GeneraLSmoker Oluşturma zamanı: Mart 30, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 30, 2013 Merhaba Arkadaşlar, Sizinle bir konuyu tartışmak istiyorum . Daha doğrusu biraz da sorgulama ve gözlem de denebilir. Kısaca konuya gelirsek eğer, sormak istediğim şundan ibarettir. Şimdi mağlum günümüzde Kadın - Erkek ilişkilerinde bir takım sosyal faaliyetlerin olması kaçınılmazdır . (Örneğin birlikte eğlenmek , yemek yemek , bir kafede oturmak vb. ). Fakat bu kadın erkek ilişkilerinde benim kafama takılan bir sorun vardı ne zamandan beri. Mesela Flörtünüzle veya sevgilinizle bir yemeğe çıktınız (Sadece yemek olarak değil , bir şeyler atıştırmaya, bir şeyler içmeye olarak da görülebilir.) Yediniz içtiniz çok güzel, fakat oturduğunuz yerden çıkarken (Bir erkek olarak Erkekler adına konuşuyorum) hesabı siz ödüyorsunuz.(%85-90 bu böyledir.) Misallerden sonra sormak istediğim : Neden hesabı erkek öder de, kadınlar ödemez? Forumdaki bayan arkadaşlarda katılırsa , düşündükleri psikolojiyi merak ediyorum ,acaba nedir ? Yani erkek hesabı ödemek zorunda diye mi düşünüyor kadınlar? Erkekleri hesap ödemeye ve kadınları erkek hesabı öderken kendini rahat hissetmeye teşvik eden psikoloji nedir? Yoksa bayanların hesap ödeme zorunluluğu hissetmemesinden kaynaklanan bir şey midir bu? (Yani ben artık böyle düşünen ve hareket eden kızlardan pek hazzetmiyorum.) Saygı çerçevesinde ciddi cevaplar bekliyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ayandra Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2013 İnanır mısın adab-ı muaşeret kuralları kitabında dahi ''Özel ilişkilerde eğer yemeğe bayan ve bay yalnız çıkmışlar ise hesap baylar tarafından ödenir.'' yazar. Aynı zamanda aynı kurallar kitabında ''Bir yere toplu veya çift kişi gidildiğinde hesap davet eden kişi tarafından ödenir.'' de yazar. Artık gerek batı gerek doğu toplumunda gayet benimsenmiş bir durum bu. Hor görmemek lazım Fakat olaya birazda kadın tarafında psikolojik açıdan bakıldığında bu genellikle kadının kendini güvende hissetme isteğidir.Kadın genellikle erkeğinin hem maddi hem fiziki olarak kendinden güçlü olmasını ister ya hani,onun dışa vurumudur. Erkekte kadına gösteriş yapmak ister belki,bir nevi koruma kollama içgüdüsü. Ben maçoyum gibisinden bir gösteriş. Daha ikili yemeklerde hesabı bana veren bir garsonla karşılaşmadım belki bunun da etkisi olabilir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emir869 Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2013 Çok takılma böyle şeyleri. Her zaman alakan olmayan kişileri ödemek enayiliktir. Ancak hoşllandığın biri sözkonusuysa zaten para umurunda değildir . Yeri geldi paramız yoktu kızların hesabı ödedidiği de oldu ya neyse. Gerçekten takılma bunlara, hesabını da ödeyecek biri olduysa ne ala. Hayat paylaşınca güzel lalalalala demek istemezdim ama öyle Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
legolas Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2013 şimdi . genelde her şeyin kusursuz olması istenir bu ilk sebebidir.(kendi görüşüme göre söylüyorum) aslında şöyle bir durum vardır; yandaki bayana geçicide olsa kusursuz bir mutluluk yaşatılmak istenir. ille kız arkadaş olarak düşünmeyin. görgü kuralı gibi bir şeydir bu. ha ancak sadece bayanlara değil. örneğin kankanızla dışarıdasınız yemekten kalktınız örneğin. kasanın önüne giden kişi genelde ikinizin hesabını öder. bunu yaşamışızdır. ikinci sebebi ise erkek bunu yapınca kendini centilmen hisseder. insanlar kendisini nasıl görür bilinmez ancak erkek kendini öyle hisseder. bu sebepten dolayı kendisi öder. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sphynxinator Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2013 İkiyüzlülük. Kadınların, "eşit olalım" deyip, hesabı erkeklere ödetmesi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mervemaje Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2013 benim bildigim ve gözleyebildigim kadarıyla ilk bulusmada erkegin hesabu ödemesi aslında o iliskide ipleri tutup bir parca üstünlük kurma calısmasıyla esdeger. jest yapmak kadını etkilemeye calısmakta bunun sebeplerinden biri. kanıksanmıs toplum kuralları nedeniyle kadınlar hesap ödemez erkek öder diye bir anlayıs var. yetistirilirken yapılan bisey bu. kendi fikrimce bu durum ciftlerin birbirrini kullanmasına zemin hazırlayabiliyor. bu yüzden belli bir dengede götürülebilmeli bence. bir gün erkek öder ertesi gün kadın. iliskilerde maddi konuları tabu haline getirrmek gibi bir yanlısımızda var. ayrıca erkekler gecmisten beri paayı kazanan olarak bilini. ve esleinin onlardan cok para kazanması onlarda bir assagılık kompleksine de sebep oluyor kanımca. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lee Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2013 Kişiden kişiye değişir mesela öyle kızlar vardır ki sevgilisi diye her allahın günü her şeyi alır ödetir ona; ama bazıları da vardır ki ona yük olmak istemez, ne bileyim hesabı ödemesini de istemez paylaşmayı teklif eder, tabi sonunda utana sıkıla kabul eder. Ben de öyleyim sanırım. Çünkü ben şöyle düşünüyorum o öncedendi. Yani bayanların evde oturduğu, erkeklerin parayı kazanıp evin direği olduğu gün öncedendi. Erkekler şimdi de evin direği tabii ki ama maddi olarak artık bayanların da eline alması lazım bir şeyi. Ha bazı erkekler yediremeyebilir kendine illa ödemek istiyor olabilir normaldir çünkü artık bu bir gelenek haline gelmiş, ya da ''kural haline'' desem daha mantıklı olur sanırım. Ama hesabı erkeğin ödemesini bir eziklik olarak gören kızları da hesaba katmak lazım. Ne bileyim sanki fakir muamelesi yapıyor gibi, sen ödeyemezsin ben öderim falan Çok çeşit insan var kimin ne yaptığı sizi ilgilendirmez siz sadece sevgilinizi tanıyın ona göre davranın Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ihaveadream Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2013 Hacı antropolojiye kadar girerim şu konuya. Bu olayın içinde psikolojisi de var, sosyolojisi de var.. Kısaca; Şöyle basit gibi görünen olaylar aslında çok gerekli şeyler. Çünkü her ne kadar çıkıp bir tane kadın şurada "Ya ben hoşlanmıyorum bu durumdan" dese de, bilinç dışı olarak (bilinçaltının doğru söylemidir) bu durum erkekten beklenir. Hava cıva değildir erkeğin hesap ödeme huyu. Ben bir kadına hesap ödetmem. Ben gerçi arkadaşlarıma da hesap ödetmem. Bu iş erkeğin içinde kalan alfalık sendromundan. Güçlüyüm, ben temin ederim. Gerekli şartları ben sağlarım, ihtiyacımız olanı getirmek benim görevimdir. Erkeğim çünkü. Ben avlanırım. Günümüzde kadınlar süpermen dövüyor diye girmeyin şu yorumun ardından. Hepimiz doğanın parçasıyız. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ScreamingoftheRap Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2013 Eğer bir gün "Hadi hesabı Alman usülü ödeyelim" diyen bir kızla karşılaşırsam direk evlenme teklifi edeceğim. Eğer ben ödeyim dersede direk yıldırım nikahı. Bence aşılması gereken konulardan biridir bu ve bunun gibi şeyler. Ama o kadar kalıplaşmış ki bu durum bunu yıkabilmek zor artık. Çünkü erkek ödemezse direk gözünden düşer karşısındaki kızın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ArpiA Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2013 En sıkıntılı durumlardan birisidir. Erkekler artık hesap ödeme psikolojisinden çıkmalı. Tamam ilk yemekte ödeyebilir ama alışkanlık olmaması