Jump to content

Merak ettiğim bir soru..

SeymanurOzgur

Önerilen Mesajlar

Wicca'lık, doğayla iletişim kurma yada doğadan alınan enerji hakkında burda çok güzel ve yararlı bilgiler okudum. Bir ara bu konular çok ilgimi çekiyodu hala da öyle ancak sizlere birşey sormak istiyorum, forumda gezsemde pek bir yanıt bulamadım ama edindiğim bilgilerce merak ettiğim;

Eğer bir insan bu gibi doğadan enerji beslese ve bunu kullansa bazı alanlarda ve aurası çok güçlü olsa bunu görünmeyen bazı varlıklar sizin enerjinizin gücünü görüp musallat olabilir mi? Sizler bu konuda prof. gibisiniz. Sizin bilginize danışmak istedim. Bu doğru mudur? Doğruysa da bir açıklaması var mı? Bunu duyduğumda biraz korkmuştum diyebilirim. Farklı varlıkların benimle yüksek enerjim yüzünden iletişim kurmaya çalışması kötü müdür? Açıklarsanız sevinirim. Cevaplarınızı heyecanla bekliyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

dediğin şey şu şekilde onlar sana musallat olmazlar senin enerjini emerler senin sırtına kambur gibi yapışırlar. Çünkü enerjisel varlıklarla bizim boyutumuz ayrı nasıl biz astralde onların dünyasında fazla kalamıyorsak onlarda bizim dünyamızda fazla kalamazlar . Kaldıkları süre içerisinde enerjileri gittikçe düşer bu yüzden enerji seviyesi yüksek olan kişilerin yanına gider ve onların enerjilerinden faydalanırlar . Kişiler bunu anlar hatta bu günlerde çok yorgunum üzerimde bir halsizlik var gibi şikayetlerde bunlardan kaynaklanabilir ( hepsi değil tabii ki ). 2. olarak varlıkların sizin enerji seviyenizle alakalı olarak sizle iletişime geçer mi bilmem . Ama böyle bir probleminiz varsa kendinize bir koruma büyüsü yapın evinizi arındırın yeterli olacağını düşünüyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

dediğin şey şu şekilde onlar sana musallat olmazlar senin enerjini emerler senin sırtına kambur gibi yapışırlar. Çünkü enerjisel varlıklarla bizim boyutumuz ayrı nasıl biz astralde onların dünyasında fazla kalamıyorsak onlarda bizim dünyamızda fazla kalamazlar . Kaldıkları süre içerisinde enerjileri gittikçe düşer bu yüzden enerji seviyesi yüksek olan kişilerin yanına gider ve onların enerjilerinden faydalanırlar . Kişiler bunu anlar hatta bu günlerde çok yorgunum üzerimde bir halsizlik var gibi şikayetlerde bunlardan kaynaklanabilir ( hepsi değil tabii ki ). 2. olarak varlıkların sizin enerji seviyenizle alakalı olarak sizle iletişime geçer mi bilmem . Ama böyle bir probleminiz varsa kendinize bir koruma büyüsü yapın evinizi arındırın yeterli olacağını düşünüyorum :)

Bana görede arkadaşın söyledikleri doğru. Fakat sondaki büyü yapın dediğiniz konu biraz garibime gitti. Sonuçta bu arkadaş gibi düşünenlerde olabilir ve bu kişiler arasında Müslüman olanlarda olabilir. Müslümanlar için büyü yapmak günahtır diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bana görede arkadaşın söyledikleri doğru. Fakat sondaki büyü yapın dediğiniz konu biraz garibime gitti. Sonuçta bu arkadaş gibi düşünenlerde olabilir ve bu kişiler arasında Müslüman olanlarda olabilir. Müslümanlar için büyü yapmak günahtır diye biliyorum.

gerçekten günah mı kendimize de büyü yapmak?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

cevabın gerçekten aydınlatıcıydı. Konuyla ilgilenip ve zaman ayırıp okuyup yanıtladığın için çok teşekkür ederim! Bu konularda aydınlatılmam gereken çok konu var en azından en çok merak ettiğimden başlıyım istedim ^^

