Jump to content

Likörler


Şaman

Önerilen Mesajlar

VİŞNE LİKÖRÜ

 

 

Malzemesi

1 kg vişne

300 g toz şeker

300 g etil alkol

2 lt içme suyu

1 adet çubuk tarçın

1 adet muskat

4-5 adet karanfil

4-5 adet kakule

1 g amber

Yapılışı

Vişne iyice yıkanır. Saplarıyla birlikte cam bir kavanoza konur. Alkol ve baharatlar ilave edilir. Şeker, sıcak suda eritilerek kavanoza ilave edilir ve ağzı sıkıca kapatılır. Güneş ve ışık almayan bir yerde 2,5 ay saklanır. Açılacağı zaman üzerine 1 kadeh kaliteli konyak ilave edilir.

BÖĞÜRTLEN LİKÖRÜ

 

 

Malzemesi

1 kg böğürtlen

300 g toz şeker

300 g etil alkol

2 lt içme suyu

1 adet çubuk tarçın

1 adet muskat

4-5 adet karanfil

4-5 adet kakule

1 g amber

Yapılışı

Böğürtlen iyice ayıklanır ve yıkanır. Cam bir kavanoza konur. Alkol ve baharatlar ilave edilir. Şeker, sıcak suda eritilerek kavanoza ilave edilir ve ağzı sıkıca kapatılır. Güneş ve ışık almayan bir yerde 2,5 ay saklanır. Açılacağı zaman üzerine 1 kadeh kaliteli konyak ilave edilir.

AHUDUDU LİKÖRÜ

 

 

Malzemesi

1 kg ahududu

300 g toz şeker

300 g etil alkol

2 lt içme suyu

1 adet çubuk tarçın

1 adet muskat

4-5 adet karanfil

4-5 adet kakule

1 g amber

Yapılışı

Ahududu iyice yıkanır. Saplarıyla birlikte cam bir kavanoza konur. Alkol ve baharatlar ilave edilir. Şeker, sıcak suda eritilerek kavanoza ilave edilir ve ağzı sıkıca kapatılır. Güneş ve ışık almayan bir yerde 2,5 ay saklanır. Açılacağı zaman üzerine 1 kadeh kaliteli konyak ilave edilir.

KIZILCIK LİKÖRÜ

 

 

Malzemesi

1 kg kızılcık

300 g toz şeker

300 g etil alkol

2 lt içme suyu

1 adet çubuk tarçın

1 adet muskat

4-5 adet karanfil

4-5 adet kakule

1 g amber

Yapılışı

Kızılcıklar iyice yıkanır ve cam bir kavanoza konur. Alkol ve baharatlar ilave edilir. Şeker, sıcak suda eritilerek kavanoza ilave edilir ve ağzı sıkıca kapatılır. Güneş ve ışık almayan bir yerde 2,5 ay saklanır. Açılacağı zaman üzerine 1 kadeh kaliteli konyak ilave edilir.

SÜT LİKÖRÜ

 

 

Malzemesi

1 kg pastörize süt

yarım kilo toz şeker

1 adet çubuk vanilya

1 avuç rende hindistan cevizi

300 g alkol

Yapılışı Tüm malzeme, cam bir kavanoza konur, mutfaktave oda sıcaklığında saklanır. Kavanoz, kapağı açılmadan hergün altüst edilir. 20 gün sonra likör, içilmeye hazır hale gelir.

 

ÇİLEK LİKÖRÜ

 

MALZEMELER

5 su bardağı cin

1/2 kg çilek

3/4 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı hindistancevizi rendesi

HAZIRLANIŞI

Çilekleri ezip bir kaba koyun. Üzerine cini döküp, karıştırın. Şeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip iyice karıştırmaya devam edin. Bu karışımı bir kavanoza koyup, kavanozun kapağını kapatın. Karışımı sıcak bir ortamda yaklaşık iki ay dinlendirin. Daha sonra kavanozun kapağını açtığınızda içindeki karışımı ince bir tülbet vasıtası ile süzün. Tülbetin üzerinde kalan atıp, likörü diğer bir kavanoza aktarın.

 

KEKİK LİKÖRÜ

Malzemeler 1/3 cup limon kabuğu rendesi

3 Çorba kaşığı kekik

2 Çorba kaşığı tarçın

1 çorba kaşığı küçük hindistan cevizi rendesi

1 çorba kaşığı kişniş tohumu

2 adet karanfil

1 adet vanilya (bean)

1 cup votka

7 ½ cup şeker

½ cup su

 

 

 

Hazırlanış 1. limon kabuğu ve baharatı alkol içinde 1 hafta marine edin.

2. şeker ve su ile bir şurup hazırlayıp alkollü karışıma ilave edin ve 1 hafta daha bekletin

3. süzün ve şişeleyin.

--------------------

KAHVE LİKÖRÜ

MALZEMELER

Bir şise votka

250 Gr. çekilmiş kahve

 

HAZIRLANIŞI

Votka içine 250 gr. kahve ilave edilir ve bu karışım bir kavanoz içinde fermantasyona bırakılır. Değişik aralıklarla kahvenin aromasının votka içine geçmesi için çalkalanır. Yaklaşık 10 gün sonra karışım likör kıvamında içime hazır olur. İçilmeden önce bir süzgeç kağıdı veya evde kolayca bulunabilen tülbent yardımıyla süzüldükten sonra tüketilebilir. İçimi gayet rahat ve hoştur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ellerine sağlık şaman...bende kahve likörü tarifini veriyim:

malzemeler:

1 şişe votka

250 gram çekilmiş kahve

 

votka içine 250 gram kahve ilave edilir ve bu karışım hava almayacak bir şeklde bir kavanozda fermantasyona bırakılır. değişik aralıklarla kahvenin aromasının votkaya karışması için çalkalanır. yaklaşık 10 gün sonra likör kıvamında içilmeye hazır olur. içilmeden önce süzgeç kağıdı yada tülbent yardımıyla süzülür. ve iyi bir dostla karşılıklı içilir:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...