KaTiLxPiRe Oluşturma zamanı: Mart 23, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 23, 2013 Ben Sokratesin eşinden çok etkilendim,hep tanımak istedim.Zavallı adama yapmadığı kalmamış Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birminikpenguen Yanıtlama zamanı: Mart 23, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 23, 2013 Filozofu anladım da eşi ne alaka Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KaTiLxPiRe Yanıtlama zamanı: Mart 23, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 23, 2013 Hiç kadın filozof yok.Kadınlar filozoflara yön veriyor,kadınlara armağan olsun bu konu .Gerçi kimse felsefe bölümüne girmez. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birminikpenguen Yanıtlama zamanı: Mart 23, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 23, 2013 Kadın Filozoflar, Marit Rullmann Nasıl yok, adamlar kitap yazmış Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KaTiLxPiRe Yanıtlama zamanı: Mart 23, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 23, 2013 Ya onlar lafta,sen ne bakıyorsun ona.Düşünür farklı filozof farklı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2013 hypatia,simone de beauvoir,hannah arendt bu isimleri atlamamak lazım ayrıca yanılmışsın katilxpire en azından ben giriyorum bu bölüme yazmasamda okuyorum . i,lginç de bir konu ''karınız iyiyse mutlu , kötüyse filozof olursunuz ' sözü bu konuda anlam kazandı Eş değil ama sevgili olarak salome'yi tanımak isterdim . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KaTiLxPiRe Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2013 Sokrates biraz eve para getirse karısı çemkirmezdi adama Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2013 Sokrates biraz eve para getirse karısı çemkirmezdi adama O zaman da sokrat olmazdı Hadi konuyu farklı bir yere çekelim Diyelim ki sokrat hiç var olmadı ? öğretileri hiç bilinmedi . ne değişirdi ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KaTiLxPiRe Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2013 O zaman da sokrat olmazdı Hadi konuyu farklı bir yere çekelim Diyelim ki sokrat hiç var olmadı ? öğretileri hiç bilinmedi . ne değişirdi ? Bence sokratın var olmaması dolaylı yol harici etkili olmaz,şahsen sokrat iyikide yazı bırakmamış.Önceleri hayran olduğum kişinin düşüncelerine değilde hayat öyküsüne hayran olduğumu farkettim.Önemli biri olabilir,ancak bir filozof olarak değilde yetiştirici olarak daha kıymetli.Şimdi söylemeden geçemeyeceğim,Antik Yunan felsefesinin gelişmesinde diyalektik 1. sıradadır.Haliyle Diyalektiği(karşılıklı konuşma,diyalog) bulan/icat eden sokrat en büyük mirası olarak bırakmış onu bize.Tabi platon ile aristonun sokratesin biraz önünü kapadığını düşünüyorum.En hoşuma gitmeyende ebedi iyi konusunda saplanıp kalmaları. Not:Sokrat ve öğrencilerinin karşı çıktığı,genel geçerli ahlak kurallarının olmadığını savunan ve paralı eğitim ile seyahette bulunan gorgias(ki antik yunanın en zenginlerinden oldu,hatta bir savaşta halkı galyana getirip savaşa desteğe ikna ediyor ) gibi filozofların bulundukları akımın ismini hatırlayan varmı?Şimdi kitaplar için bodruma inmeyeyim,hatırlayan söylesin lütfen. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sidar Yanıtlama zamanı: Kasım 25, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 25, 2014 Salome ile herkes tanışmak istediğini söylüyor,Kadın psikanaliz tarihi açısından önemli ve nitelikli biri olmasına rağmen ,Herkese kur yapıp ama kimseyle evlenmeyen bakire kraliçe elizabeth i taklit edip iktidara oynuyordu ,Kimse için suçluluk duygusu geliştirmeyecek kadar hayli sıradan bir bencilliğe sahipti,Venüsü kova burcunda norm dışı kalarak insanları cezbediyor ,Nietzche freud gibi adamların etkilenmemeside olanaksız , Ama ben bu kadınla beraber olsam birbirimiz yerdik heralde , Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sidar Yanıtlama zamanı: Kasım 25, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 25, 2014 O zaman da sokrat olmazdı Hadi konuyu farklı bir yere çekelim Diyelim ki sokrat hiç var olmadı ? öğretileri hiç bilinmedi . ne değişirdi ? Çok şey değişirdi bence, Sokratesin ölüm kararının verildiği dava ,Platonun devlet adlı eserine ilham kaynağı olmuştur ,Bu eserde kişinin devlet içindeki yeri ve hakları açısından en azından rönesans devri ve bizans hukukunda tesir göstermiştir ,Onun dışında nietzche sevmediği için bende pek sevmem bu adamı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.