önemli değil :)

gerçekten günah mı kendimize de büyü yapmak?

inanç sistemine göredir müslüman olduğun için evet bu günahtır sen müslümansan allaha dua edip ondan yardım istemeli ve müslümanlığa uygun korunma duaları okumalısın

evet öyledir açıkladığım gibi inanç sistemi doğrusunda dua edin yaratıcınıza :)
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kendine veya başka birine orasını pek bilmiyorum. Bende müslümanım. Ama başkasına yapmanın genel olarak günah olduğuna eminim. Ama genede kararsız olduğum konu ise şimdi bir insan müslüman olupta büyü yaparsa tabikide günah işlemiş olur fakat dini açıdan dinini değiştirme hesabına girermi bilemiycem. Bu yüzden benimde yapmak istediğim büyüler var ve yapamıyorum. Çevremdeki kişiler yapıyor ama her nekadar onlarla konuşsamda çok kararsızım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kendine veya başka birine orasını pek bilmiyorum. Bende müslümanım. Ama başkasına yapmanın genel olarak günah olduğuna eminim. Ama genede kararsız olduğum konu ise şimdi bir insan müslüman olupta büyü yaparsa tabikide günah işlemiş olur fakat dini açıdan dinini değiştirme hesabına girermi bilemiycem. Bu yüzden benimde yapmak istediğim büyüler var ve yapamıyorum. Çevremdeki kişiler yapıyor ama her nekadar onlarla konuşsamda çok kararsızım.

ahh sizi anlıyorum bende müslümanken ben müslümanım ama kötü büyü yapmıyorum o yüzden cezalandırılmayacağım diyenler vardı ama onlar kendini avutanlar bence :) çünkü müslümanlık dini bütün büyüleri yasaklamıştır :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Doğadan enerji alma olayında ne kadar bilgilisiniz bilmiyorum ama, evrende hiçbir şey karşılıksız gelmez. Tabi bu demek değil ki, bir insanın ruhani enerjisi arttığında saldırılara maruz kalacaktır. Sadece enerjinizin seviyesini arttırmak için çalışmalı ve korkularınız bir kenarı bırakmalısınız (ki bunlar kolay sınavlar değildir). Nitekim bu dünyada bedenli olan siz olduğunuz için, bu dünyada güçlü olan da sizsinizdir. Sürekli gelişim amacıyla ve sık sık arınma yaparak, ayakları yere basan bir farkındalık geliştirerek ve de doğanın (sadece ağaçlar, kuşlar, toprak, vs. den bahsetmiyorum) dengesine müdahale etmeden ilerlemekten kimseye bir zarar gelmez.

Ayrıca dua da bir büyü çeşididir ve hayra ya da zarara kullanmak insanın seçimi ve iradesine kalmıştır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ayrıca dua da bir büyü çeşididir ve hayra ya da zarara kullanmak insanın seçimi ve iradesine kalmıştır.

dua bir büyü çeşidi mi ? dua bir büyü değildir ! dua demek hangi tanrıya inanıyorsa ondan yardım istemek , inandığı kudretli şahsiyete yakarış anlamına gelir büyü ile alakası yoktur .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

dua bir büyü çeşidi mi ? dua bir büyü değildir ! dua demek hangi tanrıya inanıyorsa ondan yardım istemek , inandığı kudretli şahsiyete yakarış anlamına gelir büyü ile alakası yoktur .

Kesinlikle katılıyorum. Büyüyle dua yı nasıl bir tutuyosunuz neresi bir büyü oluyo duanın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben bedensiz varlıklar hakkında aşırı bilgi sahibi değilim bana lazım olacağı kadar, müslümansanız eğer tavsiye Ayetel Kursi'yi ezbere bilmenizdir çünkü kendimden biliyorum daha doğrusu hissediyorum, okuyunca gidiyorlar yıllardır kullanırım sonuçtan da çok memnunum sadece bi aynaya hızlıca baktığımda benle dalga geçmeleri dışında hiçbir sıkıntım yok oda olmasa süper olurdu ama ya biraz şifozofrenimyim yada mıknatısım heryer de çekiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

