sirius Oluşturma zamanı: Şubat 7, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 7, 2013 İlk olarak şu unutulmamalıdır ki bilhassa başlangıçta tek book of shadows'unuz olmaz. Büyülerinizi, ritüelleri yazdığınız, spelleri, gelenekleri ve deneyimlerinizi yazdığınız ayrı ayrı küçük defterlere sahip olursunuz ki bunların hepside BOS'tur. Zamanla bunları derleyerek tek büyük bir gölgeler kitabı haline getirirsiniz. Yine de aşağıdaki listeye göre araştırma yapıp, kendi gölgeler kitabınızın taslağını oluşturabilirsiniz. Gölgeler kitabı tamamen size ait olduğu için istediğiniz gibi başlıkları düzenleyebilirsiniz. Tamamen size kalmış. Satın alacağınız defter büyük olmalı ve muhakkak çizgisiz olmalıdır. Kapağı renkli veya resimli değil düz tercih edilmelidir. İlla deri ile kaplatmanıza gerek yok veya aşırı süslemelere... Ama istiyorsanız kendinizde defterinizi uygun kağıtları alarak dericilerinde yardımıyla yaptırabilirsiniz. Önemli olan dış kapağından çok içeriğidir bunu unutmayın. Ayrıca deri halde çeşitli yerlerde günlük diye defterler satılıyor o defterlerden satın alabilirsiniz. Ben burada genel olarak içeriği nasıl düzenleyebileceğinize değineceğim. Bu taslak size bir fikir verecektir Julia vegan’ın yazını çevirerek aktarıyorum. Sirius Gölgeler Kitabınızın Bölümleri için İpuçları Bölüm 1: Giriş ve Kurallar -Kitap Kutsaması -Davranış Kuralları -Cadının Kuralları -Üç kat yasası -Wiccan Rede (Uzun form) (Başka etik kurallar ve hoşunuza giden mit ve şiirler) Bölüm 2- Başlangıçlar -Ritüelin açılışı -Çember nasıl oluşturulur -Altar'ın kurulması -Ritüelin Kapanışı -Aletlerin Liste ve Kutsama ayini -Mumlar -Kristaller -Taşlar Bölüm 3- İleri Seviye -Wiccan-Cadı sembollerinin listesi -Wiccan stenografileri, kestirmeleri ve anlamları -Ay fazları -Karşılıklar -Elementler Bölüm 4-Kişisel -Dualar -İnvokasyonlar -Şarkılar -İlahiler -Şiirler Bölüm 5- Ritüeller -Ritüel Nasıl yazılır -Sabbatlar -Esbatlar -El bağlama seremoisi -vb. diğerleri Bölüm 6 - Büyüler -Aşk büyüleri -Bağlama büyüleri -Büyüleme -Lanetleme -Şifa -Korunma -Cazibe -vb.. Bölüm 7 - Tarifler -Ritüel Gıdaları -Çaylar -Banyo tuzları -Tütsüler -Yağlar Bölüm 8 - Zanaatlar -Mum yapımı -Mürekkep yapımı -Rüya yastığı -Kitap bağlama -Doğal boyalar -Metal işleme -Deri şleme -Kaligrafi Bölüm 9- Bitkiler -Bitki karşılıkları -Homeopati terimleri ve uyarıları -Bitki toplama -Bitkisel ilaçlar -Bitki yetiştiriciliği Bölüm 10- İleri Seviye Büyüler -Kristaller ve amaçları -taşlar -astral seyahat -kehanet -bebekler -Düğüm büyüsü Bölüm 11 -Tanrılar (Farklı tanrıları içermeli, örneğin kelt ve ilgilendiğiniz kültlerden) -Tanrıçalar (seçtikleriniz ve ibadet ettikleriniz) Bölüm 12- Güneş ve Ay Güneş -Bilgisi (sunlore) -Sihirsel özellikleri -Ritüeller -Tapınım Ay -Bilgisi (moonlore) -Sihirsel özellikleri -Ritüeller -Tapınım Bölüm 13- Sınır Bilim -Feng Shui -Astroloji -Şeytan çıkarma -Voodoo -Aromaterapi Bölüm 14- Makaleler -İlgili büyü makaleleri -Tarot'un tarihi -Farklı Büyüsel Gelenekler -Wiccan(cadılık tarihi -Pagan komedi Bölüm 15- Terimler sözlüğü -Uygun isimler -Terimler Bölüm 16 - Kaynakça -Websiteleri -Dergiler -kitaplar Bölüm 17 - Kendi indeksiniz Çeviren: Sirius Konuyla Alakalı Diğer Konular; http://www.gnoxis.com/golgeler-kitabinin-olusturulmasi-20807.html http://www.gnoxis.com/golgeler-kitabina-okunan-dua-28050.html 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
redbird Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2013 Eline saglik. Tesekkurler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SamhainScream Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2013 Açılması gereken bir konuydu gerçekten yararlı oldu.Teşekürler Sirius Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ayandra Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2013 Ben şu anda gerek burada gerekse başka kaynaklarda gördüğüm işime yarayacağına inandığım çeşitli yazıları normal A4 kağıtlara geçiriyorum. Ve biri deri diğeri ahşap kapaklı iki defterim var. Ben deri olana daha çok 1 den 6. bölüme kadar olan bilgileri yazmayı ahşap olanaysa tarot kartlarının anlamlarından tutunda şifalı bitkileri ve onlardan yapılan iksirleri yazmaya yönelik kullanmayı düşünmüştüm. Yani bunca şeyi şu soru için yazdım aslında ''Tek bir defter yerine birden çok defterimiz olabilir mi yani bu bölümleri farklı defterlere bölebilir miyiz?'' Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gwaine Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2013 Başlangıçta birden fazla olması daha iyidir, zira zaman geçtikçe geçmişte yazdıklarınız yetersiz gelecek ve değiştirmek ya da yeni şeyler eklemek isteyeceksiniz. Böyle bir durumda başlangıçta bir defterden fazlasına not etmeniz doğru olacaktır. İlerlediğiniz zaman zaten notlarda ki yaptığınız değişikliklerde azalır ve tek bir kitap haline getirebilirsiniz. Hatta başlangıçta dosya kağıtlarına not edip bir bütün olarak saklayabilirsiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2013 Ben şu anda gerek burada gerekse başka kaynaklarda gördüğüm işime yarayacağına inandığım çeşitli yazıları normal A4 kağıtlara geçiriyorum. Ve biri deri diğeri ahşap kapaklı iki defterim var. Ben deri olana daha çok 1 den 6. bölüme kadar olan bilgileri yazmayı ahşap olanaysa tarot kartlarının anlamlarından tutunda şifalı bitkileri ve onlardan yapılan iksirleri yazmaya yönelik kullanmayı düşünmüştüm. Yani bunca şeyi şu soru için yazdım aslında ''Tek bir defter yerine birden çok defterimiz olabilir mi yani bu bölümleri farklı defterlere bölebilir miyiz?'' tabi ki... zaten doğru olan birden fazla defter olmasıdır. karanlık çalışmalar bir yere aydınlıklar bir yere, bitki notları bir başka deftere, iksirler ayrı, semboller-tılsımlara ayrı bir deftere şeklinde yaparsanız çok daha iyi olur. gölgeler kitabı aslında daha çok coven veya aileler için geçerli. Şimdi tek bir gölgeler kitabı yapmanın mantığı yok çünkü yeni şeyler öğrendikçe içine başka şeyler katmak isteyeceksiniz... O yüzden ayrı ayrı defterlere not edebilirsiniz. Belli bir bilgeliğe ve yeterli kaynağa oluşunca zaten hepsini toparlayaıp o zaman tek veya iki ciltlik bir gölgeler kitabı oluşturulacaktır. O zamana kadar farklı defterleri kullanmakta fayda var. Bu konuda tamamen özgürsünüz, kısıtlama yok... Sizin şahsi eşyanız olduğu için önemli değil. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ChinaSorrows Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2013 Ben yeni başlayan birisi olarak zanaatlerin gölgeler kitabı ile ilgisini anlayamadım O.o Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2013 Ben yeni başlayan birisi olarak zanaatlerin gölgeler kitabı ile ilgisini anlayamadım O.o anlaşılamayacak bir nokta yok, oradaki zanaatların hepsi ilerleyen büyülerde önem arz ediyor. Mum yapımı örneğin uygun renkte mumu yapıp ritüelde yakıyoruz. Oldukça basit. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ChinaSorrows Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2013 Hmm anladım. Teşekkür ederim sirius Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sphynxinator Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2013 Tek işime yarayacak şeyi lanetleme. Daha kısa yoldan yapabilsek ne güzel olurdu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
danny Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2013 enteresan ve bır o kadarda ılgınc guzel calısma Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cagds Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2014 bir sorum vardı.Bu kadar başlık bulunuyor.Bunları en başında tam derlenmemiş farklı defterlerde olsa ve bu defteri altarda yapıcagımız işlem için kullanabilir miyiz ? ayrıyetten gölgeler kitabında daha sonradan ekliceğimiz alanlar vb olabilir.Bunun için gerekli kısımlar bırakabiliriz.Sanırsam. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MrFaziL Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2014 Benim gölgeler kitabımda (daha doğrusu ne denir buna bilmem) edindiğim bilgiler kutsamalar ritüeller ve işime yarayacak bir çok şey bulunuyor geçerli mi ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2014 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2014 bir sorum vardı.Bu kadar başlık bulunuyor.Bunları en başında tam derlenmemiş farklı defterlerde olsa ve bu defteri altarda yapıcagımız işlem için kullanabilir miyiz ? ayrıyetten gölgeler kitabında daha sonradan ekliceğimiz alanlar vb olabilir.Bunun