdı dusun Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
qbatman Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2013 haklısın..ilgi meselesı sevmek..yuzde 50 si ıstemek sevmek yanı..unıde tek AA dersım ıng ıdı dusun benim de lisedeyken 5 gelen tek dersim ingilizceydi (atölye dersleri hariç) matematik dersim asla 55in üzerine çıkmazdı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
darkqueen33 Yanıtlama zamanı: Şubat 2, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 2, 2013 çok ilgin paylaşım için teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.