Jump to content

Korkumu Yenmem İçin Bana Yardım Edin...

Bellator

Önerilen Mesajlar

Öncelikle merhaba benim adım, Selim 16 yaşındayım Bursada yaşıyorum. İsmini bilmiyorum ancak yazdıklarınızdan çok etkilendim. Ben antisosyal biriyim bunu pek kimse bilmez, herkes beni sosyal biri olarak bilir çok yalan söyledim bu konuda hatırlıyorum ve şu son 1 ayda tanrıyı yargıladım inanmadım. Sonra tekrar doğru yolu buldum bu arada müslümanım ben çok korkak biriyim doğuştan titriyorum bide sinirlendiğimde korktuğumda falan çok titrerim. Neyse ben artık olaya gireyim belki okumazsınız bunu ama ben yinede yazmak istedim. Korkularımı yenmek istiyorum bu diğer varlıklarla ilgili yazılar falan okudum, okudukçada korkuyorum. Ayrıca bir olay yaşamıştım evinde cinle yaşayan bir tanıdığın evine gitmiştim baya olay yaşadım orada. korktuğum halde okuyorum korkumu yenmek için atlatmak istiyorum, bu korkuyu üstüne giderek bana ne önerirsiniz korkumu yenebilmem için hertürlü şey olabilir, herşeyi yapabilicek durumdayım lütfen yardım edin. Bir süre psikoloğada gitmiştim bana korktuğum şey her ne olursa olsun üzerine gitmem gerektiğini söylemişti sizce gitmelimiyim korkularımın üzerine ?? sürekli huzursuzum önerilerinizi bekliyorum.

TEŞEKKÜRLER...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle bir iki şey sormak istiyorum alakasız gelebilir ama

1-Annen baban ayrımı

2-sevdiğin insanlardan kötü olaylar yaşadınmı

önerim madem bu tür olaylardan korkuyorsun bu tür olaylara çok takılma bu tür şeyler yokmuş gibi davran kendine müzik film spor a ver ve kafanda bu tür olayları yalanla zamanla kabullen bu tür olayların olmadığını bi bakmış sın bir süre sonra istesen de inanamıyorsun bu tür olaylara :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Psikolog korkularının üzerine git demiş,git o zaman.Cesaret farklı,aptallık farklı şeylerdir ikisi arasındaki ayrımı iyi yap.

Asosyal oluşun seni yalana itmiş olabilir.Bir paradox olacak ama ben çok yalancı biriyimdir:D.Zevk alıyorsan istediğin kadar yalan söyleyebilirsin,ancak bedelini ödemeyi unutma.

Eklemeler:Bende kolay tırsan biriyim,tırsak olmak kötü bir şey değildir hatta yararları bol,en azından tedbirli olmak ve kuşkuyu elden bırakmamayı öğretir...Korku romanı okuyup korkan biri gibisin sen,tek farkın inançların ile örtüşmüş şeyler okuman senin daha fazla korkmana sebep oluyor.Anlaşılan psikolog farkına varmış bunun ve zaten 2 çözüm gözüküyor,ya korkularından kurtulacaksın ya inançlarından.''Doğru yolu buldum'' demişsin,eğer seni mutlu ve huzurlu yapıyorsa müslüman olarak kal seni rahatlatacak dualar oku zamanla geçer.Biraz sosyalleş,eğer yakınlarda varsa bilardo salonları tam sosyalleşme mekanıdır.Beladan uzak durmak kaydıyla günde 1-2 saat birileriyle 3 top yapsan zaten yavaş yavaş açılırsın,neden bilardo dersen,birçok oyunun aksine çok daha sakin ve sessiz ancak bu sessizlik çevrimiçi oyunlardaki sessizlik değil.Bak sana ters geleceğinden eminim ancak görmediğin şeyler senin için en azından ihtimal dahilinde kalsın.Yani cinle yaşayan bir tanıdığından bahsetmişsin,yaşadığın olay nedir bilemiyorum ancak istisnalar dışında hepimiz bir dönemler yaşarız bu gibi şeyleri,bence inanmamazlık etme ancak saf inanç ile bağlı kalma,saf bir inanç ile bağlı olduğun çok açık.Eminlik hissiyatını at kafandan ve akışına bırak göreceksin ki olaylar yalnızca senin yorumlamalarından ibaret.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Psikolog korkunun üzerine git deyip seni gönderdiyse adresini verde gidip iki tokat atayım o psikologa :) Doktorun aklından geçen " Maruz Bırakma Terapisi " fakat seni bu süreçte desteklemesi ve yardımcı olması gözetiminde tutması gerek :) Sosyal fobini yenmen içinde bir çok terapi var fakat bunları Türkiyede uygulayan psikolog sayısı yok denecek kadar az malesef ki bu benim için çok büyük bir utanç !

