Şaman Oluşturma zamanı: Haziran 30, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Haziran 30, 2007 VİŞNE LİKÖRÜ Malzemesi 1 kg vişne 300 g toz şeker 300 g etil alkol 2 lt içme suyu 1 adet çubuk tarçın 1 adet muskat 4-5 adet karanfil 4-5 adet kakule 1 g amber Yapılışı Vişne iyice yıkanır. Saplarıyla birlikte cam bir kavanoza konur. Alkol ve baharatlar ilave edilir. Şeker, sıcak suda eritilerek kavanoza ilave edilir ve ağzı sıkıca kapatılır. Güneş ve ışık almayan bir yerde 2,5 ay saklanır. Açılacağı zaman üzerine 1 kadeh kaliteli konyak ilave edilir. BÖĞÜRTLEN LİKÖRÜ Malzemesi 1 kg böğürtlen 300 g toz şeker 300 g etil alkol 2 lt içme suyu 1 adet çubuk tarçın 1 adet muskat 4-5 adet karanfil 4-5 adet kakule 1 g amber Yapılışı Böğürtlen iyice ayıklanır ve yıkanır. Cam bir kavanoza konur. Alkol ve baharatlar ilave edilir. Şeker, sıcak suda eritilerek kavanoza ilave edilir ve ağzı sıkıca kapatılır. Güneş ve ışık almayan bir yerde 2,5 ay saklanır. Açılacağı zaman üzerine 1 kadeh kaliteli konyak ilave edilir. AHUDUDU LİKÖRÜ Malzemesi 1 kg ahududu 300 g toz şeker 300 g etil alkol 2 lt içme suyu 1 adet çubuk tarçın 1 adet muskat 4-5 adet karanfil 4-5 adet kakule 1 g amber Yapılışı Ahududu iyice yıkanır. Saplarıyla birlikte cam bir kavanoza konur. Alkol ve baharatlar ilave edilir. Şeker, sıcak suda eritilerek kavanoza ilave edilir ve ağzı sıkıca kapatılır. Güneş ve ışık almayan bir yerde 2,5 ay saklanır. Açılacağı zaman üzerine 1 kadeh kaliteli konyak ilave edilir. KIZILCIK LİKÖRÜ Malzemesi 1 kg kızılcık 300 g toz şeker 300 g etil alkol 2 lt içme suyu 1 adet çubuk tarçın 1 adet muskat 4-5 adet karanfil 4-5 adet kakule 1 g amber Yapılışı Kızılcıklar iyice yıkanır ve cam bir kavanoza konur. Alkol ve baharatlar ilave edilir. Şeker, sıcak suda eritilerek kavanoza ilave edilir ve ağzı sıkıca kapatılır. Güneş ve ışık almayan bir yerde 2,5 ay saklanır. Açılacağı zaman üzerine 1 kadeh kaliteli konyak ilave edilir. SÜT LİKÖRÜ Malzemesi 1 kg pastörize süt yarım kilo toz şeker 1 adet çubuk vanilya 1 avuç rende hindistan cevizi 300 g alkol Yapılışı Tüm malzeme, cam bir kavanoza konur, mutfaktave oda sıcaklığında saklanır. Kavanoz, kapağı açılmadan hergün altüst edilir. 20 gün sonra likör, içilmeye hazır hale gelir. ÇİLEK LİKÖRÜ MALZEMELER 5 su bardağı cin 1/2 kg çilek 3/4 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı hindistancevizi rendesi HAZIRLANIŞI Çilekleri ezip bir kaba koyun. Üzerine cini döküp, karıştırın. Şeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip iyice karıştırmaya devam edin. Bu karışımı bir kavanoza koyup, kavanozun kapağını kapatın. Karışımı sıcak bir ortamda yaklaşık iki ay dinlendirin. Daha sonra kavanozun kapağını açtığınızda içindeki karışımı ince bir tülbet vasıtası ile süzün. Tülbetin üzerinde kalan atıp, likörü diğer bir kavanoza aktarın. KEKİK LİKÖRÜ Malzemeler 1/3 cup limon kabuğu rendesi 3 Çorba kaşığı kekik 2 Çorba kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı küçük hindistan cevizi rendesi 1 çorba kaşığı kişniş tohumu 2 adet karanfil 1 adet vanilya (bean) 1 cup votka 7 ½ cup şeker ½ cup su Hazırlanış 1. limon kabuğu ve baharatı alkol içinde 1 hafta marine edin. 2. şeker ve su ile bir şurup hazırlayıp alkollü karışıma ilave edin ve 1 hafta daha bekletin 3. süzün ve şişeleyin. -------------------- KAHVE LİKÖRÜ MALZEMELER Bir şise votka 250 Gr. çekilmiş kahve HAZIRLANIŞI Votka içine 250 gr. kahve ilave edilir ve bu karışım bir kavanoz içinde fermantasyona bırakılır. Değişik aralıklarla kahvenin aromasının votka içine geçmesi için çalkalanır. Yaklaşık 10 gün sonra karışım likör kıvamında içime hazır olur. İçilmeden önce bir süzgeç kağıdı veya evde kolayca bulunabilen tülbent yardımıyla süzüldükten sonra tüketilebilir. İçimi gayet rahat ve hoştur. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Şaman Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 yaa hiç likör seven yok mu boşuna mı yazdım:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