gerekiyor, şahsen sürekli hesabımın ödenmesinden rahatsızlık duyarım. Tabi garsonların hesabı direk karşıya vermesı de etkili oluyor ama yine de paylaşılabilir. bunun konuşarakta çözüleceğini düşünüyorum, elbette bayanların ön adımı olmalı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2013 Eğer bir gün "Hadi hesabı Alman usülü ödeyelim" diyen bir kızla karşılaşırsam direk evlenme teklifi edeceğim. Eğer ben ödeyim dersede direk yıldırım nikahı. Bence aşılması gereken konulardan biridir bu ve bunun gibi şeyler. Ama o kadar kalıplaşmış ki bu durum bunu yıkabilmek zor artık. Çünkü erkek ödemezse direk gözünden düşer karşısındaki kızın. Yıhıhıhohahassasaaa tusubasaaa ilk buluşmada çağıran kişi tarafından geri kalanlarda ortak ödenmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle kişiler hala öğrenci veya işsiz ise alman usulü ödemezlerse zaten tuhaf olur. Bunu düşünenlerin çoğunluğunun anne babalarından harçlık alan tayfa olduğu göz önüne alınırsa bir kişiye yüklenmek haksızlık olur. Ama bana göre her halükarda alman usulü olması gerek. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
qbatman Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2013 kadınlar bizden daha eşit değil mi ya? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GeneraLSmoker Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2013 Ben de bayanların ilk adımı atmasını düşünüyorum. Bence bunu düşünebilen kadın en akıllı kadındır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
TethNun Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2013 en güzeli alman hesabı. herkes kendi önünden yediğinden ödeme tutarlı böyle olmalı. genel itibariyle kısa bir örnek vermek gerekirse; erkek centilmenlik adına sevdiği adına para ödeyerek belki ona sahipliliğini göstermek adına hesabı ödeyebilir. bu kadın için de geçerli bi durum. bir tarafın dominant olmasına gerek yok. şayet ki illa biri domimant olmalı ise ilerleyecek bir ilişki için ifade edilecekse sonradan kişilikler bazında sorun yaratabilir. fakat derseniz ki kişilerin gelir durumlarına ve cinsiyet politikalarına göre değişir ödemek ve ödettirmek adına biri bir yere çekmeye çalışır ve bu ne kadar dürüsütlüğe girer orası tabiki farklı. bence çok tutarsız bir durum. dürüst olun ve takmayın en iyisi alman hesabı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
parker Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2013 Eski usül yeni usül bir kenara, her halükarda hesabı erkeğin ödemesi daha uygun olur. Tabii hesabı erkeğin üzerine yıkmaya çalışan, bunu da marifet sanan kurnaz bayan varsa iş değişir. Alman usulü ile yüzünü bozmak gerekir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
TethNun Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2013 toplumsal sosyal ilişkilerde para "değer" ölçüsü olamaz. eşitlikse alman hesabı(nokta) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ReaLPiLLS Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2013 Aklıma şu karikatür geldi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Balcan Yanıtlama zamanı: Nisan 8, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 8, 2013 Kadın - Erkek ilişkilerinde (arkadaşlıktan öte ilişkiler için konuşuyorum) belli bir süre sonra bu maddi konularda bazı şeylerin aşılması gerektiğini düşünüyorum ben. Ben bi erkek olarak eğer imkanım varsa elimden geldiğince ödemeye çalışıyorum hesabı fakat "maddi yönden rahatsam!" sıkıntılı olduğu zamanlarda da açık açık söylüyordum kız arkadaşımda gayet normal karşılıyordu. Bir ilişkide karşılıklı fedakarlık ve yardımlaşma olmadığı sürece benim için "çıkar ilişkisi" halini alıyor. Erkek erkeğe bir yere gittiğinizde hesap ödemek istemiyorsanız 