Öncelikle düzgün bir doktora gitmeni öneriyorum sana. İkinci olarakta " Treating Anxiety Disorders " bu ingilizce adı Türkçesi " Anksiyete Terapisi " olarak çevrilmiş kitabı bul al ve oku (ama doktora gittikten sonra tedaviye bir süre devam ettikten sonra oku bu kitabı yoksa doktora pek güvenin kalmaz ) yazarı Walton T. Roth .

Çok sıkıntın olursa doktora gitmeden önce özelden yardım isteyebilirsin elimden geleni yaparım ama "uzman desteği şart!" :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kendi kendine telkinde bulunman gerekiyor sürekli. Kendi zihnini kontrol etmekle ilgili ders verecek değilim iki gün boyunca öfkeyle titreyen birisi olarak :D . Psikiyatriden zihnini baskılayacak ilaçlar almak zorundasın. Bu ilaçların yan etkilerini sevmeyeceksin tabiki. Uyaranlar karşısında fazla tepki veriyor anlaşılan senin zihnin. Korkuların üzerine gitmek de pek işe yaramaz. Sorunun bu kadarsa dert etme en kötü ihtimalle ilaçlarla yaşar gidersin sosyal hayatını bozmaz :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

"uzman desteği şart!"

Her şeyi özetler nitelikteydi.Balcan sen ne okuyorsun?''Türkiyede uygulayan psikolog sayısı yok denecek kadar az malesef ki bu benim için çok büyük bir utanç !'' yazmışsın,seni matematik üstadı biliyordum,yanlış biliyormuşum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kendi kendine telkinde bulunman gerekiyor sürekli. Kendi zihnini kontrol etmekle ilgili ders verecek değilim iki gün boyunca öfkeyle titreyen birisi olarak :D . Psikiyatriden zihnini baskılayacak ilaçlar almak zorundasın. Bu ilaçların yan etkilerini sevmeyeceksin tabiki. Uyaranlar karşısında fazla tepki veriyor anlaşılan senin zihnin. Korkuların üzerine gitmek de pek işe yaramaz. Sorunun bu kadarsa dert etme en kötü ihtimalle ilaçlarla yaşar gidersin sosyal hayatını bozmaz :)

Yan etkiler konusunda çok haklısın,babam sinir hastası ve geçenlerde doktoru ilacın dozunu artırdı,uyku sıkıntısı yaşıyor bazen,yersiz ve beklenmedik anlarda uykusu geliyor.

Birçok insan yaşıyor bu gibi durumları,neredeyse herkesin başına geliyor.Korkak/Tanrıyı sorgulayan/Cin hikayeleri okuyan birisinin senin yaşadıklarını yaşaması gayet normal.Küçükken ''Alkarısı'' diye bir aile öyküsü dilden dile gelmişti kulağıma.Kadın kılığına girmiş bir cinin sırtında uzanamayacağı bir yere iğne batırmış birileri,cin yardım istemeye dedemin dedesine gitmiş,yok efendim sonra bunların hizmetine girmiş falan filan uzar gider zaten korkuyorum dedin yazmayayım ama senin anlayacağın ''Ağzı Olan Konuşuyor!''.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

"uzman desteği şart!"

Her şeyi özetler nitelikteydi.Balcan sen ne okuyorsun?''Türkiyede uygulayan psikolog sayısı yok denecek kadar az malesef ki bu benim için çok büyük bir utanç !'' yazmışsın,seni matematik üstadı biliyordum,yanlış biliyormuşum.