danny Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 likör mu pek sevmeme ama bulursamda kacırmam ozellıkle turk kahcesı ıle bolca tuketıp bı ara tıksınır gıbı oldugum ıckı elıne saglık sarap yapımına benzıyo Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
009 neslihan Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 ben hiç içmedim bugüne kadar:D ama parmaklarına sağlık yorulmuşundur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Şaman Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 şarap yapmayı hiç denemedim onun için fıçı gerekiyormuş:Dteşekkür ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon-ex Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 Bir likör sevmez olarak kınıyorum başlığı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nora Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 Yazdırıp duruyordun bana ikide bir kaybediyordum.. iyi oldu böyle sitede elimizin altında:p Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Şaman Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 rimmon aşk olsun süt likörü harikaymış diyen kimdi:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon-ex Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 Canım çamur at iz kalsın mantığıŞimdi benim de tekila yada whiskey tarifi filan yayınlamam gerekicek sana misilleme olarak Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
heRnan coRtes Yanıtlama zamanı: Eylül 21, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 21, 2007 harbiden ya likör tiksindiriyo insanı wiski falan daha güzel olur şarap bira rakı da olabilir -------------------- uçtummu ne Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Eylül 21, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 21, 2007 hiç likör içmedim ama şarap, şampanya ve biranın tadlarını hiç sevmedim yalnız rakı güzel geldi ama onu da tam manasıyla içmedim. Likör hoşuma gider gibi geliyor çay likörü var mı_?? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
belfalas Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 2007 ellerine sağlık şaman...bende kahve likörü tarifini veriyim: malzemeler: 1 şişe votka 250 gram çekilmiş kahve votka içine 250 gram kahve ilave edilir ve bu karışım hava almayacak bir şeklde bir kavanozda fermantasyona bırakılır. değişik aralıklarla kahvenin aromasının votkaya karışması için çalkalanır. yaklaşık 10 gün sonra likör kıvamında içilmeye hazır olur. içilmeden önce süzgeç kağıdı yada tülbent yardımıyla süzülür. ve iyi bir dostla karşılıklı içilir:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Şaman Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 2007 ahh ahh olsa da içsek:Dtöbe töbe ramazandı değil mi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
belfalas Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 2007 : eskişehre gelirsen içeriz be abi:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Şaman Yanıtlama zamanı: Ekim 13, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 13, 2007 bir dahakine inşallah meze tariflerini vercem:Dmezesiz içmek olmaz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.