100lük yada 200lük banknot alın yanınıza, hesabı alan kişi "Abi bozuk varsa daha iyi olur" cümlesini veya buna benzer anlamda herhangi bir cümle kurduğu zaman hesabı makul bir yolla yanınızdakilere yıkmış olursunuz tabi 100 yada 200 lük banknotu olupta hesap ödemekten kaçmakta ayrı bir tartışma konusu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kallardo Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 2013 Şu sorduğun konu üzerine tez hazırlanacak bir konu. Bir yerde kadın-erkek eşitliği varken diğer bir yandan da böyle bir olay var. Sen erkeksin sen öde! Bence bunun temel nedeni biraz geriye dönüş yaparsak erkeklerin iş hayatına kadınlara göre erken atılması, doğruya doğru. Bu yüzden erkek ekonomik bakımdan kadından daha üstün bir profil çizmiş. O yüzden böyle bir yargı oluşmuştur bence ki artık öyle bir üstünlük yok. Ama bir yerden de erkeğin her şeyin kontrolünü ele alma isteği, bir bakıma güç gösterisi de yok değil. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kingson Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 2013 Cidden ilginc ve tartisilir bir konu Bir bayana cikilan yemegin ucreti odetilmez.Aslinda biraz bu kaliplasmis dusuncenin disina cikmaktan korkuyoruz yani yemegi ortak odedigimizde sanki buyuk bir tabuyu yikmis gibi hissedebilirsiniz.Bu durum birazda yemege cikilan bayana gore degisiklik gosterir fakat genelde cogu bayan erkegin yemegi odeme teklifini kabul eder.Aslinda bu olaylar butununun nedeni sadece kaliplasmis bir dusuncenin eseridir.Bende bunun kurbanlarindanim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
yelisss Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 2013 bende yorum yapim madem şimdi ben öğrenci olduğum için ona göre yorum katıcam.bu zamana kadar kimseyle yemeğe çıkmamış olmama rağmen ben de hesabın alman usulü ödenmesi gerektiğini düşünüyorum.nihayetinde iki taraf da öğrenci eşitler.öğrenci olsun olmasın ben kendi yemeğimi ödemeyi teklif ederim.kabul etmezse o öderse bir dahakine ben onu yemeğe davet ederim eşitlemiş oluruz birde şöyle bir şey vardır adam iş güç sahibidir,o zaman bir zahmet ödemek için atlasın yani,ben orada ona yığmak açısından istemem böyle yapmasını,ama eğer hesap geldiğinde ödemek için atılmıyosa ben cebinde akrep mi var diye bi düşünürüm.orada öğrenmek istediğim cimri olup olmadığıdır.yoksa zaten biri benim yediğimi içtiğimi ödüyorsa bu durumdan rahatsız olurum ben :S bide yorumlarda demişler işte hesap ödemeye atlayan kız var mı diye ben varım öyle içimden gelir hadi bugün benden derim ısmarlarım yani hiç de gözüme gelmez bu biraz kişilikle ilgili.ha bide madem ki kızlar size yığmaya çalışıyor o zaman sizde biraz gözü açık olun yani kullandırmayın kendinizi.öyle çok kız var bir gününü bedava geçirmeye çalışan hemcinslerim :S erkekleri de var öyle.hoyy öyle yani :S Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GLoom Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 2013 Belli bir noktaya gelene kadar ilişki 3 kere erkek ödüyorsa 1 kere bayan ödesin yani o kadar da düşüncesiz olmamak gerek zaten ilişki rayına oturunca bu tarz şeylerin hiç önemi dahi kalmaz çünkü 2 tarafta birbirini kanıtlamış olur çoktan. ama ilk buluşmalarda her ne kadar rahatsız olsamda , ödemek için atılsamda karşı tarafın hamle yapmasını içten içe isterim kendimizi kandırmayalım bu doğamızda var erkek kendini kadınına gösterecek onu güvende ve rahat hissettirecek ki bu aşamalar biran önce geçilsin ortak hesaplara başlanabilsin Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kingson Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 2013 Harika orantı :) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.