Okuduğum bölümün Psikoloji ile bir alakası yok ama ilgim var :) ben bir Türk olarak bu durumdan utandığımı belirtmek amaçlı söyledim onu :) belki imkan sağlasalar tedavi bile edebilirim bu arkadaşı :D

Uğraştığın işe duygularını katarsan çok daha iyi bir şekilde ilerlersin kendi bölümümü zaten seviyorum fakat psikoloji hayatın her alanında işine yarar ve onuda seviyorum çok araştırıyorum :) yaptığın bir şey senin duygularını harekete geçiriyorsa ( beyninde limbik sistemi etkiliyorsa tıbbi terimi :D ) hem kalıcı olur hemde çok hızlı ilerleme kaydedersin :)

Daldan dala atladım ama belki işe yarar şeyler söylemişimdir :D

Bazı ilaçların yan etkisi geçici olabiliyor bu aslında senin bünyenin dönem dönem farklılık göstermesiyle orantılı olarak değişir.

Benim 2 yıl önce kullandığım bir ilaç (Psikiyatrik bir ilaç) bende hiç yan etki yapmamıştı fakat tekrar kullanmaya başladım şuan 2-3 tane yan etki yapıyor ve yaklaşık 2 aydır falan geçmedi devam ediyor. Alışırsın eninde sonunda..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Danıştığın psikolok doğruyu söylemiş.Ben sana kendi yöntemimi anlatayım.Bahsedeceğim yöntemi ilk seferde yaparsan daha az zorlanırsın :)

Öncelikle bu benim kendi yöntemim kendimi geliştirirken keşfettim.Özgüven açısından çok yararlı :)

Diğer varlıklara mütevellit olarak yöntemi söyliyim.Gece herkez uyuduğunda odandan mutfağa yürü sonra tekrar odana dön (bir kez yapman yeterli) ama ışıkları yakma (Evin dışından gelen ışık dışında evin içinde hiç ışık olmasın.Önceden gözünü alıştır karanlığa bir yere çarpma veya takılma).Yavaş adımlarla acele etmeden yürü.Diğer varlıklar olmadığını düşün yada senden kaçtıklarını.Kendini büyük bir general düşün.Kendini en şeytani varlık olarak düşün.Sen karanlıklar prensisin.Hiç bir şey senle yüzleşmeye cesaret edemez düşün.Her zaman karanlıkta yaşadığını düşün.Karanlık senin inin.Yani korku filmlerindeki kötü/katil karakter sensin kurban değil.(Ben buna psikolojik truva atı diyorum :) ).Korkabilirsin ama sakın yürüyüşünü bozma çok yavaş tempoda kal.Geri dönerken "Bir an önce kurtulayım çok korktum" deyipte hızlanma, unutma sen kralsın ağır başlısın ahengini bozma..

Gün içindede düşünebilirsin motivasyon olarak.

Gelelim "Anti-Sosyal"liğe

Arkadaşlar kimimizin yapısı budur.Yani kimi kendi odasını kendi kalesi gibi tanımlar.Bazılarımız insanlarla anlaşamaz zaten arkadaşımızda sadece Anti-Sosyal olduğunu söyledi.Sorun olarak belirtmemiş.

.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Danıştığın psikolok doğruyu söylemiş.Ben sana kendi yöntemimi anlatayım.Bahsedeceğim yöntemi ilk seferde yaparsan daha az zorlanırsın :)

Öncelikle bu benim kendi yöntemim kendimi geliştirirken keşfettim.Özgüven açısından çok yararlı :)

Diğer varlıklara mütevellit olarak yöntemi söyliyim.Gece herkez uyuduğunda odandan mutfağa yürü sonra tekrar odana dön (bir kez yapman yeterli) ama ışıkları yakma (Evin dışından gelen ışık dışında evin içinde hiç ışık olmasın.Önceden gözünü alıştır karanlığa bir yere çarpma veya takılma).Yavaş adımlarla acele etmeden yürü.Diğer varlıklar olmadığını düşün yada senden kaçtıklarını.Kendini büyük bir general düşün.Kendini en şeytani varlık olarak düşün.Sen karanlıklar prensisin.Hiç bir şey senle yüzleşmeye cesaret edemez düşün.Her zaman karanlıkta yaşadığını düşün.Karanlık senin inin.Yani korku filmlerindeki kötü/katil karakter sensin kurban değil.(Ben buna psikolojik truva atı diyorum :) ).Korkabilirsin ama sakın yürüyüşünü bozma çok yavaş tempoda kal.Geri dönerken "Bir an önce kurtulayım çok korktum" deyipte hızlanma, unutma sen kralsın ağır başlısın ahengini bozma..

