Xian Oluşturma zamanı: Şubat 9, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 9, 2013 10 şekeri 3 bardağa öyle bir koyun ki, elinize aldığınız her bardaktaki şekerlerin toplamı tek sayıda olsun. Not: Alışılmışın dışında çözüm yolları deneyin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sweet poison Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 1,5+1,5+7=10 Böyle bir çözüm de başka yerde bulamazsın Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Xian Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 İyide bir bardağa 1,5 koyuyorsun 1,5 tek mi? bütün bardaklardaki şeker sayısı tek olacak Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sweet poison Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Biliyorum Şöyle yapalım o zaman.Bardağın birine 3 diğerine 7 verelim birinde olmasın.Diğerini onun içine koyabiliyor muyuz ? Boş olanın içine dolu olanı ? 2 Elimiz var çünkü Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ellen Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Bi bardağin içine su koyarım ve bütün şekerleri üçer üçer bardaklara bölerim. Az sulu bardaktaki şekerler erir. bardak tekrar kuruduğunda şekerlerde donar ve 1 tane kalır Beyin terk hahahhaha :D:D:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Xian Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Biliyorum Şöyle yapalım o zaman.Bardağın birine 3 diğerine 7 verelim birinde olmasın.Diğerini onun içine koyabiliyor muyuz ? Boş olanın içine dolu olanı ? 2 Elimiz var çünkü Aklına ne geliyorsa yap ama bence şekerlerden fazla uzaklaşmayın sen biraz yaklaştın gibi sweet Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ellen Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 O zaman şöyle yaparız yaklaştıysa... Bi bardağı öteki bardağa sokarız iki bardak kalır. Birine 5 şeker ötekine 5 şeker ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Xian Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Hepsine şeker koymak zorundasınız Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sweet poison Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Xian sana şu kadar söyliyeyim.Matematiği zaten sevmiyordum artık nefret ediyorum Bir yaklaşıp pir yaklaşıcam şimdi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ellen Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Çift sayılar kümesi = 2 x Z = {..., -6, -4, -2, 0, 2, 4, 6, ...}. -Tek sayılar kümesi = 2 x Z + 1 = {..., -5, -3, -1, 1, 3, 5, ...}. Soruda çelişki var ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ayandra Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 1 tane şekeri yesem olmaz mı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sweet poison Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Bi bardak mecburen çift olacak üzgünüm.1 ve 4 olanı iç içe koyup bir elimize alırız.Diğeri de 5.Olmasa da artık cevap değişti.Yeni cevap bu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Xian Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Çelişki yok siz bulamadığınız için sapıttınız ayrıca her akıl oyunu kurallara uymak zorunda değil, akla uyup mantığa uymayan tonlarca şey var. Söyleyebilirim isterseniz cevabı? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ellen Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 madem ki negatif sayılarda tek sayılara girerse (-9,-5,-3 ...) , 1şekeri dışarı koyarım buda -1 tek sayıyı ifade eder. Daha sonra elimde kalan 10+(-1) tane şekeri 3 tane bardağa bölerim ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ellen Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 SÖYLE :D Kafayı sıyırdım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lee Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 O zaman rastgele şekerleri koy bardaklara sonra eline alacağın bardağa duruma göre 1 şeker ekle veya ondan bir şeker çıkar, eline al. ''elinize aldığınız her bardaktaki'' Diyor sonuçta diğerleri önemli değil Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sweet poison Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Yaklaşmış olarak oyunu ben kazandım o zaman dimi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Xian Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Söylüyorum artık Birinci bardağa 1 şeker, ikinci bardağa 2 şeker, üçüncü bardağa yedi şeker koyup ikinci bardağı birinci bardağın içine koyacaktınız bu durumda iki bardakta da 3 şekeriniz olacaktı hepsi tek Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ellen Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Hay yaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lee Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Eee sweet poison çoktan bildi onu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Xian Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Lee ne zaman bildi bütün cevapları okuyoruum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lee Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 ''Bi bardak mecburen çift olacak üzgünüm.1 ve 4 olanı iç içe koyup bir elimize alırız.Diğeri de 5.Olmasa da artık cevap değişti.Yeni cevap bu'' dedi ya işte Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Xian Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 O da bi değişiğiymiş kafası farklı çalışıyor ben anlamamışım O zaman o bilmiiş Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lee Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Hakkını verelim istedim Aslında o bir buçuklu olan cevap haricinde diğerleri de kabul edilebilir Bir sorunun bir cevabı olacak diye bir şey yok akla yatsın yeter Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sweet poison Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2013 Yürü kız lee yürü aferin kim tutar seni muck xian sana gelince ! Bir sayı için 4 için beni burada şekilden şekile soktun helal olsun ne diyim.Aslında doğru cevap şu: Bir bardakta 1 diğerinde 6 diğerinde 3 şeker olur.6 ve 1 olanı bir elimize 3 olanı da kafamızın üzerine koyup yürümeye çalışırız Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.