Jump to content

Şekerler ve Bardaklar

Önerilen Mesajlar

Oluşturma zamanı:

10 şekeri 3 bardağa öyle bir koyun ki, elinize aldığınız her bardaktaki şekerlerin toplamı tek sayıda olsun.

Not: Alışılmışın dışında çözüm yolları deneyin.

Yanıtlama zamanı:

Biliyorum :D

Şöyle yapalım o zaman.Bardağın birine 3 diğerine 7 verelim birinde olmasın.Diğerini onun içine koyabiliyor muyuz ? Boş olanın içine dolu olanı ? 2 Elimiz var çünkü :)

Yanıtlama zamanı:

Bi bardağin içine su koyarım ve bütün şekerleri üçer üçer bardaklara bölerim. Az sulu bardaktaki şekerler erir. bardak tekrar kuruduğunda şekerlerde donar ve 1 tane kalır :D Beyin terk hahahhaha :D:D:D:D

Yanıtlama zamanı:
Biliyorum :D

Şöyle yapalım o zaman.Bardağın birine 3 diğerine 7 verelim birinde olmasın.Diğerini onun içine koyabiliyor muyuz ? Boş olanın içine dolu olanı ? 2 Elimiz var çünkü :)

Aklına ne geliyorsa yap ama bence şekerlerden fazla uzaklaşmayın sen biraz yaklaştın gibi sweet :D

Yanıtlama zamanı:

O zaman şöyle yaparız yaklaştıysa... Bi bardağı öteki bardağa sokarız iki bardak kalır. Birine 5 şeker ötekine 5 şeker :D ?

Yanıtlama zamanı:

Xian sana şu kadar söyliyeyim.Matematiği zaten sevmiyordum artık nefret ediyorum :D Bir yaklaşıp pir yaklaşıcam şimdi :rofl:

Yanıtlama zamanı:

Çift sayılar kümesi = 2 x Z = {..., -6, -4, -2, 0, 2, 4, 6, ...}.

-Tek sayılar kümesi = 2 x Z + 1 = {..., -5, -3, -1, 1, 3, 5, ...}.

Soruda çelişki var ?

Yanıtlama zamanı:

Bi bardak mecburen çift olacak üzgünüm.1 ve 4 olanı iç içe koyup bir elimize alırız.Diğeri de 5.Olmasa da artık cevap değişti.Yeni cevap bu :D

Yanıtlama zamanı:

Çelişki yok siz bulamadığınız için sapıttınız ayrıca her akıl oyunu kurallara uymak zorunda değil, akla uyup mantığa uymayan tonlarca şey var. :D Söyleyebilirim isterseniz cevabı? :p

Yanıtlama zamanı:

madem ki negatif sayılarda tek sayılara girerse (-9,-5,-3 ...) , 1şekeri dışarı koyarım buda -1 tek sayıyı ifade eder. Daha sonra elimde kalan 10+(-1) tane şekeri 3 tane bardağa bölerim ?

Yanıtlama zamanı:

O zaman rastgele şekerleri koy bardaklara sonra eline alacağın bardağa duruma göre 1 şeker ekle veya ondan bir şeker çıkar, eline al. ''elinize aldığınız her bardaktaki'' Diyor sonuçta diğerleri önemli değil :D

Yanıtlama zamanı:

Söylüyorum artık :D Birinci bardağa 1 şeker, ikinci bardağa 2 şeker, üçüncü bardağa yedi şeker koyup ikinci bardağı birinci bardağın içine koyacaktınız bu durumda iki bardakta da 3 şekeriniz olacaktı :) hepsi tek :D

Yanıtlama zamanı:

''Bi bardak mecburen çift olacak üzgünüm.1 ve 4 olanı iç içe koyup bir elimize alırız.Diğeri de 5.Olmasa da artık cevap değişti.Yeni cevap bu:D'' dedi ya işte :D

Yanıtlama zamanı:

Hakkını verelim istedim :D

Aslında o bir buçuklu olan cevap haricinde diğerleri de kabul edilebilir :D Bir sorunun bir cevabı olacak diye bir şey yok akla yatsın yeter :thumbsup::D

Yanıtlama zamanı:

Yürü kız lee yürü aferin kim tutar seni muck :)

xian sana gelince ! Bir sayı için 4 için beni burada şekilden şekile soktun helal olsun ne diyim.Aslında doğru cevap şu: Bir bardakta 1 diğerinde 6 diğerinde 3 şeker olur.6 ve 1 olanı bir elimize 3 olanı da kafamızın üzerine koyup yürümeye çalışırız :rofl:

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...