Arkadaşlar kimimizin yapısı budur.Yani kimi kendi odasını kendi kalesi gibi tanımlar.Bazılarımız insanlarla anlaşamaz zaten arkadaşımızda sadece Anti-Sosyal olduğunu söyledi.Sorun olarak belirtmemiş.

.

Söylediğin şey maruz bırakma terapisine giriyor :) güzel bir yöntem açıkcası maruz bırakma teknikleri sıırasında kendine telkin vermen önemli bir şeydir sende " bana dokunmaya kimse cesaret edemez " şeklinde bir telkin veriyorsun kendine.

Tabiki maruz bırakmanında seviyeleri var bu söylediğin yöntem biraz ağır gibi geldi bana arkadaş için çünkü burada çok aşırı bir korku söz konusu genelde ağır bir yöntemle maruz bırakma en çok olumlu sonuç verenidir fakat bazı durumlarda yavaş yavaş maruz bırakmayı arttırmak kesinlikle daha doğrudur çünkü eğer maruz bırakma terapisi başarı ile sonuçlanmaz ve geri teperse sonucu kesinlikle çok yıkıcı olur.

Tekrar söylüyorum "uzman desteği şart!" senin söylediğin yöntemi yapacaksa bile öncelikle bir uzmana danışıp yapması kendisinin yararına olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Asosyelliği yenmek için kalabalık yerlere filan gitme sakın. Yani git ama öyle yeneceğini düşünme. Olmaz. Asosyallik insanlarla konuşmaktan korkmaktır çekinmektir bir nevi. Ben bakkala gitmeye çekiniyodum. Minibüste para uzatamıyodum biri konuşmasın diye kulaklık takıyodum filan. Bir süre sonra bunları yaparak alışıyosun. İşte korkunun üstüne git bu oluyo. Bunlardan kaçarak bişeyler aşamıyorsun. Onları yapman gerekiyor. Örneğin git bi minibüse bin son durağa kadar dur en önde ayakta. 100 kişi para uzatıyo al ver al ver al ver zamanla o korkak sesin kendinden emin bi sese dönüşüyo. Biraz bu Şener Şen'in domates olayı gibi. Bu paranormal varlıklarla ilgili korkuların için özel mesaj atarım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bende bir aralar paranormal varlıklardan korkuyordum cin vs.bi gün hocamıza sordum ne yapmalıyım diye.bana onlarda yaşıyor sende,karışmazsan bir şey olmaz dedi.ne korkumun üzerine gittim nede çok korktum.öyle tam ortası arasında yaşamaya devam ediyorum.bende antisosyalimdir mesela fazla dışarı çıkmam evdeyimdir genellikle.yani antisosyalliğimden memnunum.kişilik yapısıyla ilgilidir sen memnunsan kimse karışamaz ha memnun değilsende alışmaya çalış daha fazla dışarıda dolaş mesela yavaş yavaş sosyal biri olursun:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Diğer varlıklara mütevellit olarak yöntemi söyliyim.Gece herkez uyuduğunda odandan mutfağa yürü sonra tekrar odana dön (bir kez yapman yeterli) ama ışıkları yakma (Evin dışından gelen ışık dışında evin içinde hiç ışık olmasın.Önceden gözünü alıştır karanlığa bir yere çarpma veya takılma).Yavaş adımlarla acele etmeden yürü.Diğer varlıklar olmadığını düşün yada senden kaçtıklarını.Kendini büyük bir general düşün.Kendini en şeytani varlık olarak düşün.Sen karanlıklar prensisin.Hiç bir şey senle yüzleşmeye cesaret edemez düşün.Her zaman karanlıkta yaşadığını düşün.Karanlık senin inin.Yani korku filmlerindeki kötü/katil karakter sensin kurban değil.