esasında evet... hektora kesinlikle katılıyorum. Tabi islami literatür ve mentaliteden bakınca duanın büyü ile alakası yokmuş gibi görünüyor ama öyle değildir. Büyü, sadece bir kaç materyalı birleştirmek veya ritüeller düzenlemek değildir. Büyünün özünü ve manasını idrak ettiğinizde zaten olayın "bilgeliğini" çözüyorsunuz =) Büyü enerjiyi yönlendirmenin sanatıdır, ve isteğin yaratılmasını kapsar ki bu sırada evrensel bazdaki yasalarda kullanılır. Dua etmek, enerjiyi yönlendirmenin en direkt yollarından biridir ve doğrudan iradenizi ortaya koyar, isteğinizi aktarır ve değişimler yaratılmasını sağlarsınız. =) Hatta ve hatta dua gibi bir niyet belirtilmese dahi, odaklandırılmış düşüncelerde büyüdür...

detaylı bilgi için şu başlıkları inceleyebilirsiniz;

http://www.gnoxis.com/buyu-hakkindaki-temel-sorular-19977.html

http://www.gnoxis.com/cadilik-ve-buyu-46119.html

http://www.gnoxis.com/buyuye-nerden-baslayacaksiniz-44979.html

Tabi ki bu denileni ve büyünün özünü idrak edebilmek için, öncelikle toplumun "büyü" hakkında öne sürdüğü dogmatik yargılardan çıkmak gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Doğadan enerji alma olayında ne kadar bilgilisiniz bilmiyorum ama, evrende hiçbir şey karşılıksız gelmez. Tabi bu demek değil ki, bir insanın ruhani enerjisi arttığında saldırılara maruz kalacaktır. Sadece enerjinizin seviyesini arttırmak için çalışmalı ve korkularınız bir kenarı bırakmalısınız (ki bunlar kolay sınavlar değildir). Nitekim bu dünyada bedenli olan siz olduğunuz için, bu dünyada güçlü olan da sizsinizdir. Sürekli gelişim amacıyla ve sık sık arınma yaparak, ayakları yere basan bir farkındalık geliştirerek ve de doğanın (sadece ağaçlar, kuşlar, toprak, vs. den bahsetmiyorum) dengesine müdahale etmeden ilerlemekten kimseye bir zarar gelmez.

Kesinlikle katılıyorum , evrene söylenen söz, enerjileri harekete geçirir ve burada "doğanın enerjisini kullanma" deyimiyle 3 kat yasası devreye girer enerjiyi hangi niyetle kullandıysan karşılığını o şekilde alırsın.

Boşuna dememişler, " Ne dilediğinize dikkat edin "...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Burada, neo-paganizm ve wicca başlığı altında, müslümanlıkla ilgili bilgileri paylaşmayı anlamsız bulduğum için (yanlış anlaşılmasın kimseyi eleştirmiyorum) daha ayrıntıya inmeyeceğim. Ama insanlara bilgisel anlamda yardım etmek isteyen arkadaşlardan rica ediyorum, gerçekten "hakim olmadığınız konuda" kesin yargılarda bulunmayınız. Nitekim büyü kelimesi kimileri için korkutucu bir hal almış cehennemvari bir kavramken, büyünün gerçek anlamını bilenler için herşeydir ve herşeydedir. Dua da büyüde en sık kullanılan ve en etkili elementlerden biridir. Evrenin, sadece "OL!" kelimesiyle yaratıldığını düşünürsek, kelimelerin gücünü dikkate almamak, etkili bir kişisel gelişimin önünde büyük bir duvardır. Dua dediğimiz olgu da kelimelerden oluşmuş bir büyü biçimidir. Yaratıcıya dua etme, elementlere dua etme, meleklere dua etme ve artık neye istiyorsanız ona kendi "iradenizle" dua etme bir dilek ve istek amacı taşır. Yani o varlık veya varlıkların yardımını istediğiniz için duanın varlığı vücut bulur. Dilerim daha kavranabilir bir açıklama olmuştur. Konu hakkında eminim sitede daha ayrıntılı bilgiler mevcuttur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...