spatha11 Oluşturma zamanı: Şubat 6, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 6, 2013 (düzenlendi) Bu gün gerçekten güzel bir sabbattır . 21-22 Mart'ta kutlanır , bereket bayramı olarak bilinen bu bayramda gün ve gece dengeye gelir . Bu yüzden dengenin bayramı da denir . Genel düşünce şu olmalıdır hayatınızdaki kötü olayları ve duyguları bir kenara bırakıp temiz bir sayfa açarak geleceğe umutla bakmak gerekir . Wiccanlar ve Cadılar bu dönemde kendilerinin yenileneceklerine inanırlar . Daha fazla açıklama yapmayacağım çünkü bayramın nasıl olduğu sitede yazıyor ben ritüele geçeceğim . Gerekli malzemeler : Sarı , yeşil ve mor renkli mumlardan kullanınNergiz, çiğdem ve lalelerle altarınızı neşelendirinAltarınızda küçük kuzu i, civciv gibi hayvanların sembolleri olması iyi olur ..Küçük bir kase süt ve küçük bir kase bal veya şeker Evet malzemelerimiz bu kadar ek olarak şunu söylemek istiyorum bu ritüeli eğer dışarıda gerçekleştirebiliyorsanız dışarıda yapmanızı tavsiye ederim çünkü yeniden doğuş olacak yani ruhunuz yenilenecektir . Eğer dışarıda yapamıyorsanız pencereleriniz açın ve dışarıdaki koku içeri gelsin ve ona odaklanın ve toprak kokusu olacaktır yaşadığınız yere göre hava değişik kokacaktır . Toprağın veya çimlerin kokusunu hissedin o enerji içiniz girsin ve ona iyice odaklanın sonra çiçek ve toprağı gözünüzün önüne getirerek imaj edin sonra yeşil bir mum yakın kesinlik o an içinize büyük bir enerji dolacaktır çünkü ben bile şuan yazarken içim açıldı yaktığınız mumun ışığına odaklanın ve şunları söyleyin : yılın çarkı bir kez daha döner ve ilk bahar gün dönümü geldiğinde ışık ve karanlık eşitlenir ve toprak yenilenir toprak onun uykusunda uyanır ve yeni bir hayat başlar bir kez daha Sonra biraz bekleyin sessizliğe alışın ve sarı mumu yakın ve güneşe odaklanın ardından şu sözleri söyleyin : güneş bizim için daha yakın berabere dostane ışınları ile yeryüzüne aramıza gelir ışık ve karanlık eşit gökyüzü ışık ve sıcaklık ile doldurur güneş bizim ayklarımızın altında toprak ve onun yolundaki herkese hayat verir bunlar Ve en son olarak mor mumu yakın ve şu sözleri söyleyin bu bizim hayatımızın ilahi simgesi eğer bir tanrı ve tanrıça aramak olsun yada bir yaşam gücü ulu ve kudretli tanrı ve tanrıçam bugün bana yeni bir yaşam verin beni arındırın ve beni kutsayın ardından şu sözlerle devam edin : bahar geldi bunu için mutluyum tanrı ve tanrıçam her yerde bir fırtına serin sonbaharda bir çiçeğin minik tomurcukları yeni doğmuş bir civciv aşağı dikilmek üzere verimli alanda bize yukarı gökyüzünde ve altımızdaki yer yüzünde ve böylece bu gün hayatta olduğum için şanslıyım hoş geldin hayat hoş geldin bahar tanrı ve tanrıçam size minnettarım Çok özür dilerim eksik bir bilgi var onu unuttum yaktığınız 3 mumla belli bir süre meditasyon yapın ilk baştaki bal ve sütü karıştırın ve sunağınızın etrafına dökün eğer evde yapıyorsanız toprağa dökmenizde fayda olur .En sonda da Tanrı ve tanrıçaya şükranlarınızı sunun ve çemberi kapatın Şubat 6, 2013 spatha11 tarafından düzenlendi eksik bilgi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
redbird Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2013 Paylaşım için teşekkürler. Bu arada Kuzey Yarım Küre'de Ostara 21-22 Mart'ta kutlanır. 21 Aralık Güney Yarım Küre için olan tarihtir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
spatha11 Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2013 Paylaşım için teşekkürler. Bu arada Kuzey Yarım Küre'de Ostara 21-22 Mart'ta kutlanır. 21 Aralık Güney Yarım Küre için olan tarihtir. düzelttim bilgi için saol ama sitedeki bilgide de 21 aralık deniyordu ama neyse Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
redbird Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2013 Tarihlerin ikisi de doğru aynı zamanlar ama farklı dönemler sadece, bizim taraf Mart'ta kutluyor ama. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
spatha11 Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2013 evet biraz daha araştırdım tekrar teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
redbird Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2013 Rica ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2013 21 Aralıkta Yule kutlanır kuzey yarım kürede... Bu tarihler önemli =) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
spatha11 Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2013 evet sanırsam aklım karıştı o sırada neyse ki düzelttim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dottore Yanıtlama zamanı: Mart 21, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 21, 2015 Oestara Kutlu Olsunnn!!! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Witch Of Rain Yanıtlama zamanı: Mart 21, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 21, 2015 Ne biçim paganım bilmiyorum ama, baharı ve yazı hiç sevmediğim için Ostara'yı kutlamayı da pek tercih etmem ben. Dört mevsim Sonbahar olsun diyenlerdenim. Yine de; Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
WiKhan Yanıtlama zamanı: Mart 22, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 22, 2015 Ostara kutlu olsun! Artemis ve Apollon yüreğimize bahar kokularını getirsin! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.