Bunu lisedeyken bende yapmıştım neden bilmiyorum ama bir şeytani varlığın benle uğraştığına yada toptan hepsinin bana garezi olduğuna inanmıştım.Sonra benim daha kötücül çok karanlık bir varlık olduğuma inandırmıştım kendimi. Hergece rüyamda beni ayağımdan çeken birşey ya da birşeyler olduğunu görüyordum. Sonra rüyamda herşeye meydan okuduğumu görmeye başladım karanlıkların lordu bendim artık. Herşey bana itaat ediyordu. Sonra bu tavrı bıraktım ve kabuslarım yeniden başladı yine kurban benim ve bu sefer kızımda kabuslarıma karıştı. Hiç çekilmiyor bu yönteme geri dönüyorum arkadaşım iyiki hatırlattın evde yalnızım zaten gece yarısına kadar. Bu yöntem kesinlikle işe yarıyor tavsiye ederim benim gibi bırakıp yine kurban sen olma ama.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sen iyisimi bir psikiyatristten yardım al.Ve önce şunu idrak et ''Korkunun ecele faydası yoktur''.Zaten büluğ çağındasın ve kişiliğini bulma savaşı veriyorsun.Arkadaşlarınla daha çok vakit geçir.Aklının ermediği şeylerle kafanı yorma derslerini çalış,daha iyi edersin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle bir iki şey sormak istiyorum alakasız gelebilir ama

1-Annen baban ayrımı

2-sevdiğin insanlardan kötü olaylar yaşadınmı

önerim madem bu tür olaylardan korkuyorsun bu tür olaylara çok takılma bu tür şeyler yokmuş gibi davran kendine müzik film spor a ver ve kafanda bu tür olayları yalanla zamanla kabullen bu tür olayların olmadığını bi bakmış sın bir süre sonra istesen de inanamıyorsun bu tür olaylara :)

Annemle babam ayrı değil fakat çok yakın bir zamanda annemin babamı aldattığını öğrendik. Babamda benim için katlanmaya karar verdi. Tavsiyelerinin çoğunu yaptım ancak işe yaramadı ayrıca bir süre boks yapmıştım. Yardım ettiğin için teşekkür ederim :) Hepinizden Allah razı olsun şu sıkıntılı günlerimde tanımadığım insanların bana yardım etmeye çalışması beni çok mutlu etti tekrar teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

.

Ya aslında bu antisosyalliğin nedeni şu ben şimdi yaşıtlarımın yaşadıklarından, çok çok fazlasını yaşadım. Daha bilgiliyim, daha değişik bir düşünce tipim var, ben çoğunlukla yaşıtlarımın hiçbiriyle anlaşamam kafam uyuşmaz her zaman rol yaparım hep sırıtırım gülerim, çok işe yarıyor benim gibileri varsa denemelerini tavsiye ederim bir maskeyle yaşıyorum desem yeridir o maskeyi çıkartırsam 16 yaşındaki Selim gider 30 yaşındaki Selim gelir. Kısaca özetlemem gerekirse vaziyet bu. Yöntemini beğendim denemeye başlarım artık her gece. Sana gelişmeleri özel olarak yazarım Teşekkürler... :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sen iyisimi bir psikiyatristten yardım al.Ve önce şunu idrak et ''Korkunun ecele faydası yoktur''.Zaten büluğ çağındasın ve kişiliğini bulma savaşı veriyorsun.Arkadaşlarınla daha çok vakit geçir.Aklının ermediği şeylerle kafanı yorma derslerini çalış,daha iyi edersin.