için gerekli kısımlar bırakabiliriz.Sanırsam. Elbette gölgeler kitabını veya kitaplarını altarda bulundurabilir ve dualarını veya ritüellerini orada takip edebilirsin. Zaten bir amaçta budur. Sadece kaydetmek değil ritüel sırasında takip edeceğin bir kaynak olması açısındandır. Boşluklar bırakabileceğin gibi ayrı defterler tutabilir veya defteri 3-4 bölüme ayırarak sınıflandırabilirsin. Bu kişisel tercihe bağlı. Benim gölgeler kitabımda (daha doğrusu ne denir buna bilmem) edindiğim bilgiler kutsamalar ritüeller ve işime yarayacak bir çok şey bulunuyor geçerli mi ? Kimse geçerli geçersiz diye bir yargıda bulunamaz... =)) Kişiseldir, ne isterseniz onu koyarsınız. CAdının kişisel büyü defteri/kitabı hatta günlüğüdür (işe yarayıp yaramdığı gibi detaylarda eklenebilir.) Tamamen kişiseldir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cagds Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2014 Anladım.Teşekkürler:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MrFaziL Yanıtlama zamanı: Şubat 21, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 21, 2014 Ben günlük olayları da yazıyorum ama öyle sevgili günlük gibi değil bu gün cadı olma yolunda ne yaptım mesela.Onunla ilgili Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
EunKyung Yanıtlama zamanı: Şubat 22, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 22, 2014 Güzel konu olmuş Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cagds Yanıtlama zamanı: Şubat 22, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 22, 2014 gölgeler kitabımı şu şekilde yapmak istiyorum sıkıntı olurmu? 1'den 6'ya kadar bir defterde,7'den 10'a bir defterde 11-12 ayrı 13den 16 ya kadarda ayrı defter olmak üzere toplam 4 defter yapmak istiyorum.Büyüler ayrı,bitkiler ayrı,tanrılar ve güneş ayrı şeklinde yani bunları bu şekilde tutsam.1.bölüm her birisine yazmalı mıyım? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MrFaziL Yanıtlama zamanı: Şubat 22, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 22, 2014 gölgeler kitabımı şu şekilde yapmak istiyorum sıkıntı olurmu? 1'den 6'ya kadar bir defterde,7'den 10'a bir defterde 11-12 ayrı 13den 16 ya kadarda ayrı defter olmak üzere toplam 4 defter yapmak istiyorum.Büyüler ayrı,bitkiler ayrı,tanrılar ve güneş ayrı şeklinde yani bunları bu şekilde tutsam.1.bölüm her birisine yazmalı mıyım? Çok kasma gölgeler kitabını cadılık ile ilgili bir not defteri gibi düşün.Ne bulursan konuyla ilgili yaz . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cagds Yanıtlama zamanı: Şubat 22, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 22, 2014 çok fazla madde filan olunca çok ciddi bişi gibi gözüküyr ondan biraz kasıldım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MrFaziL Yanıtlama zamanı: Şubat 22, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 22, 2014 Hahaha bende ilk başta öyle olmuştum ama geçiyor sonradan Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
EunKyung Yanıtlama zamanı: Şubat 22, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 22, 2014 Gölgeler kitabini yazarken öğreniyorum öyle daha iyi oluyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cagds Yanıtlama zamanı: Şubat 22, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 22, 2014 (düzenlendi) D&R de kahverengi deri defterler satılıyor.Üzerine kabartmayla ağaç şekli filan verilmiş.O tip bişey alabilir miyiz? yoksa sade olma zorunlulugu mu var Şubat 23, 2014 cagds tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2014 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2014 D&R de kahverengi deri defterler satılıyor.Üzerine kabartmayla ağaç şekli filan verilmiş.O tip bişey alabilir miyiz? yoksa sade olma zorunlulugu mu var alabilirsin tamamen senin isteğine kalmış. Bunun dışında kendinizde defterlerinizi öğrenerek yapabilirsiniz. Böylesi daha iyidir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cagds Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2014 alabilirsin tamamen senin isteğine kalmış. Bunun dışında kendinizde defterlerinizi öğrenerek yapabilirsiniz. Böylesi daha iyidir. ozaman çok iyi.Wiccan rede ve davranış kurallarını nerde bulabilirim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.