İyi güzel söylüyorsunda söylediğin gibi olmuyor malesef. Ben keşfetmeyi seven bir insanım kafamada çok takarım, hiç sevmem bu huyumu ama kafaya birşeyi taktımı, malesef kurtuluşum yok. Biraz özelden konuşmak isterseniz konuşalım, herşeyi anlayacaksınız. Teşekkürler.. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nefesimin kesildiği,cinleri gördüğümü sandığım çok olay yaşadım.Sonra bil bakalım ne oldu?En büyük düşmanımın beynim olduğunu fark ettim.Ben düşünmezsem yoklar.Odanda bir cin gör mesela bu akşam.İyice düşün,görücem de.Heh,gördün mü? o zaman arkanı dönüp gözlerini iyice yum ve uyumaya çalış.Sesler duyabilirsin hatta sana dokunduğunu bile hissedebilirsin.Ama sana asla zarar veremez.Ben bu şekilde kurtuldum.Her düşündüğümde nefesim kesilirdi benim bırak titremeyi.Panik atak bile geçirdim.Herşey beyninde bitiyor.Bana göre geçip karşıma dikilse bile ben okuduğum duayla bana zarar vermesini engellerim.Çünkü ben cin çağırmadım,onu rahatsız edecek birşey yapmadım.Sana ne desek boş.Bana ne deseler boştu.Ne zaman ergenliği bitiriceksin,kendine güvenin gelecek,ben onu rahatsız etmedim ve o bana zarar VEREMEZ diyebiliceksin,işte o zaman kurtulursun.Ama numaradan,kendini inandırmadan sadece dilinde olursa işin zor.Mesela 2 gün önce gergindim çok üzülmüştüm ve yine odamda gölge gördüm kırmızı gözlü.Utanmasam beni çarpmaya gelmiş dicektim. :) Arkamı dönüp yattım.Ve hala ben bunları yaşıyorum,atlattım desem bile.Anlayacağın tamamen bilinç altı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ya aslında bu antisosyalliğin nedeni şu ben şimdi yaşıtlarımın yaşadıklarından, çok çok fazlasını yaşadım. Daha bilgiliyim, daha değişik bir düşünce tipim var, ben çoğunlukla yaşıtlarımın hiçbiriyle anlaşamam kafam uyuşmaz her zaman rol yaparım hep sırıtırım gülerim, çok işe yarıyor benim gibileri varsa denemelerini tavsiye ederim bir maskeyle yaşıyorum desem yeridir o maskeyi çıkartırsam 16 yaşındaki Selim gider 30 yaşındaki Selim gelir. Kısaca özetlemem gerekirse vaziyet bu. Yöntemini beğendim denemeye başlarım artık her gece. Sana gelişmeleri özel olarak yazarım Teşekkürler... :)

Bende senin gibi yaşımın veya kimsenin görmemesi gereken şeyler gördüm.Evet kimileri yaşıtlarıyla anlaşamaz.Bende anlaşamam sebebi elitlik yada olgunluk belkide.Haklısın yani bazı insanlar çok basit olabiliyor.Dinlemiş gibi yapıp bende aynen sırıtıyorum (aynı zamanda cevap verirken, evrenin şifresini çözüyorum kafamda :D) ama sosyal olucam diye katlanma bence.Kafalarımız aynı:), bir problemin olursa özelden mesaj atablirsin :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Okuduğum bölümün Psikoloji ile bir alakası yok ama ilgim var..

Psikoloji ile ilgili olmayan bişey mi var evrende ? canlı varsa / hatta cansız dahi varsa psikoloji de var .

Ve evet uzman bir yardım şart . Bizim buradan (şunu yap bunu yap) diyeceğimiz herseyi yapmış yada denemiş yada duymussundur zaten :D e 16 yasına gelmişsin korkunu azaltamamış olman bi sorun hatta büyük bir sorun . bu arada ben korkuyu genel olarak aldım . Merak ettim şimdi hemen hemen herkesin korkacağı tedirgin olacagı bir durumda sakinliğini korudun mu hiç ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Okuduğum bölümün Psikoloji ile bir alakası yok ama ilgim var..

Psikoloji ile ilgili olmayan bişey mi var evrende ? canlı varsa / hatta cansız dahi varsa psikoloji de var .

Ve evet uzman bir yardım şart . Bizim buradan (şunu yap bunu yap) diyeceğimiz herseyi yapmış yada denemiş yada duymussundur zaten :D e 16 yasına gelmişsin korkunu azaltamamış olman bi sorun hatta büyük bir sorun . bu arada ben korkuyu genel olarak aldım . Merak ettim şimdi hemen hemen herkesin korkacağı tedirgin olacagı bir durumda sakinliğini korudun mu hiç ?

Evet en son 8 yaşımdayken, ramazanda geçirdiğimiz trafik kazasında herkes korku dolu çığlık çığlığa bağırırken ben oturuyordum bi köşede sadece düşünüyordum. Hatta trafik polisi uzaklaştırmaya çalışmıştı beni etrafımızda toplanan insanlardan zannedip. Bu aralar malesef hiç sakin olamıyorum sürekli bir stres, endişe.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...